Siirry sisältöön

kirkon ala

Sivellin-palkinto Diakin opiskelijoille

Diakonian tutkimuksen seura on myöntänyt vuosittaisen Sivellin-palkinnon Diakissa tehdylle opinnäytetyölle, joka keskittyy diakoniatyöntekijöiden hyvinvointiin.

Kirkon kasvatustyö tavoittaa laajan joukon lapsia ja nuoria

Tuoreen Kirkon kasvatuksen barometrin mukaan kirkon kasvatustyö tavoittaa ison joukon eri-ikäisiä lapsia ja nuoria, mutta kehitettävää löytyy erityisesti osallisuuden aidossa toteutumisessa. Barometritutkimuksen ja sen artikkelien toteuttamisessa merkittävässä roolissa olivat joukko Diakin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijoita.

Suvivirsituokio Porissa

Tervetuloa laulamaan kesäisiä yhteislauluja! Tilaisuus järjestetään 16. toukokuuta Porin Martintalossa klo 14.30 alkaen. Esiintymässä päiväkoti Farelman lapset. Tilaisuudessa on viittomakielinen tulkkaus ja kahvitus. Järjestäjät: Porin Teljän

Sivellin-palkinto jaettu – kunniamaininta Diakin opinnäytetyölle

Diakonian tutkimuksen seura on jakanut Sivellin-palkinnon. Tänä vuonna seura jakoi myös kunniamaininnan innovatiiviselle opinnäytetyölle. Sen sai Diakissa tehty opinnäytetyö.

Diakonia – kutsumuksesta yhteiskunnalliseen tehtävään

Mitä diakonialla on milloinkin tarkoitettu? Millaisia ovat olleet sen käytännöt, työympäristöt ja todellisuus, jossa se toteutuu? Ainutlaatuinen julkaisu valottaa rinnakkain diakonian käsitteen ja diakoniatyön historiaa.

Pro diaconia -mitali Diakin yliopettaja Mikko Malkavaaralle

Diakin diakonian ja kasvatuksen yliopettaja ja kirkkohistorian dosentti Mikko Malkavaara on palkittu Pro diaconia -mitalilla.

Diakoniabarometri 2022: osallisuuden edistämistä muuttuvissa olosuhteissa

Korona-aika muutti diakoniatyön toimintatapoja, mutta korosti ihmisen kohtaamisen tarpeen pysyvyyttä. Diakonian 150-vuotisjuhlavuonna vastikään julkaistu Diakoniabarometri 2022 syväluotaa diakoniatyöntekijöiden ajatuksia muuttuvasta ja vaikuttavasta diakoniatyöstä. Diakoniabarometrin toteutti kolme Diakin YAMK-opiskelijaa opinnäytetyönään.

Dialogi-media: Kohtaamistaitoja voi opiskella

Kohtaaminen on taito, jota voi hioa ja harjoitella. Inhimillisessä kohtaamisessa kieli- ja kulttuuriesteet ovat myös ylitettävissä. Diakin sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloilla kohtaamisosaamiseen panostetaan jo opetuksessa. Dialogin uusi teemanumero kertoo, miten kohtaamisen ammattilaisiksi koulutetaan ja kasvetaan.

Sielunhoito kokonaisvaltaisena kohtaamisena -webinaari

Sielunhoito, själavård, pastoral care, seelsorge – mistä puhumme, kun puhumme sielunhoidosta? Mitä on olla sielunhoitaja? Vuorovaikutteinen webinaari toteutuu paneelikeskustelun, pienryhmätyöskentelyn ja luennon keinoin. Tule

Churches for a Sustainable Future – Kristityt kestävän tulevaisuuden tekijöinä

Diakin Helsingin-kampuksella järjestettävässä työseminaarissa hahmotellaan, miten kirkot ja kristityt tekevät kestävää tulevaisuutta. Tervetuloa mukaan!