Siirry sisältöön

Todistusvalinta

Diakissa on käytössä todistusvalinta suomenkielisissä sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa.

Todistusvalinta ei ole käytössä Diakin tulkki (AMK) -tutkintoon johtavissa koulutuksissa, englanninkielisissä koulutuksissa, lähihoitajataustaisten sairaanhoitaja (AMK) -koulutuksessa, Varkauden sosionomi (AMK), varhaiskasvatus -koulutuksessa eikä YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa. Diakissa todistusvalinnalla voi tulla valituksi vain ensikertalaiset.

Voit tulla valituksi todistusvalinnassa, jos olet suorittanut

  • suomalaisen ylioppilastutkinnon
  • kansainvälisen EB-, IB- tai RP/DIA-tutkinnon joko Suomessa tai ulkomailla
  • suomalaisen, 1.8.2015 alkaen suoritetun ammatillisen perustutkinnon (huom. näyttötutkintona suoritetulla ammatillisella perustutkinnolla ei voi tulla valituksi todistusvalinnassa). Kynnysehto: tutkinnon osasta viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen arvosanan tulee olla vähintään 2 (asteikolla 1–3) tai 3 (asteikolla 1–5).

Kunkin koulutuksen aloituspaikoista 30 % täytetään ylioppilastutkinnon perusteella ja 10 % ammatillisen perustutkinnon perusteella.

Tutustu tarkemmin todistusvalintaan sekä ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon pisteytysohjeisiin Ammattikorkeakouluun.fi-sivulla.

Jos et voi tulla valituksi Diakin suomenkielisiin sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin todistusvalinnassa, voit osallistua AMK-valintakokeeseen.

Huomaathan, että syksyn yhteishaussa kuluvana syksynä ylioppilaaksi valmistuvat eivät ole mukana todistusvalinnassa.