Tietoa opinto-ohjaajille

Tälle sivulle olemme koonneet tietoa opinto-ohjaajille ja muille ohjaustyötä tekeville. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, otathan yhteyttä hakijapalveluihin!

Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintoihin liittyviä ohjeita on koottu myös Opintopolku.fi-palvelun Opoille-osioon.

Koulutukset

Tarjoamme kahtatoista AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta, joista yhdeksän on suomenkielisiä, kaksi englanninkielisiä ja yksi suomen- ja ruotsinkielinen.

Lisäksi meillä voi suorittaa ylemmän AMK-tutkinnon seitsemässä koulutuksessa.


Kampukset

Helsingin-kampukselle haetaan kevään yhteishaussa päiväopintoihin, jotka alkavat elokuussa, ja syksyn yhteishaussa monimuoto-opintoihin, jotka alkavat tammikuussa.

Poikkeuksena on tulkki (AMK) -tutkintoon johtava asioimistulkkauksen koulutus, johon haetaan kevään yhteishaussa ja joka toteutetaan monimuoto- ja monikampusopintoina.

Oulun-, Pieksämäen- ja Porin-kampuksilla järjestettävät koulutukset toteutuvat monimuoto-opintoina.

Turun-kampuksella järjestettävä tulkki (AMK) -tutkintoon johtava viittomakielen ja puhevammaisten tulkkauksen koulutus toteutetaan päiväopintoina.

Kampusten opiskelijamäärät syyskuussa 2018:

  • Helsinki: 1 695
  • Oulu: 297
  • Pieksämäki: 375
  • Pori: 355
  • Turku: 143


Oppilaitosvierailut

Diakin opiskelijat ja opot käyvät vierailuilla lukioissa ja ammattioppilaitoksissa. Vierailuilla kerromme Diakin koulutusohjelmista, opiskelusta ja hakemisesta.

Myös toisen opiskelijaryhmät ovat tervetulleita vierailemaan Diakin kampuksille!

Haluaisitko diakilaisen kertomaan opinnoistaan oppilaitokseesi, tai oletko kiinnostunut tulemaan opiskelijaryhmäsi kanssa Diakin kampukselle? Ota yhteyttä Webropol-lomakkeella.

Oppilaitosvierailupyynnöt käsitellään kuukausittain opokokouksissa. Otamme sinuun kokouksen jälkeen yhteyttä ja sovimme aikatauluista.


Seuraavat hakuajat

Syksyn 2020 yhteishaku2.-16.9.2020 klo 15.00Katso haussa olevat Diakin koulutukset Opintopolussa
Kevään 2020 ensimmäinen yhteishaku7.-21.1.2021 klo 15.00Ensimmäisessä yhteishaussa voi hakea Diakin englanninkieliseen sosionomikoulutukseen.
Erillishaku englanninkieliseen sairaanhoitajakoulutukseenTammikuussa 2021Tutustu Nursing-koulutukseen sen omalla sivulla.

Syksyn 2020 yhteishaun hakukohteet


Kolme nostoa kevään 2020 hauista.

  1. Diakin suomenkielisiin sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin valitaan 60 % opiskelijoista AMK-valintakokeen perusteella, joka tehdään omalla kannettavalla tietokoneella hakijan valitseman ammattikorkeakoulun tiloissa. Esikarsintaa ei ole. Tutustu AMK-valintakokeeseen Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolla.
  2. Diakin suomenkielisiin sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin valitaan 40 % opiskelijoista todistusvalinnan perusteella.
  3. Ensikertalaiskiintiö on Diakin suomenkielisissä sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa 90 %.

Hakijatilastot

Edellisen hakukausien tilastoja voi tutkia hakemisen UKK-osiossa (kohta 19) sekä opetushallinnon tilastopalvelu Vipusessa.


Opiskelijoiden kokemuksia

Opiskelijat kertovat opinnoistaan opiskelijatarinoissa ja YouTube-videoilla.


AMK-opiskelijavalinnat kehittyvät

Tietoa uudistuvista opiskelijavalinnoista on saatavilla AMK-opiskelijavalintojen kehittämishankkeen nettisivuilla.


Diak sosiaalisessa mediassa


Lisätietoja ja aineistoa opinto-ohjaukseen

Toisen asteen opo! Klikkaa alla olevia kuvia ja tutustu Diakin koulutuksiin, hakuohjeisiin ja opiskelijoiden kokemuksiin. Nettisivujemme sisällöt ovat vapaasti käytettävissäsi.