Siirry sisältöön

Diakin hakuinfo

Mietitkö hakemista Diakiin? Koulutuksiimme voi hakea sekä kevään että syksyn yhteishauissa!

Tutustu monipuolisiin sosiaali-, terveys- ja tulkkausalan AMK- ja YAMK-koulutuksiin Koulutukset-sivulla.

Tietoa koulutusten valintaperusteista sekä opiskelijavalinnasta löydät niille tarkoitetuilta alasivuilta. Muista tutustua myös usein kysyttyihin kysymyksiin!

Tietoa yhteishausta

Yhteishaku järjestetään Opintopolku.fi-palvelussa. Katso yhteishaun aikataulu.

Opintopolkuun on kerätty tieto lähes kaikesta Suomessa järjestettävästä koulutuksesta. Korkeakoulujen yhteishakujärjestelmässä haetaan samalla lomakkeella sekä ammattikorkeakoulujen päivä- että monimuotototeutuksiin ja yliopistoihin.


Näin täytät hakulomakkeen

Korkeakoulujen yhteishauissa haetaan yhdellä sähköisellä hakulomakkeella Opintopolussa Täytä hakulomake -painikkeen kautta. Hakulomakkeelle voi lisätä enintään kuusi hakukohdetta.


Diakin koulutukset Opintopolussa

Diakin koulutukset löydät uudesta Opintopolusta helposti tästä linkistä tai kirjoittamalla Etsi koulutuksia tästä -kenttään Diakonia-ammattikorkeakoulu, jolloin palvelu näyttää kaikki portaalissa olevat Diakin koulutukset

Koulutusten hakemisen jälkeen voit rajata hakutuloksia esimerkiksi hakuajan mukaan.

Huomioithan, että vieraskielisistä koulutuksista peritään lukuvuosimaksu EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelta hakevilta.

Lue lisää hakemisesta Opintopolussa.


Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu lukuvuodelle Oma Opintopolku -palvelun kautta.

Jos et pysty ottamaan opiskelupaikkaa vastaan ja tekemään lukuvuosi-ilmoittautumista Opintopolussa, ota yhteyttä hakijapalveluihin.

Jos suunnittelet ilmoittautuvasi poissaolevaksi ensimmäisen lukuvuoden aikana, tutustuthan ammattikorkeakoululain määrittelemiin hyväksyttäviin syihin lykätä opintojen aloittamista Uuden opiskelijan info -sivulla.


Varasijapaikat

Varasijalta Diakiin hyväksytyksi tulleella hakijalla on hyväksymispäivästä lukien 7 vuorokautta aikaa ottaa opiskelupaikka vastaan ja tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen.


Oikaisupyyntö

Jos olet tyytymätön opiskelijavalintaan, voit tehdä oikaisupyynnön 14 päivän kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamispäivästä. Ota tällaisissa tapauksissa ensin yhteys hakijapalveluihin.

Lue lisää oikaisupyynnön tekemisestä Opiskelijavalinnan oikaisupyyntö -sivulta.


Usein kysyttyä hakemisesta

Hakemisen UKK-osioon on kerätty usein kysyttyjä kysymyksiä hakemisesta. UKK-osiossa on tietoa muun muassa päivä- ja monimuoto-opintojen toteutustavoista.