Valintakokeet

AMK-valintakokeella hyväksyttyjen alimmat pisteet syksyn 2019 yhteishaussa (PDF)

Diakin suomenkieliset sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät syksystä 2019 lähtien ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

Humanistisella ja kasvatusalalla eli tulkki (AMK) -tutkintoon johtavissa koulutuksissa käytetään Diakin omaa valintakoetta.

Lisäksi YAMK-tutkinnoilla on omat valintakokeensa.

Lue valintakokeista lisää alasivuilla!


Esteettömyys ja yksilölliset järjestelyt valintakokeessa

Voit hakea oikeutta yksilöllisiin järjestelyihin valintakokeessa. Muista liittää hakemukseesi aina kopiot todistuksista, joihin vetoat.

AMK-valintakoe

Jos tarvitset vamman, sairauden, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi yksilöllisiä valintakokeessa (esimerkiksi lisäaika, tekninen apuväline tai muu erityisjärjestely), tulee sinun täyttää kirjallinen erityisjärjestelyjä koskeva hakemus ja palauttaa se 8.4.2020 klo 15 mennessä siihen ammattikorkeakouluun, jossa olet ilmoittanut tekeväsi digitaalisen valintakokeen. Lomakkeen voi ladata Ammattikorkeakouluun.fi-sivulta. Sivulta löytyvät myös tarkemmat ohjeet erityisjärjestelyiden hakemisesta.

Liitä mukaan lääkärintodistus tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai esimerkiksi lukivaikeudesta.

Toimita hakemus siihen ammattikorkeakouluun, jossa olet ilmoittanut osallistuvasi valintakokeeseen. Kunkin hakijan tilanne harkitaan erikseen.

Diakin hakijapalveluiden yhteystiedot