Diakin hakuinfo

Mietitkö hakemista Diakiin? Koulutuksiimme voi hakea sekä kevään että syksyn yhteishauissa! Tutustu monipuolisiin sosiaali-, terveys- ja tulkkausalan AMK- ja YAMK-koulutuksiin Koulutukset-sivulla.

Koulutusten valintaperusteista sekä valintakokeista löydät niille tarkoitetuilta alasivuilta. Muista tutustua myös usein kysyttyihin kysymyksiin!

Tietoa yhteishausta

Yhteishaku järjestetään Opintopolku-palvelussa. Katso yhteishaun aikataulu.

Opintopolkuun on kerätty tieto lähes kaikesta Suomessa järjestettävästä koulutuksesta. Nykyisessä korkeakoulujen yhteishakujärjestelmässä haetaan samalla lomakkeella sekä ammattikorkeakoulujen päivä- että monimuotototeutuksiin ja yliopistoihin.


Näin täytät hakulomakkeen

Korkeakoulujen yhteishaun aikana haetaan yhdellä sähköisellä hakulomakkeella Opintopolussa Täytä hakulomake -painikkeen kautta. Hakulomakkeelle voi lisätä enintään kuusi hakukohdetta ensisijaisuusjärjestyksessä.

Hakulomakkeen täyttäminen ei ole mahdollista järjestelmään kirjautuneena, joten varmista ennen lomakkeen täyttämistä, että olet kirjautunut ulos Opintopolusta.


Diakin koulutukset Opintopolussa

Diakin koulutukset löydät Opintopolusta helposti tästä linkistä tai kirjoittamalla Etsi koulutuksia tästä -kenttään Diakonia-ammattikorkeakoulu, jolloin palvelu näyttää kaikki portaalissa olevat Diakin koulutukset.

Koulutusten hakemisen jälkeen voit rajata hakutuloksia esimerkiksi hakuajan mukaan.

Huomioithan, että vieraskielisistä koulutuksista peritään lukuvuosimaksu EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelta hakevilta.

Lue lisää hakemisesta Opintopolussa.


Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu lukuvuodelle Opintopolussa.

Jos et pysty ottamaan opiskelupaikkaa vastaan ja tekemään lukuvuosi-ilmoittautumista Opintopolussa, voit ottaa paikan vastaan ja ilmoittautua lukuvuodelle myös lomakkeella, joka toimitetaan korkeakouluun määräaikaan mennessä.

Jos suunnittelet ilmoittautuvasi poissaolevaksi ensimmäisen lukuvuoden aikana, tutustuthan ammattikorkeakoululain määrittelemiin hyväksyttäviin syihin lykätä opintojen aloittamista Uuden opiskelijan infosta.


Varasijapaikat

Varasijalta Diakiin hyväksytyksi tulleella hakijalla on hyväksymispäivästä lukien 10 vuorokautta aikaa ottaa opiskelupaikka vastaan ja tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen.

Varasijoilta hyväksyminen päättyy syksyn yhteishaussa 18.12.2018 klo 15.00minkä jälkeen ei ole enää mahdollista tulla hyväksytyksi varasijalta. Jos koulutuksen aloituspaikat tulevat täyteen ennen 18.12., myös varasijatäyttö päättyy aiemmin.

Diak tarkistaa alkuperäiset todistukset kaikilta opiskelijaksi valituilta. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes alkuperäiset todistukset on tarkistettu ja niitä on verrattu hakijan antamiin tietoihin.


Oikaisupyyntö

Jos olet tyytymätön opiskelijavalintaan, voit tehdä oikaisupyynnön 14 päivän kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamispäivästä. Ota tällaisissa tapauksissa ensin yhteys hakijapalveluihin.

Lue lisää oikaisupyynnön tekemisestä usein kysytyistä kysymyksistä.


Usein kysyttyä hakemisesta

Hakemisen UKK-osioon on kerätty usein kysyttyjä kysymyksiä hakemisesta. UKK-osiossa on tietoa muun muassa päivä- ja monimuoto-opintojen toteutustavoista.