Tukipalvelut Porissa
Tältä sivulta löydät tietoa tarjolla olevista hyvinvointi- ja tukipalveluista Porin-kampuksella. Palvelut ovat maksuttomia.
Kuraattorit
Elämässä muitakin energiasyöppöjä kuin opiskelu? Stressitaso jo yli hiusrajan? Kuraattoripalvelut käytössäsi omalla kampuksella tai etänä!
Tiina Ikonen
040 509 6413, tiina.ikonen@diak.fi
Oppilaitosdiakoni
Johanna Simola
0400 309 771, johanna.simola@evl.fi
Ks. myös kirkkoporissa.fi/apua-ja-tukea/keskusteluapua
Oppilaitosteologi
Heikki Hesso, p. 0400 309 459, heikki.hesso@evl.fi
Oppilaitostyöntekijöiden sähköinen ajanvaraus.
Opiskeluhyvinvointiryhmä
Porin kampuksella toimii opiskeluhyvinvointiryhmä, joka seuraa ja kehittää opiskeluhyvinvointiin ja oppimiseen tukeen liittyviä toimintamalleja. Opiskeluhyvinvointiryhmä kokoontuu noin kaksi kertaa lukukaudessa. Opiskeluhyvinvointiryhmä on moniammatillinen ja siihen kuuluu opiskelijajäsen.
Porin kampuksen opiskeluhyvinvointiryhmään kuuluvat
- Kuraattori Tiina Ikonen (tiina.ikonen@diak.fi)
- Opinto-ohjaaja Anu Arola (anu.arola@diak.fi)
- Oppilaitosteologi Heikki Hesso (heikki.hesso@evl.fi) ja oppilaitosdiakoni Johanna Simola (johanna.simola@evl.fi)
- Sanna Salmi, terveydenhoitaja YTHS
- Lehtori Karoliina Lehti (karoliina.lehti@diak.fi)
- Opiskelijajäsen (pori@odiako.fi)
Oppimista tukevat pajat ja hyvinvointiryhmät
Porin-kampuksella on monenlaisia pajoja ja ryhmiä, joista saat tukea opintoihisi. Pajoihin voit osallistua kertaluonteisesti, ja säännöllisesti kokoontuvista ryhmistä saat pidempiaikaista tukea. Klikkaa otsikoita!
Opiskelija, ota yhteyttä!
Opiskelija, haluatko keskustella hyvinvointiisi ja jaksamiseesi liittyvistä asioista, mutta et tiedä keneen olla yhteydessä? Tällä yhteydenottopyynnöllä voit ilmaista toiveen, että Diakin opiskeluhyvinvointipalveluista ollaan sinuun yhteydessä. Yhteydenottopyyntö käsitellään luottamuksellisesti. Lomake on tarkoitettu Diakin opiskelijoille.
Etäoppimiskahvila
Kuntoutussäätiön tarjoama etäoppimiskahvila 15.2.2022 klo 14-15.30
Tervetuloa etäoppimiskahvilaan!
Pohdiskeletko oppimiseen liittyviä kysymyksiä? Onko lukemisessa, kirjoittamisessa tai muistamisessa pulmaa? Oletko epäillyt itselläsi lukivaikeutta tai muuta oppimisvaikeutta? Tervetuloa oppimiskahvilaan keskustelemaan ja jakamaan vinkkejä sekä kokemuksia oppimisesta muiden opiskelijoiden kanssa.
Tiistaina 15.2.2022 klo 14–15.30 etäyhteydellä. Paikalla oppimisvaikeuksiin perehtynyt psykologi Kati Peltonen.
Lisää tietoa asiasta osallistumislinkkeineen: https://kuntoutussaatio.fi/oppimisentuki/tukea/avoimet-kahvilat/
Kielten tukipajat
Ovatko kielten opinnot viivästyneet tai vielä suorittamatta? Tarvitsetko ohjausta rästitenttiin? Tai haluatko keskustella kesken jääneistä tai vaikka tulevista opinnoista ruotsin- tai englanninopettajan kanssa?
Olet tervetullut ohjaukseen!
Kielten ohjaus sovitaan kielten opettajan kanssa.
Ole suoraan yhteydessä opettajaan.
ruotsi ja englanti: jenna.wallin@diak.fi
Lukiseula
Lukiseula toteutetaan digitaalisena
Syksyn 2022 lukiseula järjestetään digitaalisena viikolla 45 eli 7.-13.11.2022. Ilmoittautuminen 2.11. mennessä Tiina Ikonen, tiina.ikonen@diak.fi.
