Siirry sisältöön

Tukipalvelut Oulussa

Tältä sivulta löydät tietoa tarjolla olevista hyvinvointi- ja tukipalveluista Oulun-kampuksella. Palvelut ovat maksuttomia.

Henkisen hyvinvoinnin kysymyksissä voit ottaa yhteyttä opiskeluhyvinvointiryhmän jäseniin tai kuraattoriin.


Kuraattori

Elämässä muitakin energiasyöppöjä kuin opiskelu? Stressitaso jo yli hiusrajan? Arvosta itseäsi ja elämääsi. Otetaan seuraava askel yhdessä. Kuraattoripalvelut ovat käytössäsi etänä.

Laura Manninen, p. 050 408 3655, laura.manninen@diak.fi


Erityisopettaja

Tuntuuko opiskelu vaikealta? Erityisopettajan tarjoaman oppimisen tuen tarkoituksena on tukea opiskelijaa opintojen suorittamisessa, edistää hänen hyvinvointiaan ja jaksamistaan antamalla ohjausta oppimisen haasteissa.

Oppimisen haasteita voivat aiheuttaa esimerkiksi lukemisen ja kirjoittamisen vaikeus, matemaattiset oppimisvaikeudet, fyysisen toimintakyvyn rajoitteet tai vaikka toiminnanohjauksen vaikeudet. Tuen tarvetta voidaan arvioida missä tahansa opintojen vaiheessa.

Opiskelutaitojen vahvistaminen, vertaisryhmien hyödyntäminen, vaihtoehtoisten suoritustapojen räätälöiminen sekä etenkin omiin vahvuuksiin panostaminen tukevat opintoja. Erityisopettajapalvelut käytössäsi etänä.

Erityisopettaja Laura Manninen

050 408 3655, laura.manninen@diak.fi


Opiskeluhyvinvointiryhmä

Oulun kampuksella toimii opiskeluhyvinvointiryhmä, joka seuraa ja kehittää opiskeluhyvinvointiin ja oppimiseen tukeen liittyviä toimintamalleja. Opiskeluhyvinvointiryhmä kokoontuu noin kaksi kertaa lukukaudessa. Opiskeluhyvinvointiryhmä on moniammatillinen ja siihen kuuluu opiskelijajäsen.

Oulun kampuksen opiskeluhyvinvointiryhmään kuuluvat

Opiskelijahyvinvointiryhmä toimii yhteistyössä Hyvinvointia korkeakouluopintoihin -hankeen (9/2020–12/2021) toimijoiden kanssa.


Hengellinen tuki

Oppilaitospastori

Oppilaitospastori on tavattavissa kampuksella torstaina klo 11.30–13, 2. kerroksen aulassa. Henkilökohtaisia keskusteluja varten voit sopia ajan erikseen.

Jenni Siljander
044 316 1450
jenni.siljander@evl.fi


Oppilaitostyön ja kansainvälisen työn diakoni

Kaija Siniluoto, kaija.siniluoto@evl.fi


Hengellinen toiminta

Oulun-kampuksella järjestetään lukuvuosien aikana monenlaista hengellistä toimintaa. Kysy lisää!


Oppimista tukevat pajat ja hyvinvointiryhmät

Oulun-kampuksella on monenlaisia pajoja ja ryhmiä, joista saat tukea opintoihisi. Pajoihin voit osallistua kertaluonteisesti, ja säännöllisesti kokoontuvista ryhmistä saat pidempiaikaista tukea. Klikkaa otsikoita!


Opiskelija, ota yhteyttä!

Opiskelija, haluatko keskustella hyvinvointiisi ja jaksamiseesi liittyvistä asioista, mutta et tiedä keneen olla yhteydessä? Tällä yhteydenottopyynnöllä voit ilmaista toiveen, että Diakin opiskeluhyvinvointipalveluista ollaan sinuun yhteydessä. Yhteydenottopyyntö käsitellään luottamuksellisesti. Lomake on tarkoitettu Diakin opiskelijoille.

Tsemppipiste

Tsemppipiste on matalan kynnyksen palvelu, joka tarjoaa ohjausta ja tukea opiskelijoille.

Tsemppipisteen löydät Diaklesta: mene “Kaikki kurssit” -sivulle ja etsi ja valitse “Diak Tsemppipiste”.

