Siirry sisältöön

Valintakokeet

Diakin suomenkieliset sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Poikkeuksena on sairaanhoitajakoulutus lähihoitajataustaisille sekä sosionomi (AMK), varhaiskasvatus -koulutus, joissa on omat valintamenettelyt.

Humanistisella ja kasvatusalalla eli tulkki (AMK) -tutkintoon johtavissa koulutuksissa käytetään Diakin omia valintakokeita.

Lisäksi erillishauissa ja YAMK-koulutuksilla on omat valintakokeensa tai muut valintatavat. Englanninkielinen sosiaalialan AMK-koulutus käyttää International UAS Examia ja terveysalan AMK-koulutus omaa valintakoetta.

Lue eri alojen valintakokeista ja -tavoista lisää:


Valintakoekutsut

AMK-valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua. Valitse haluamasi valintakoeajankohta yhteishaun hakulomakkeella ja saavu paikalle sen mukaisesti. Valintakoeaikaa ei voi muuttaa hakuajan jälkeen.

Diakin omiin valintakokeisiin lähetetään kutsut sähköpostitse.


Esteettömyys ja yksilölliset järjestelyt valintakokeessa

Voit hakea oikeutta yksilöllisiin järjestelyihin valintakokeessa. Muista liittää hakemukseesi aina kopiot todistuksista, joihin vetoat.

AMK-valintakoe

Jos tarvitset vamman, sairauden, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeessa (esimerkiksi lisäaika, tekninen apuväline tai muu yksilöllinen järjestely), tulee sinun täyttää kirjallinen yksilöllisiä järjestelyjä koskeva hakemus ja palauttaa se 3.4.2024 klo 15 mennessä siihen ammattikorkeakouluun, jossa olet ilmoittanut tekeväsi valintakokeen.

PDF-muotoisen hakemuslomakkeen tai sähköisen lomakkeen linkin löydät Ammattikorkeakouluun.fi-sivulta. Sivulta löytyvät tarkemmat ohjeet yksilöllisen järjestelyjen hakemisesta. Jos olet ilmoittautunut AMK-valintakokeeseen Diakiin, voit hakea yksilöllisiä järjestelyjä tällä e-lomakkeella.

Liitä mukaan lääkärintodistus tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai esimerkiksi lukivaikeudesta.

Toimita hakemus siihen ammattikorkeakouluun, jossa olet ilmoittanut osallistuvasi valintakokeeseen. Kunkin hakijan tilanne harkitaan erikseen.

Diakin omat valintakokeet ja valintakurssit

Keväällä 2024 koulutuksissa tulkki (AMK), asioimistulkkaus; tulkki (AMK), viittomakielen ja puhevammaisten tulkkaus; sairaanhoitaja (AMK), lähihoitajataustaisille sekä sosionomi (AMK), varhaiskasvatus käytetään omaa valintakoetta tai valintakurssia.

Jos tarvitset vamman, sairauden, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeessa (esimerkiksi lisäaika, tekninen apuväline tai muu yksilöllinen järjestely), tulee sinun täyttää kirjallinen yksilöllisiä järjestelyjä koskeva hakemus verkossa. Hakemuksen määräaika on 3.4.2024 klo 15.

Yksilöllisiä järjestelyjä haetaan e-lomakkeella. Linkki hakemukseen: https://asiointi.diak.fi/lomakkeet/328/lomake.html

Liitä hakemuslomakkeeseen lääkärintodistus tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai esimerkiksi lukivaikeudesta.

Jos sinulla on kysyttävää yksilöllisten järjestelyjen hakemisesta, olethan yhteydessä Diakin hakijapalveluihin osoitteessa hakijapalvelut@diak.fi.