Siirry sisältöön

kirkon ala

Churches for a Sustainable Future – Kristityt kestävän tulevaisuuden tekijöinä

Diakin Helsingin-kampuksella järjestettävässä työseminaarissa hahmotellaan, miten kirkot ja kristityt tekevät kestävää tulevaisuutta. Tervetuloa mukaan!

Diaconal life in Diversity

Webinar 8 April 2022. 12–15 EET (Finland), 11–14 CET (Norway). You are warmly welcome to listen and to share ideas about living together and

Täydennä tutkintoasi kirkon viranhaltijan kelpoisuudella!

Diak tarjoaa keväällä 2022 avoimen ammattikorkeakoulun opintoina kirkon alan opintokokonaisuuksia, jotka suorittamalla opiskelija voi täydentää tutkintoaan kirkon viranhaltijalta vaadittavalla pätevyydellä.

Kehitä valmiuksiasi harjoittelijoiden ohjaajana!

Ohjaatko työssäsi opiskelijoita? Ilmoittaudu verkkokurssille ja kehitä taitojasi harjoittelunohjaajana!

Dialogi-podcast: Miten vahvistetaan moninaisuutta kirkossa?

Miten moninaisuus näyttäytyy kirkossa? Mikä rooli tasa-arvon rakentamisessa on kirkon työntekijöillä, viranomaisilla tai alan koulutuksella? Dialogi-podcastin toisessa jaksossa Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka ja Diakin diakonian ja kasvatuksen yliopettaja Mikko Malkavaara pohtivat toimittaja Katja Alajan johdolla, miten moninaisuutta vahvistetaan kirkossa.

Uusi julkaisu tarjoaa ajankohtaisen katsauksen seurakuntien kasvatustyöhön

Diakin julkaisema ja Kirjapajan kustantama Kasvu vapauteen – Nuorten rinnalla seurakunnassa -teos on julkaistu. Kyseessä on 2020-luvun puheenvuoro seurakuntien kasvatustyöhön, sekä katsaus kirkon nuorisotyön kehityssuuntiin tulevaisuudessa.

IASYM-konferenssi käynnistyi – Diak mukana pääjärjestäjänä

Diak toimii vuoden 2021 IASYM-konferenssin (International Association for Study of the Youth Ministry) pääjärjestäjänä. Tapahtuman organisoinnissa on myös mukana Suomen Kirkkohallitus, Helsingin seurakuntayhtymä, Helsingin hiippakunta sekä Lasten ja Nuorten keskus. Kaksipäiväinen konferenssi järjestetään pandemiatilanteen vuoksi etänä. 

Uusi Diakonisen hoitotyön julkaisu kokoaa yhteen tietoa terveyden kokonaisvaltaisesta edistämisestä

Diakonisessa hoitotyössä edistetään kokonaisvaltaisesti ihmisen terveyttä ja hyvinvointia. Uusi Diakin julkaisema Diakonisen hoitotyön perusteet ja käytäntö -julkaisu lähestyy aihetta sekä terveydenhuollon että kirkon työn näkökulmista.

Diakoniabarometri 2020 kuvaa diakoniatyön muuttuvaa arkea

Diakoniabarometri 2020 osoittaa, että diakoniatyön muuttuneessa toimintaympäristössä avustustyö on yhä tärkeämmässä asemassa.

”Onko yksinäisellä väliä?” pohdittiin Diakonian ja kasvatuksen tutkimuksen päivässä

Diakonian ja kasvatuksen tutkimuksen päivää vietettiin Diakin Helsingin-kampuksella 15.11.2019. Tilaisuuden järjestivät Diakonian tutkimuksen seura sekä Uskonnon, katsomuksen ja kasvatuksen tutkimusseura.