Diaklesta löydät tietoa ja materiaaleja liittyen opiskeluun ja hyvinvointiin. Näihin materiaaleihin voit tutustua itsenäisesti. Löydät materiaaleista esimerkiksi harjoitteita oman itsetunnon ja opiskelumotivaation vahvistamiseen ja testin omien vahvuuksien tunnistamiseen.

Tsemppipisteeltä saat tietoa oman hyvinvoinnin edistämiseen ja opiskelutaitojen kehittämiseen.

 

Lukiseula

Lukiseula toteutetaan digitaalisena

Kevään 2024 lukiseula järjestetään Diakin uusille opiskelijoille digitaalisena 11.3.-17.3.2024. Ilmoittaudu lukiseulaan 1.3.2024 mennessä seuraavasta linkistä https://forms.office.com/e/1NEZRhnCjY

Ilmoittautuneet saavat maaliskuun alussa henkilökohtaiset tunnukset sekä ohjeet lukiseulan tekemistä varten.

Lukiseula on tarkoitettu sinulle, joka olet Diakin uusi opiskelija ja epäilet itselläsi lukivaikeutta. Äidinkielesi tulee olla suomi. Lukivaikeus voi ilmetä esimerkiksi hitaana lukemisena, rivien hyppimisellä, kirjaimien puuttumisena sanoista tai korvautumisella väärillä kirjaimilla.

Uusia opiskelijoita informoidaan lukiseulasta lukukauden alkaessa.

Jos lukiseulassa tulee esille mahdollinen lukivaikeus, sinulla on mahdollisuus saada palautetta sekä ohjausta omaan tapaasi oppia sekä tukitoimia. Lukiseula on Niilo Mäki Instituutin tuottama lukivaikeuksien seulontamenetelmä nuorille ja aikuisille.

Lukiseula on sinulle maksuton.

Lisätietoa asiasta: Erityisopettaja laura.manninen@diak.fi 

Kielten tukipajat

Haluatko keskustella kesken jääneistä tai vaikka tulevista opinnoista ruotsin- tai englanninopettajan kanssa?

Ole yhteydessä Ari Hyväriseen:
040 509 1788, ari.hyvarinen@diak.fi

Tukea tehtäviin -tukipaja

Hyötyisitkö ohjauksesta ja tuesta rästissä olevien tai muuten hankaluuksia tuottavien oppimistehtävien suhteen? Sinun on mahdollista saada ohjausta ja tukea kirjoittamiseen. Ole tarvittaessa yhteydessä Heidi Silvaniin: heidi.silvan@diak.fi.

Lääkelaskennan tukipajat

Tervetuloa lääkelaskennan tukipajoihin harjoittelemaan ja laskemaan yhdessä. Tarjolla on opetusta ja tukea sekä vertaisten että opettajan taholta.

Tarpeen vaatiessa lääkelaskennan tukipajoissa on mahdollista suorittaa rästissä olevia lääkelaskukokeita viimeisen tunnin aikana.

Aikataulut

Lääkelaskujen tukipajat löydät lukujärjestyksestäsi.


Lisätiedot

Ulla Lahtela, 040 357 6020, ulla.lahtela@diak.fi

Opintososionomiharjoittelijan tuki opintoihin ja opiskeluarkeen

Kaipaatko tukea opiskeluun, mutta et oikein tiedä, keneltä kysyisit? Opintososionomiharjoittelija on Diakin loppuvaiheen opiskelija, joka tuntee Diakin opiskelijan arjen ja osaa auttaa. Asiasi voi olla lähes mikä vain: yksittäinen oppimistehtävä, digitaalisiin tai tietoteknisiin järjestelmiin liittyvä pulma, laajempi opiskelun jäsentämiseen liittyvä tuen tarve, harjoitteluun tai harjoittelupaikan etsintään liittyvä kysymys tai vaikka yksinäisyyteen tai muuhun omaan elämäntilanteeseen liittyvä asia. Opintososionomiharjoittelijalta saat kokemuspohjaista tukea opiskelun sujumiseksi, opiskelualasta riippumatta.

