Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

Churches for a Sustainable Future – Kristityt kestävän tulevaisuuden tekijöinä

Diakin Helsingin-kampuksella järjestettävässä työseminaarissa hahmotellaan, miten kirkot ja kristityt tekevät kestävää tulevaisuutta. Tervetuloa mukaan!

Churches for a Sustainable Future – Kristityt kestävän tulevaisuuden tekijöinä. Ekumeenisen ekoteologian kansainvälinen työseminaari on tarkoitettu erityisesti kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen johtajille, päätöksentekijöille, työntekijöille sekä vapaaehtoisille vastuunkantajilla ja alan opiskelijoille. Lisäksi seminaari on avoin kaikille aihepiiristä kiinnostuneille. Diakin kirkon alan opiskelijat voivat sisällyttää seminaariin osallistumisen ainakin AJA02 ja KIR-opintoihinsa opettajan kanssa sopien.

Tiistai-ilta 4.10. klo 16–20: Seminaarin rennot etkot

Nyt ei pidetä kynttilää vakan alla, vaan pistetään osaaminen ja hyvät käytännöt jakoon!

16.00 Kestävyyden tori aukeaa: tule jakamaan omastasi, oppimaan toisilta, tutustumaan uusiin yhteistyökumppaneihin ja rakentamaan verkostoja toisten kestävän tulevaisuuden tekijöiden kanssa!

17.00 Mahdollisuus tutustua taiteilija Limppu Witickin eläinten oikeuksia ja kristillistä eläinteologiaa käsittelevään taidenäyttelyyn taiteilijan itsensä opastuksella.

18.30–20.00 Yhteyden, vieraanvaraisuuden ja toivon ilta: välähdyksiä kumppaneilta ympäri maailmaa: miten rakennamme kestävää tulevaisuutta käytännössä? Hyvää folkmusiikkia tarjoaa RINKI-yhtye, tarjolla pientä purtavaa, lopuksi ekumeeninen iltarukous.

Keskiviikko 5.10. klo 8.45–16.30.: Seminaaripäivä

Sessio 1. Iso kuva haltuun: maailma, jossa elämme

9.30 Keynote-luennon pitää yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista tieteentekijöistä; akatemiaprofessori, ilmakehätutkija Markku Kulmala otsikolla ”Mistä ilmastonmuutoksessa on kysymys ja mitä minä kristittynä siitä ajattelen”.

Kommenttipuheenvuorot käyttävät globaalin etelän kirkkojen edustaja (SLS:n kumppanuuskirkko) ja nuorten edustaja (Changmaker-vapaaehtoinen, opiskelija Iida Silfverhuth).

11.30–12.30 Omakustanteinen lounas Diakilla

Sessio 2. Kirkot ja kristityt kestävän tulevaisuuden tekijöinä

12.30–13.30 Kirkot, ilmastonmuutos ja ilmasto-oikeudenmukaisuus Saamenmaalla ja Tansaniassa. Dialogissa saamelaistyön sihteeri Erva Niittyvuopio, Oulun hiippakunta ja lähetystyön asiantuntija Mikko Pyhtilä, Suomen Lähetysseura.

Iltapäivällä etsimme yhdessä tapoja, joilla elää todeksi uskoamme tässä ajassa: luomakunnan antamissa rajoissa, merkityksellisesti ja uskottavasti, toivoa vahvistaen. Työpajoissa teemoina ovat mm. kristillisen ympäristövastuun teologiset perusteet, ympäristötunteiden käsittely ja kristillinen kansalaisaktivismi:

Työpajat

13.30–15.00

1. Kristillinen usko, luonnontiede ja ilmastonmuutos. Mukana ainakin Markku Kulmala ja Emilia Koivisto

2. Alkuperäiskansat, pohjoisen ja etelän kirkot ja ilmasto-oikeudenmukaisuus. Mukana Erva Niittyvuopio ja Mikko Pyhtilä.

3. Ahdistuksesta aktivismiin. Ympäristötunteet ja realistinen toivo kestävyyskriisin maailmassa. Mukana Hanna Rintala ja Taneli Saari (Nyyti ry.), Matias Uusisilta ja Iida Silfverhuth (KUA/Changemaker)

4. Eläinten oikeudet, kristillinen eläinteologia ja taide vaikuttamiskeinona. Mukana teologi, taitelija Limppu Witick

5. Sustainability Book as a Theological and Practical Tool for Churches. Mukana Per Ivar Våje (Nordic Ecumenical Green Network) ja Sarah Tiainen (SEN). Online Workshop In English.

Seminaari päättyy kirkkojen ekumeenisen kestävyysverkoston lanseeraamiseen ja jatkostepeistä sopimiseen.

Lisätietoa suomeksi ja englanniksi (myös tarkka ohjelma) ja ilmoittautuminen: https://seurakunnille.step.fi/course/churches-for-a-sustainable-future-kristityt-kestavan-tulevaisuuden-rakentajina/

Tapahtuma on osallistujille maksuton.

Tapahtuman pääjärjestäjä on Kirkkopalvelut ry / STEP-opintokeskus, yhteistyössä: Suomen Ekumeeninen Neuvosto, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu/Changemaker-verkosto.

Kaikki tapahtumat