Siirry sisältöön

Opiskelijan henkinen hyvinvointi ja tukipalvelut

Diakin tutkinto-opiskelijana sinulla on mahdollisuus hyödyntää erilaisia hyvinvointipalveluita ja oppimisen tukipalveluita.

Tutustu palveluihin lisää alasivuilla, joille on koottu kunkin kampuksen tukipajat, tapahtumat ja muut palvelut!

Opiskelija, ota yhteyttä!

Opiskelija, haluatko keskustella hyvinvointiisi ja jaksamiseesi liittyvistä asioista, mutta et tiedä keneen olla yhteydessä? Tällä yhteydenottopyynnöllä voit ilmaista toiveen, että Diakin opiskeluhyvinvointipalveluista ollaan sinuun yhteydessä. Yhteydenottopyyntö käsitellään luottamuksellisesti. Lomake on tarkoitettu Diakin opiskelijoille.


Tukea ja neuvoa kuraattorilta

Henkilökohtaiset asiat saattavat vaikuttaa opiskelussa etenemiseen ja motivaatioon. Opiskelijaa voivat askarruttaa esimerkiksi ihmissuhteisiin, opiskelutilanteisiin tai toimeentuloon liittyvät huolet.

Kuraattorit tarjoavat ammatillista, luottamuksellista keskusteluapua sekä ohjaavat ja tukevat sinua erilaisissa elämäntilanteissa.

Kuraattorin kanssa keskustelu voi auttaa sinua ymmärtämään omaa tilannettasi, tunteitasi ja asiaan vaikuttavia taustatekijöitä. Kuraattori auttaa sinua löytämään sopivia ratkaisuja tilanteesta eteenpäin pääsemiseksi.

Kuraattorien yhteystiedot:

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin!


Tukea erityisopettajalta

Tuntuuko opiskelu vaikealta? Erityisopettajan tarjoaman oppimisen tuen tarkoituksena on tukea opiskelijaa opintojen suorittamisessa, edistää hänen hyvinvointiaan ja jaksamistaan antamalla ohjausta oppimisen haasteissa.

Oppimisen haasteita voivat aiheuttaa esimerkiksi lukemisen ja kirjoittamisen vaikeus, matemaattiset oppimisvaikeudet, fyysisen toimintakyvyn rajoitteet tai vaikka toiminnanohjauksen vaikeudet. Tuen tarvetta voidaan arvioida missä tahansa opintojen vaiheessa.

Opiskelutaitojen vahvistaminen, vertaisryhmien hyödyntäminen, vaihtoehtoisten suoritustapojen räätälöiminen sekä etenkin omiin vahvuuksiin panostaminen tukevat opintoja.

Erityisopettaja Laura Manninen (laura.manninen@diak.fi, puh. 050 408 3655)


Keskusteluapua oppilaitospastorilta ja -diakonilta

Oppilaitospastorin tai oppilaitosdiakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella luottamuksellisesti.

Voit keskustella esimerkiksi henkilökohtaisista mieltäsi askarruttavista kysymyksistä, jaksamisesta, opiskeluun liittyvistä asioista tai uskonnollisista ja hengellisistä asioista.


Kampusten opiskeluhyvinvointiryhmä

Diakin jokaisella kampuksella toimii opiskeluhyvinvointiryhmä. Opiskeluhyvinvointiryhmät seuraavat ja kehittävät opiskeluhyvinvointiin liittyviä yhteisöllisiä ja rakenteellisia toimintamalleja kampuksilla.

Opiskeluhyvinvointiryhmät suunnittelevat oppimisen tukea kampuskohtaisesti ja Diakin yhteisiin tavoitteisiin linkittyen. Opiskeluhyvinvointiryhmät kokoontuvat noin kaksi kertaa lukukaudessa.

Opiskeluhyvinvointiryhmät ovat moniammatillisia ja niihin kuuluu opiskelijajäsen. Kunkin opiskeluhyvinvointiryhmän jäseniä ovat kyseisellä kampuksella toimivat:

  • Kuraattorit
  • Opinto-ohjaajat
  • Opettajajäsen
  • Opiskeluterveydenhuollon edustajat
  • Oppilaitosdiakonit ja -pastorit
  • Opiskelijajäsen
  • Tilannekohtaisesti muut opiskelun tukipalveluiden edustajat

Osallistu tukipajoihin

Tukipajat auttavat sinua edistymään opinnoissasi. Niissä on tarjolla tukea esimerkiksi lääkelaskuihin, tiedonhakuun tai kielten opiskeluun.

Katso alasivuilta, millaisia tukipajoja kampuksellasi on tarjolla.

Diakin tukipajat nähtävillä yhteisessä kalenterissa

Diakin tukipajat -linkki ohjaa suoraan tukipajojen aikatauluihin ja aiheisiin. Oikealta ylänurkasta saat viikkonäkymän. Tervetuloa saamaan tukea opintojen eri vaiheissa!

#Opiskelijantuki
#Diaktukipajat
#Lisätukinäkyväksi

Lisätietoa ja kehitysideoita: erityisopettaja Laura Manninen laura.manninen@diak.fi