Siirry sisältöön

Tietoa opinto-ohjaajille

Tälle sivulle olemme koonneet tietoa opinto-ohjaajille ja muille ohjaustyötä tekeville. Sivulta löytyy myös lomake oppilaitosvierailun tilaamiseksi. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, otathan yhteyttä hakijapalveluihin!

Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintoihin liittyviä ohjeita on koottu myös Opintopolku.fi-palvelun Opoille-osioon.

Koulutukset

Tarjoamme kahtatoista AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta, joista yhdeksän on suomenkielisiä, kaksi englanninkielisiä ja yksi suomen- ja ruotsinkielinen.

Lisäksi meillä voi suorittaa ylemmän AMK-tutkinnon seitsemässä koulutuksessa.


Kampukset

Helsingin-kampukselle haetaan kevään yhteishaussa päiväopintoihin, jotka alkavat elokuussa, ja syksyn yhteishaussa monimuoto-opintoihin, jotka alkavat tammikuussa.

Poikkeuksena on tulkki (AMK) -tutkintoon johtava asioimistulkkauksen koulutus, johon haetaan kevään yhteishaussa ja joka toteutetaan monimuoto- ja monikampusopintoina.

Oulun-, Pieksämäen- ja Porin-kampuksilla järjestettävät koulutukset toteutuvat monimuoto-opintoina.

Turun-kampuksella järjestettävä tulkki (AMK) -tutkintoon johtava viittomakielen ja puhevammaisten tulkkauksen koulutus toteutetaan päiväopintoina.

Kampusten opiskelijamäärät:

  • Helsinki: n. 1700
  • Oulu: n. 300
  • Pieksämäki: n. 400
  • Pori:  n. 350
  • Turku: n. 150

Oppilaitosvierailut

Diakin opiskelijat ja opot käyvät vierailuilla lukioissa ja ammattioppilaitoksissa. Vierailuilla kerromme Diakin koulutusohjelmista, opiskelusta ja hakemisesta.

Toisen asteen opiskelijaryhmät ovat myös tervetulleita vierailemaan Diakin kampuksille!

Haluaisitko diakilaisen kertomaan opinnoistaan oppilaitokseesi, tai oletko kiinnostunut tulemaan opiskelijaryhmäsi kanssa Diakin kampukselle? Ota yhteyttä meihin alla olevalla lomakkeella.


Seuraavat hakuajat ja -kohteet

Katso täältä seuraavat hakuajat ja -kohteet.


Hakijatilastot

Edellisen hakukausien tilastoja voi tutkia hakemisen UKK-osiossa (kohta 20) sekä opetushallinnon tilastopalvelu Vipusessa.


Opiskelijoiden kokemuksia

Opiskelijat kertovat opinnoistaan opiskelijatarinoissa ja YouTube-videoilla.


Valintakokeet

Lue tietoa valintakokeista täältä.


Diak sosiaalisessa mediassa


Lisätietoja ja aineistoa opinto-ohjaukseen

Toisen asteen opo! Klikkaa alla olevia kuvia ja tutustu Diakin koulutuksiin, hakuohjeisiin ja opiskelijoiden kokemuksiin. Nettisivujemme sisällöt ovat vapaasti käytettävissäsi.