Tietosuoja Diakissa

Tietosuojalla tarkoitetaan henkilötietolain (523/1999) ja erityislakien henkilötietojen käsittelyä koskevien säädösten huomioimista organisaation toiminnassa. Tarkoituksena ei ole tiedon suojaaminen, vaan ohjaaminen hyviin käytäntöihin henkilötietojen käsittelyssä. Jos henkilötietoa kerätään, se pitää säilyttää huolella.

Diak noudattaa EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) 25.5.2018 alkaen. Asetus koskee tietoja, joista henkilö on joko suoraan tai välillisesti tunnistettavissa. Erityistä huomiota on kiinnitettävä arkaluontoisen tiedon säilyttämiseen ja salassapitoon. Näitä ovat esimerkiksi terveystiedot sekä uskonnollista, poliittista ja seksuaalista suuntautumista koskevat tiedot.

Tietosuojavastaava

Tietosuoja-asetuksen mukaan korkeakoululla tulee olla nimetty tietosuojavastaava. Hänen tehtävänään on seurata henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuutta ja auttaa korkeakoulua toteuttamaan tietosuojaan liittyvät tehtävät.

Tietosuojavastaava toimii valvontaviranomaisen yhteyspisteenä ja henkilökunnan sekä rekisteröityjen tukena henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä.

Diakin tietosuojavastaavan yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta.


Tietosuojapolitiikka

Lataa Diakonia-ammattikorkeakoulun tietosuojapolitiikka


Tietosuojailmoitukset

Tietosuojailmoituksissa kerromme tarkemmin tietosuojakäytännöistämme henkilötietojen käsittelyssä ja sisältävät tietoa Diakin tekemistä henkilötietojen profiloinneista.  Jos haluat lisätietoa profiloinneista tai kieltää profilointisi tietojesi perusteella, ota yhteyttä suoraan tietosuojavastaavaan (yhteystiedot sivun alalaidassa). Tee yhteydenotto ensisijaisesti Diakin sähköpostiosoitteella, jos sinulla on sellainen.


Asiakaspalvelu

Haluatko tarkastaa, korjata tai poistaa henkilötietosi Diakin rekistereistä? Toimi alta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Jos pyyntösi koskee Diakin kirjaston rekistereitä, katso toimintaohjeet kirjasto- ja tietopalveluiden nettisivuilta.  Jos olet opiskelija, niin pääset itse tarkistamaan ja muokkaamaan sinusta rekisteröityjä tietoja MyDiakissa.

  1. Täytä asiointilomake, allekirjoita ja tulosta se:
  2. Postita lomake allaolevaan osoitteeseen:
    • nykyiset ja entiset opiskelijat:
      Diakonia-ammattikorkeakoulu
      Pia Juusela, tietosuoja
      PL 12, 00511 Helsinki
    • nykyinen ja entinen henkilöstö:
      Diakonia-ammattikorkeakouluPäivikki Rentola-Hemmi, tietosuoja
      PL 12, 00511 Helsinki
    • muut:Diakonia-ammattikorkeakoulu
      Mari Nyrhinen, tietosuoja
      PL 12, 00511 Helsinki
  3. Vastaamme pyyntösi 30 päivän sisällä lomakkeen saapumisesta.