Ohjeet AMK-valintakokeeseen saapuville

Tällä sivulla on tietoa hakijoille, jotka tulevat ammattikorkeakoulujen valintakokeeseen jollekin Diakin kampuksista (Helsinki, Oulu, Pori). Tutustu sekä yhteisiin ohjeisiin että kampuskohtaisiin ohjeisiin tällä sivulla.

Tutustu AMK-valintakokeeseen, sen sisältöön ja laitteistovaatimuksiin Ammattikorkeakouluun.fi-sivulla.

Yhteiset ohjeet

Olet valinnut koeaikasi ja -paikkasi yhteishaun hakulomakkeella Opintopolussa. Näitä et voi vaihtaa enää hakuajan päätyttyä.

Koeaikasi, -paikkasi sekä tarkempi tilatieto ilmoitetaan tunnisteessa (QR-koodi), jonka saat koejärjestelmän kautta sähköpostitse ja tekstiviestitse viikolla 43. Muista tarkistaa myös roskapostisi. Linkin tunnisteeseen löydät myös hakemukseltasi Oma Opintopolku -palvelusta viikolta 43 alkaen. Varaudu esittämään saamasi tunniste puhelimen näytöltä tai paperille tulostettuna valintakoetilaisuudessa.

Ole paikalla kampuksella viimeistään tunnisteessa (QR-koodi) mainittuna ajankohtana. Kun saavut kampukselle, ota valmiiksi esiin tämä tunniste sekä henkilöllisyystodistuksesi.

Huomioi saapuessasi turvavälit niin matkalla kuin kampuksella. Seuraa opasteita ja henkilökunnan ohjeita, jotta löydät oman valintakoetilasi.

Valmistaudu valintakokeeseen huolehtimalla, että sinulla on valintakoepäivänä mukana tarvittavat välineet:

  • tunniste, jonka saat viikolla 43
  • voimassa oleva virallinen kuvallinen henkilöllisyystodistus
  • kannettava tietokone ja virtajohto
  • halutessasi langallinen hiiri (langattomia laitteita ei voi tuoda valintakoetilaan)
  • kynä

Jätä kotiin kaikki muut langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntävät laitteet.

Katso tarkemmat valmistautumisohjeet Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.


Turvallisuus

Noudatamme yleisiä ja ajantasaisia THL:n ohjeistuksia covid-19-pandemian suhteen. Koetilat on järjestetty turvavälit huomioiden, ja pyydämme kaikkia noudattamaan turvavälejä niin kampuksella kuin sinne saapuessa. Hakijoita varten olemme varanneet kasvomaskeja ja käsidesiä sekä tehostaneet tilojen siivousta.

  • Suosittelemme ottamaan käyttöön THL:n Koronavilkku-sovelluksen
  • Sairaana tai flunssaoireisena et voi osallistua valintakokeeseen
  • Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja puhdista kätesi tullessasi kampuksen tiloihin. Käsidesiä on saatavilla kampuksilla ja koetiloissa.
  • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia, joita on tarjolla koetilassa ja kampusten auloissa. Maski tulee poistaa kasvoilta tunnistamisen yhteydessä henkilöllisyyden varmistamiseksi.
  • Mikäli sairastut koronavirukseen kahden viikon sisällä valintakokeesta, muistathan kertoa osallistumisestasi valintakokeeseen altistumisjäljityksestä vastaavalle viranomaiselle.

Helsingin-kampus

Huomaathan, Helsingin-kampuksella ei ole pysäköintimahdollisuutta. Saavu paikalle viimeistään tunnisteessa (QR-koodi) mainittuna aikana osoitteeseen Kyläsaarenkuja 2. Näet oman saapumisaikasi, sisäänkäynnin (porras) ja koetilan tunnisteesta (QR-koodi). Kampukselle saapuessa on ohjaus oikeaan valintakoetilaan.

Katso reitti kampukselle HSL:n reittioppaasta.


Oulun-kampus

Saavu paikalle viimeistään tunnisteessa (QR-koodi) mainittuna aikana osoitteeseen Albertinkatu 16 B. Näet oman koetilasi tunnisteesta (QR-koodi). Kampuksella on ohjaus oikeaan valintakoetilaan.

Katso reitti kampukselle Oulun liikenteen sivuilta.


Porin-kampus

Saavu paikalle viimeistään tunnisteessa (QR-koodi) mainittuna aikana osoitteeseen Metsämiehenkatu 2. Näet oman koetilasi tunnisteesta (QR-koodi). Kampuksella on ohjaus oikeaan valintakoetilaan.

Katso reitti kampukselle Porin kaupunkiliikenteen sivuilta.