Kirjautumiset opiskelijoiden IT-järjestelmiin

Käyttäjätunnukset 

Opiskelijoiden käyttäjätunnukset Diakleen ja kaikkiin Microsoftin ja Office-pilven sovelluksiin on muodossa c12345@student.diak.fijossa c12345 tilalla on oma opiskelijatunnus. Kaikkiin muihin Diakin palveluihin kirjaudutaan “lyhyttunnuksella”, eli opiskelijatunnuksella ilman loppuosaa tyyliin c12345. 

Salasana on kaikkiin Diakin palveluihin sama. Salasanan vaihtoon ohjeet löytyvät stä linkistä. 

Linkit järjestelmiin 

Linkit ovat aakkosjärjestyksessä. Huomasithan, että useimmat kirjautumislinkit ovat myös sivuston alalaidassa tummanharmaalla pohjalla? 


Diakle-ohjeita

  • Mene aina Diakleen Google Chrome -selaimella. Etäopetuksessa käytetään Diaklen kautta Collaborateoppimisympäristöä, jossa tulee usein äänilaitteiden kanssa ongelmia kaikilla muilla selaimilla. 
  • Kun kirjaudut Diakleen ensimmäisen kerran, hyväksy käyttöehdot päästäksesi jatkamaan etusivulle ja omaan profiiliisi. 
  • Diaklen kirjautumissivulla oleva ”Unohditko käyttäjätunnuksesi tai salasanasi?” -linkki ei toimi Diakin käyttäjätunnuksilla, joissa on @student.diak.fi tai @diak.fi -pääte, vaan ainoastaan Diakin ulkopuolisilla käyttäjillä, joiden Diakle-tunnus ei ole sidottu muihin Diakin järjestelmiin.
     

Ohjepankin käyttö

Ohjeet.diak.fi -sivulta löytyy ohjeita useimpieDiakin järjestelmien käyttöön ja ongelmatilanteisiin. Ohjeita löytyy esimerkiksi DiakleenMyDiakiinOffice365-pilveenLukkarikoneeseen ja Diakin lähiverkkojen käyttöön. 

Jos huomaat ohjesivustolla puutteita, virheellistä tai vanhentunutta tietoa, otamme mielellämme vastaan palautetta IT-tuen sähköpostiin.