Valintakokeet

Diakin suomenkieliset sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Poikkeuksen muodostaa lähihoitajille suunnattu Sairaanhoitaja (AMK) -koulutus, jossa on käytössä erillinen valintakoe.

Humanistisella ja kasvatusalalla eli tulkki (AMK) -tutkintoon johtavissa koulutuksissa käytetään Diakin omia valintakokeita.

Lisäksi avoimen väylällä, vieraskielisillä koulutuksilla ja YAMK-koulutuksilla on omat valintakokeensa.

Lue eri alojen valintakokeista lisää:


Valintakoekutsut

Syksyn AMK-valintakokeeseen 1.-4.11.2021 ei lähetetä erillistä kutsua. Valitse haluamasi pääsykoeajankohta yhteishaun hakulomakkeella ja saavu paikalle sen mukaisesti. Valintakoeaikaa ei voi muuttaa hakuajan jälkeen.

Diakin omiin valintakokeisiin lähetetään hakukelpoisille hakijoille kutsukirje. Toisen yhteishaun koulutusten kutsut lähetetään toukokuun kahden ensimmäisen viikon aikana. Kutsut lähetetään sähköpostitse hakulomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Muista tarkistaa myös roskapostikansio! Päivitämme tähän tietoa, kun koulutusten valintakoekutsut on lähetetty.


Esteettömyys ja yksilölliset järjestelyt valintakokeessa

Voit hakea oikeutta yksilöllisiin järjestelyihin valintakokeessa. Muista liittää hakemukseesi aina kopiot todistuksista, joihin vetoat.

AMK-valintakoe

Jos tarvitset vamman, sairauden, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeessa (esimerkiksi lisäaika, tekninen apuväline tai muu yksilöllinen järjestely), tulee sinun täyttää kirjallinen yksilöllisiä järjestelyjä koskeva hakemus ja palauttaa se 22.9.2021 klo 15 mennessä siihen ammattikorkeakouluun, jossa olet ilmoittanut tekeväsi digitaalisen valintakokeen.

Hakemuslomakkeen voi ladata Ammattikorkeakouluun.fi-sivulta. Sivulta löytyvät myös tarkemmat ohjeet yksilöllisen järjestelyjen hakemisesta.

Liitä mukaan lääkärintodistus tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai esimerkiksi lukivaikeudesta.

Toimita hakemus siihen ammattikorkeakouluun, jossa olet ilmoittanut osallistuvasi valintakokeeseen. Kunkin hakijan tilanne harkitaan erikseen.

Diakin hakijapalveluiden yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.


Diakin omat valintakokeet

Jos tarvitset vamman, sairauden, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeessa (esimerkiksi lisäaika, tekninen apuväline tai muu yksilöllinen järjestely), tulee sinun täyttää kirjallinen yksilöllisiä järjestelyjä koskeva hakemus ja palauttaa se Diakin hakijapalveluihin. Määräaika on kerrottu Opintopolun hakemuslomakkeella.

Lataa yksilöllisten järjestelyjen hakemus (PDF).

Liitä mukaan lääkärintodistus tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai esimerkiksi lukivaikeudesta.

Diakin hakijapalveluiden yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.