Lukiseula on tarkoitettu sinulle, joka olet Diakin uusi opiskelija ja epäilet itselläsi lukivaikeutta. Äidinkielesi tulee olla suomi. Lukivaikeus voi ilmetä esimerkiksi hitaana lukemisena, rivien hyppimisellä, kirjaimien puuttumisena sanoista tai korvautumisella väärillä kirjaimilla.
Uusia opiskelijoita informoidaan lukiseulasta lukukauden alkaessa.
Jos lukiseulassa tulee esille mahdollinen lukivaikeus, sinulla on mahdollisuus saada palautetta sekä ohjausta omaan tapaasi oppia sekä tukitoimia. Lukiseula on Niilo Mäki Instituutin tuottama lukivaikeuksien seulontamenetelmä nuorille ja aikuisille.
Lukiseula on sinulle maksuton.
Lisätietoa asiasta: tiina.ikonen@diak.fi.
Lääkelaskennan tukipajat
Lääkelaskujen tukipajoissa kerrataan opiskelijoiden tarpeen mukaan perusmatematiikkaa ja harjoitellaan lääkelaskuja. Tervetuloa mukaan!
Aikataulut keväällä 2023
- Ke 18.1. klo 16-17 Lääkelaskujen tukipaja, 17-17.30 tenttimahdollisuus, kampus
- Ke 25.1. klo 14-15 Tukipaja, zoom
- Ma 30.1. klo 16-17 Lääkelaskujen tukipaja, 17-17.30 tenttimahdollisuus, kampus
- Ke 8.2. klo 15-16 Tukipaja, zoom
- Ti 21.2. klo 16-17 Lääkelaskujen tukipaja, 17-17.30 tenttimahdollisuus, kampus
- Ti 7.3. klo 16-17 Lääkelaskujen tukipaja, 17-17.30 tenttimahdollisuus, kampus
- To 16.3. klo 16-17 Lääkelaskujen tukipaja, 17-17.30 tenttimahdollisuus, kampus
- Ke 26.4. klo 14-15 Tukipaja zoomissa. Jos aiot tenttiä lääkelaskuja, ole yhteydessä sähköpostilla Karoliinaan.
Zoom: https://diak-fi.zoom.us/j/69833679890?pwd=TXdFUE1ldTcwNG1qT2E4RTlyV3Mwdz09
Tarpeen mukaan järjestetään lisää opetuskertoja ja tenttimahdollisuuksia.
Ilmoittautuminen
Karoliina Lehti, karoliina.lehti@diak.fi
Ilmoittaudu sähköpostilla viimeistään kaksi päivää ennen tenttiä. Ilmoita viestissä, mitä opintojaksoa laskutentti koskee (esim. LÄÄ02). Huomaathan, että lääkelaskujen ensimmäinen tenttikerta on opintojakso varsinainen tentti ja tukipajan yhteydessä voi uusia hylätyn kokeen. Harjoittelemaan olet tervetullut ilman ilmoittautumista.
Täydentävää tukea opinnäytetyöhön
Oman kampuksen KEH-Diaklesta
löydät listauksen siitä, miten tuemme opinnäytetyön prosessiasi.
Opinnäytetyön ohjaus tapahtuu omien nimettyjen ohjaajien toimesta opinnäytetyön seminaariryhmän tapaamisissa ja työkohtaisilla ohjauskerroilla.
KEH-opintojaksoihin kuuluu suomen kielen, viestinnän ja tutkimus- ja kehittämistoiminnan oppimateriaalia, opetusta sekä lisäksi valtakunnallisia KEH-kyselytunteja, joilla voit kysyä selvennyksiä kyseisten aiheiden mieltä askarruttaviin asioihin. KEH-kyselytunneille voit tulla myös keskustelemaan ja kysymään yleisesti opinnäytetyön prosessista. KEH-kyselytunnit on teemoitettu ja osassa niistä on mahdollisuus saada tukea kirkollisen tai varhaiskasvatuspainotteisen opinnäytetyön toteuttamiseen.
KEH-kyselytunnit on varattu kaikkien KEH01-3-opintoihin kyseisellä lukukaudella ilmoittautuneiden opiskelijoiden lukujärjestyksiin. Tuntien esittely aikatauluineen löytyy KEH04-Diaklesta.
