Siirry sisältöön

Diakin hakuinfo

Mietitkö hakemista Diakiin? Koulutuksiimme voi hakea sekä kevään että syksyn yhteishauissa!

Tutustu monipuolisiin sosiaali-, terveys- ja tulkkausalan AMK- ja YAMK-koulutuksiin Koulutukset-sivulla.

Tietoa koulutusten valintaperusteista sekä opiskelijavalinnasta löydät niille tarkoitetuilta alasivuilta. Muista tutustua myös usein kysyttyihin kysymyksiin!

Tietoa yhteishausta

Yhteishaku järjestetään Opintopolku.fi-palvelussa. Katso yhteishaun aikataulu.

Opintopolkuun on kerätty tieto lähes kaikesta Suomessa järjestettävästä koulutuksesta. Korkeakoulujen yhteishakujärjestelmässä haetaan samalla lomakkeella sekä ammattikorkeakoulujen päivä- että monimuotototeutuksiin ja yliopistoihin.


Näin täytät hakulomakkeen

Korkeakoulujen yhteishauissa haetaan yhdellä sähköisellä hakulomakkeella Opintopolussa Täytä hakulomake -painikkeen kautta. Hakulomakkeelle voi lisätä enintään kuusi hakukohdetta.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa ei ole käytössä priorisointia, eli siinä sinun ei tarvitse asettaa hakukohteita mieluisuusjärjestykseen. Sinulle voidaan tarjota kaikkia opiskelupaikkoja, joihin valinnan pisteesi riittävät.

Kevään toisessa yhteishaussa ja syksyn yhteishaussa hakukohteet tulee asettaa mieluisuusjärjestykseen, ja sinulle voidaan tarjota vain yhtä opiskelupaikkaa, eli sitä ylimmäksi sijoittamaasi hakukohdetta, johon valinnan pisteesi riittävät.


Diakin koulutukset Opintopolussa

Diakin koulutukset löydät Opintopolusta helposti tästä linkistä tai kirjoittamalla Etsi koulutuksia tästä -kenttään Diakonia-ammattikorkeakoulu, jolloin palvelu näyttää kaikki Diakin koulutukset.

Koulutusten hakemisen jälkeen voit rajata hakutuloksia esimerkiksi hakuajan mukaan.

Huomioithan, että vieraskielisistä koulutuksista peritään lukuvuosimaksu EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelta hakevilta.

Lue lisää hakemisesta Opintopolussa.


Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu lukuvuodelle Oma Opintopolku -palvelun kautta.

Jos et pysty ottamaan opiskelupaikkaa vastaan ja tekemään lukuvuosi-ilmoittautumista Opintopolussa, ota yhteyttä hakijapalveluihin.

Jos suunnittelet ilmoittautuvasi poissaolevaksi ensimmäisen lukuvuoden aikana, tutustuthan ammattikorkeakoululain määrittelemiin hyväksyttäviin syihin lykätä opintojen aloittamista Uuden opiskelijan info -sivulla.


Varasijapaikat

Varasijalta Diakiin hyväksytyksi tulleella hakijalla on hyväksymispäivästä lukien 7 vuorokautta aikaa ottaa opiskelupaikka vastaan ja tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen.


Oikaisupyyntö

Jos olet tyytymätön opiskelijavalintaan, voit tehdä oikaisupyynnön 14 päivän kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamispäivästä. Ota tällaisissa tapauksissa ensin yhteys hakijapalveluihin.

Lue lisää oikaisupyynnön tekemisestä Opiskelijavalinnan oikaisupyyntö -sivulta.


Usein kysyttyä hakemisesta

Hakemisen UKK-osioon on kerätty usein kysyttyjä kysymyksiä hakemisesta. UKK-osiossa on tietoa muun muassa päivä-, monimuoto- ja verkko-opintojen toteutustavoista.