Älä siis jää asiasi kanssa yksin, vaan ole rohkeasti yhteydessä opintososionomiharjoittelijat@diak.fi

Oma mentor opintojen loppuvaiheeseen ja työelämään siirtymiseen

Minne menisin töihin? Miten teen hyvän työhakemuksen? Riittääkö oma kokemus? Olenko valmis? Mitä haluan työelämältä? Muun muassa näitä kysymyksiä voit pohtia yhdessä oman mentorisi kanssa. Mentor on Diakin alumni, eli aiemmin Diakista valmistunut.  Mentorin kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia ja tapaamisajat sovitaan sinun (aktorin) ja mentorin kesken. Prosessi kestää yhden lukukauden sisältäen aktoreiden ja mentoreiden yhteisen aloitus- ja lopetustapaamisen sekä noin viisi kahdenkeskistä tapaamista. Jos kiinnostuit, täytä hakemus.

Tukea opinnäytetyöhön

Sosiaali-, terveys- ja kirkon alan AMK-opinnäytetyö toteutetaan kolmen Kehittämis- ja innovaatiotoiminnan opintojakson aikana (KEH02, KEH03, KEH04).

Opinnäytetyön prosessin aloittamista edeltää opinnäytetyön tekemiseen valmistava opintojakso: Kehittämis- ja tutkimusmenetelmät I (KEH01). Tämän opintojakson aikana omaksut tutkimus- ja kehittämismenetelmien perusteet. Tätä osaamista pääset sitten käyttämään ja soveltamaan opinnäytetyössäsi.

KEH02-04-Diaklen Ohjausta ja tukea tarjolla -osiosta löydät listauksen siitä, miten tuemme opinnäytetyön prosessiasi. Tarjoamme sekä ryhmä- että yksilömuotoista tukea ja ohjausta läpi opinnäytetyön tekemisen prosessin aina aiheen valinnasta valmiin opinnäytetyön julkaisemiseen asti. Saat ohjausta sekä sisällön että kielen ja kirjoittamisen osalta.

Opinnäytetyön ohjaus tapahtuu omien nimettyjen ohjaajien toimesta opinnäytetyön seminaariryhmän tapaamisissa ja työkohtaisilla ohjauskerroilla. Opintojaksojen suorittamiseen kuuluvien opetus- ja ohjauskertojen lisäksi tarjoamme KEH-kyselytunteja, joilla voit kysyä selvennyksiä tai tulla keskustelemaan mieltä askarruttavista opinnäytetyöhön liittyvistä teemoista. Tarjolla on myös Ot-tukivastaanottoaikoja yksityisluontoisempien teemojen käsittelemiseksi. Puolen tunnin tukivastaanottoajat ovat varattavissa MyDiak-kalenterin kautta.

Ohjauksen ja tukimuotojen tarkemmat esittelyt ja aikataulut löydät siis KEH02-04-Diaklen Ohjausta ja tukea tarjolla -osiosta.

Otathan yhteyttä opinnäytetyön ohjaajiisi, opoosi, kuraattoriin tai KEH-opettajiin tai ot-koordinaattoriin herkästi HETI, jos opinnäytetyön prosessisi tuntuu mutkistuvan syystä tai toisesta! Yhdessä tuumaten löydämme varmasti tien eteenpäin ja kohti valmistumista!

Tukipajat


Taitopajat

Taitopajojen simulaatioiden rästipajoja järjestetään Oulun kampuksella. Ole yhteydessä lukukausivastaavaasi.

Tukea takkuileviin opintoihin -ryhmä

Tuntuvatko opiskelut jollain lailla takkuavan? Kärsitkö tenttikammosta? Huomaatko liian usein tuijottavasi pää tyhjänä tietokoneen näyttöä, kun pitäisi kirjoittaa jotain? Pelkäätkö valmistumisesi siirtyvän hamaan tulevaisuuteen? Pyydä tukea takkuileviin opintoihin!

Lisätietoja

Maija-Liisa Blomster
0400 677 367, maija-liisa.blomster@diak.fi

Tiedonhaun tukipajat

Tiedonhaun tukipajoista saat tukea oppimistehtäviin ja opinnäytetyöhön. Lisää tietoa myös kirjaston sivuilta.

Tiedonhaun varauskaavakkeen löydät täältä.

Ajankohdat