Siirry sisältöön

Valintakokeet

Diakin suomenkieliset sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

Humanistisella ja kasvatusalalla eli tulkki (AMK) -tutkintoon johtavissa koulutuksissa käytetään Diakin omia valintakokeita.

Lisäksi avoimen erillishaussa ja YAMK-koulutuksilla on omat valintakokeensa tai muut valintatavat. Englanninkieliset sote-koulutukset käyttävät International UAS Examia.

Lue eri alojen valintakokeista lisää:


Valintakoekutsut

Kevään AMK-valintakokeeseen 30.5.–3.6.2022 ei lähetetä erillistä kutsua. Valitse haluamasi pääsykoeajankohta yhteishaun hakulomakkeella ja saavu paikalle sen mukaisesti. Valintakoeaikaa ei voi muuttaa hakuajan jälkeen.

Diakin omiin valintakokeisiin lähetetään hakukelpoisille hakijoille kutsukirje. Toisen yhteishaun koulutusten kutsut on lähetetty 2.5.2022 sähköpostitse hakulomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Muista tarkistaa myös roskapostikansio!


Esteettömyys ja yksilölliset järjestelyt valintakokeessa

Voit hakea oikeutta yksilöllisiin järjestelyihin valintakokeessa. Muista liittää hakemukseesi aina kopiot todistuksista, joihin vetoat.

AMK-valintakoe

Jos tarvitset vamman, sairauden, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeessa (esimerkiksi lisäaika, tekninen apuväline tai muu yksilöllinen järjestely), tulee sinun täyttää kirjallinen yksilöllisiä järjestelyjä koskeva hakemus ja palauttaa se 6.4.2022 klo 15 mennessä siihen ammattikorkeakouluun, jossa olet ilmoittanut tekeväsi valintakokeen.

Hakemuslomakkeen voi ladata Ammattikorkeakouluun.fi-sivulta. Sivulta löytyvät myös tarkemmat ohjeet yksilöllisen järjestelyjen hakemisesta.

Liitä mukaan lääkärintodistus tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai esimerkiksi lukivaikeudesta.

Toimita hakemus siihen ammattikorkeakouluun, jossa olet ilmoittanut osallistuvasi valintakokeeseen. Kunkin hakijan tilanne harkitaan erikseen.

Diakin hakijapalveluiden yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.

Diakin omat valintakokeet

Jos tarvitset vamman, sairauden, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeessa (esimerkiksi lisäaika, tekninen apuväline tai muu yksilöllinen järjestely), tulee sinun täyttää kirjallinen yksilöllisiä järjestelyjä koskeva hakemus ja palauttaa se Diakin hakijapalveluihin. Määräaika on kerrottu Opintopolun hakemuslomakkeella.

Lataa yksilöllisten järjestelyjen hakemus (PDF).

Liitä mukaan lääkärintodistus tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai esimerkiksi lukivaikeudesta.

Diakin hakijapalveluiden yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.