Siirry sisältöön

Ohjeet AMK-valintakokeeseen saapuville

Tämän sivun tiedot koskevat kevään 2024 AMK-valintakoetta.

Tällä sivulla on tietoa hakijoille, jotka tulevat ammattikorkeakoulujen valintakokeeseen jollekin Diakin kampuksista (Helsinki, Oulu tai Pori). Tutustu sekä yhteisiin ohjeisiin että kampuskohtaisiin ohjeisiin tällä sivulla. Tietoja päivitetään valintakokeisiin saakka.

Tutustu AMK-valintakokeeseen, sen sisältöön ja laitteistovaatimuksiin Ammattikorkeakouluun.fi-sivulla.

AMK-valintakokeet järjestetään valtakunnallisesti 27.5.–30.5.2024. AMK-valintakokeen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 4.7.2024 Opintopolussa.

Yhteiset ohjeet

Olet valinnut koeaikasi ja -paikkasi yhteishaun hakulomakkeella Opintopolussa. Näitä et voi vaihtaa enää hakuajan päätyttyä.

Koeaikasi, -paikkasi sekä tarkempi tilatieto ilmoitetaan tunnisteessa (QR-koodi), jonka saat koejärjestelmän kautta sähköpostitse ja tekstiviestitse viimeistään viikkoa ennen koetta. Muista tarkistaa myös roskapostisi. Linkin tunnisteeseen löydät myös hakemukseltasi Oma Opintopolku -palvelusta. Varaudu esittämään saamasi tunniste puhelimen näytöltä tai paperille tulostettuna valintakoetilaisuudessa.

Ole paikalla kampuksella viimeistään tunnisteessa (QR-koodi) mainittuna ajankohtana.

Kun saavut kampukselle, ota valmiiksi esiin QR-kooditunniste sekä henkilöllisyystodistuksesi. Seuraa opasteita ja henkilökunnan ohjeita, jotta löydät oman valintakoetilasi.

Valmistaudu valintakokeeseen huolehtimalla, että sinulla on valintakoepäivänä mukana tarvittavat välineet:

  • tunniste
  • hyväksyttävä kuvallinen henkilöllisyystodistus
  • kannettava tietokone ja virtajohto
  • halutessasi langallinen hiiri (langattomia laitteita ei voi tuoda valintakoetilaan)
  • kynä

Et voi osallistua kokeeseen ilman kannettavaa tietokonetta. Jätä kotiin kaikki muut langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntävät laitteet. Tutustuthan jo etukäteen kokeessa käyttämäsi tietokoneen ominaisuuksiin, jotta pääset liittymään uuteen langattomaan verkkoon ongelmitta.

Katso tarkemmat valmistautumisohjeet Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.


Helsingin-kampus

Huomaathan, Helsingin-kampuksella ei ole pysäköintimahdollisuutta. Kampuksen ympäristössä on myös laaja tietyömaa, jonka vuoksi alueella on poikkeukselliset liikennejärjestelyt. Varaa riittävästi aikaa saapumiseen.

Saavu paikalle viimeistään tunnisteessa (QR-koodi) mainittuna aikana osoitteeseen Kyläsaarenkuja 2. Näet oman saapumisaikasi, sisäänkäynnin ja koetilan tunnisteesta (QR-koodi). Kampukselle saapuessa on ohjaus oikeaan valintakoetilaan.

Katso reitti kampukselle HSL:n reittioppaasta.


Oulun-kampus

Saavu paikalle viimeistään tunnisteessa (QR-koodi) mainittuna aikana osoitteeseen Albertinkatu 16 B. Kampuksella on ohjaus oikeaan valintakoetilaan.

Katso reitti kampukselle Oulun liikenteen sivuilta.


Porin-kampus

Saavu paikalle viimeistään tunnisteessa (QR-koodi) mainittuna aikana osoitteeseen Metsämiehenkatu 2. Näet oman koetilasi tunnisteesta (QR-koodi). Kampuksella on ohjaus oikeaan valintakoetilaan.

Katso reitti kampukselle Porin kaupunkiliikenteen sivuilta.