Kirjautumiset opiskelijoiden IT-järjestelmiin

Käyttäjätunnukset 

Opiskelijoiden käyttäjätunnukset Moodleen ja kaikkiin Microsoftin ja Office-pilven sovelluksiin on muodossa c12345@student.diak.fijossa c12345 tilalla on oma opiskelijatunnus. Kaikkiin muihin Diakin palveluihin kirjaudutaan “lyhyttunnuksella”, eli opiskelijatunnuksella ilman loppuosaa tyyliin c12345. 

Salasana on kaikkiin Diakin palveluihin sama. Salasanan vaihtoon ohjeet löytyvät stä linkistä. 

Linkit järjestelmiin 

Linkit ovat aakkosjärjestyksessä. Huomasithan, että useimmat kirjautumislinkit ovat myös sivuston alalaidassa tummanharmaalla pohjalla? 


Moodle-ohjeita

  • Mene aina Moodleen Google Chrome -selaimella. Etäopetuksessa käytetään Moodlen kautta Collaborateoppimisympäristöä, jossa tulee usein äänilaitteiden kanssa ongelmia kaikilla muilla selaimilla. 
  • Kun kirjaudut Moodleen ensimmäisen kerran, hyväksy käyttöehdot päästäksesi jatkamaan etusivulle ja omaan profiiliisi. 
  • Moodlen kirjautumissivulla oleva ”Unohditko käyttäjätunnuksesi tai salasanasi?” -linkki ei toimi Diakin käyttäjätunnuksilla, joissa on @student.diak.fi tai @diak.fi -pääte, vaan ainoastaan Diakin ulkopuolisilla käyttäjillä, joiden Moodle-tunnus ei ole sidottu muihin Diakin järjestelmiin.
     

Ohjepankin käyttö

Ohjeet.diak.fi -sivulta löytyy ohjeita useimpieDiakin järjestelmien käyttöön ja ongelmatilanteisiin. Ohjeita löytyy esimerkiksi MoodleenMyDiakiinOffice365-pilveenLukkarikoneeseen ja Diakin lähiverkkojen käyttöön. 

Jos huomaat ohjesivustolla puutteita, virheellistä tai vanhentunutta tietoa, otamme mielellämme vastaan palautetta IT-tuen sähköpostiin.