Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

Churches for a Sustainable Future – Kristityt kestävän tulevaisuuden tekijöinä

  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Vapaa pääsy
Tapahtuman mainos, kuvituskuva

Diakin Helsingin-kampuksella järjestettävässä työseminaarissa hahmotellaan, miten kirkot ja kristityt tekevät kestävää tulevaisuutta. Tervetuloa mukaan!

Churches for a Sustainable Future – Kristityt kestävän tulevaisuuden tekijöinä. Ekumeenisen ekoteologian kansainvälinen työseminaari on tarkoitettu erityisesti kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen johtajille, päätöksentekijöille, työntekijöille sekä vapaaehtoisille vastuunkantajilla ja alan opiskelijoille. Lisäksi seminaari on avoin kaikille aihepiiristä kiinnostuneille. Diakin kirkon alan opiskelijat voivat sisällyttää seminaariin osallistumisen ainakin AJA02 ja KIR-opintoihinsa opettajan kanssa sopien.

Ekumeenisen ekoteologian kansainvälinen työseminaari 4.-5.10.2022

Tiistai 4.10. klo 16-20

16.00              Kestävyyden tori aukeaa Diakin 1. kerroksessa

17.00              Mahdollisuus tutustua Limppu Witickin taidenäyttelyyn taiteilijan opastamana.

18.30              Yhteyden, vieraanvaraisuuden ja toivon ilta

Välähdyksiä kestävämpää tulevaisuutta rakentavien kumppanien elämästä ja työstä ympäri maailmaa. Ideana rento cocktail-tyyppinen ilta, jossa tutustuminen ja verkostoituminen jatkuu. Tarjolla on pientä iltapalaa sekä Rinki-yhtyeen letkeää irkkuhenkistä musiikkia. Ilta päättyy Helsingin ekumeenisen toimikunnan johtamaan iltarukoukseen Diakin kappelissa.

Osallistujilta toivotaan napakoita (max. 5 min) puheenvuoroja, jossa kerrotte yhteisönne ajatuksista kestävästä tulevaisuudesta ja miten sitä käytännössä rakennatte. Puheen ohella suosittelemme kuvia ja lyhyitä videota. Tilassa on käytettävissä projektori ja näyttö. Jotta illan kokonaisuus hahmottuu, toivomme puheenvuorojen varaamista ennakkoon: laita sähköpostia Jari Vistolle (jari.visto@step.fi, +358 40 618 4290).

Keskiviikko 5.10. klo 8.30-16.30

Keynote-luento Ilmakehätutkija Markku Kulmala: Mistä ilmastonmuutoksessa on kysymys ja mitä minä kristittynä siitä ajattelen?

Puheenvuoroja kristillisistä yhteisöistä ympäri maailmaa. Työpajoissa teemoina esim. kristillinen eläinteologia, ympäristötunteet, ilmasto-oikeudenmukaisuus ja kansalaisaktivismi. Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille, erityisesti mukaan kutsutaan kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen johtajia, päätöksentekijöitä, työntekijöitä ja vastuunkantajia sekä opiskelijoita. Seminaarin kielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti ja se on osallistujille maksuton.

Lisätietoa suomeksi ja englanniksi (myös tarkka ohjelma) ja ilmoittautuminen STEP koulutuksen verkkosivulta.

Seminaari löytyy myös Facebookista.

Tapahtuma on osallistujille maksuton.

Tapahtuman pääjärjestäjä on Kirkkopalvelut ry / STEP-opintokeskus, yhteistyössä: Suomen Ekumeeninen Neuvosto, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu/Changemaker-verkosto.

Kaikki tapahtumat