Tarjolla on myös Ot-tukivastaanottoaikoja yksityisluontoisempien aiheiden käsittelemiseksi. Puolen tunnin tukivastaanottoajat ovat varattavissa My Diak kalenterista nimellä Titta Riihimäki (lehtori, ot-koordinaattori).
Otathan yhteyttä opinnäytetyön ohjaajiisi, opoosi, kuraattoriin tai KEH-opettajiin tai ot-koordinaattoriin herkästi HETI, jos opinnäytetyön prosessesi tuntuu mutkistuvan syystä tai toisesta! Yhdessä tuumaten löydämme varmasti tien eteenpäin ja kohti valmistumista!
Vertaistukea antavat lounastapaamiset opinnäytetyöntekijöille Zoomissa
Kaikille opinnäytetyötä Diakissa tekeville opiskelijoille on loppukeväästä 2022 tarjolla vertaistukea Zoomin lounastapaamisissa.
Kyseessä on toimintamuoto, jota opiskelijat ovat toivoneet palautteessaan; mahdollisuus jakaa ja vaihtaa ajatuksia samassa tilanteessa olevien kanssaopiskelijoiden kanssa.
OHJY-hankkeen opiskelijat ideoivat ja järjestävät nämä tapaamiset ja lehtori on mukana tukijoukoissa.
Tapaamisia on kolme huhti-kesäkuussa: 26.4. / 17.5. / 7.6. klo 11-12
Tapaamisiin voi osallistua itselle sopivana ajankohtana ilman ennakkoilmoittautumista eikä paikalla tarvitse olla koko aikaa eikä edes heti tapaamisen alussa. Kyseessä on lounastapaamiset eli ei haittaa, vaikka keskustelun lomassa söisikin.
Zoomissa on pienryhmäalueita, joissa opiskelijat voivat keskustella vapaasti keskenään opinnäytetyön eri vaiheista ja eteen tulleista tilanteista. Paikalla on OHJY-hankkeen harjoittelijoita sekä opettaja tavattavissa Zoomin päähuoneessa, jos tulee jotain kysyttävää tai kommentoitavaa. Keskustelut ovat luottamuksellisia eikä niistä tarvitse raportoida edes opettajallekaan.
Katso tapaamisia esittelevä video tästä >>
Zoom-linkki, jonka kautta voit klikata itsesi mukaan lounastapaamiseen >>
Tukea tehtäviin -tukipajat
Tervetuloa tukea tehtäviin -tukipajoihin tekemään rästissä olevia tai muuten hankaluuksia tuottavia oppimistehtäviä tai suorituksia. Pajoissa on tarjolla kirjoittamisen ja tietotekniikan ohjausta.
Ajankohdat ja ilmoittautuminen
Tukipajoista vastaa Atte Kollanus (atte.kollanus@diak.fi), ja ne pidetään etäyhteyksin Zoomissa. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita, vaan pajoihin voi tulla seuraavina aikoina:
- 7.2. klo 16–17
- 21.2. klo 16–17
- 7.3. klo 16–17
- 21.3. klo 16–17
- 4.4. klo 16–17
- 18.4. klo 16–17
Ajat ja Zoom-linkki on merkitty F54sos- ja F54sosd-ryhmän lukujärjestyksiin. Myös muiden ryhmien opiskelijat voivat osallistua tukipajoihin: ota yhteyttä opettajaan sähköpostitse, että saat Zoom-linkin osallistumista varten.
Korkeakoulu tukee! OHJY-hankkeen tarjoamat tukitoimet
Laita hyvinvointisi etusijalle ja osallistu OHJY-hankkeen järjestämiin tukitoimiin!
Hanke edistää korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä sekä tarjoaa henkilöstölle konkreettisia välineitä opiskelijoiden tukemiseen. Kunnianhimoisena tavoitteena on Suomen hyvinvoivimmat opiskelijat vuonna 2023! Hankkeen piirissä on yli 36 200 opiskelijaa.
Tarjolla on mm. seuraavia palveluja Diakissa:
- Kaveri vierelle verkossa (ilmoittaudu Tuudon kautta)
- OT vertaistuki zoomin kautta lukujärjestyksissä
- Pop up-kahvilat zoomin kautta (lukujärjestyksissä)
- Vapaavalintainen verkkokurssi, jonka tavoitteena on edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Kurssin ajankohdasta ja osallistumismahdollisuuksista ilmoitetaan myöhemmin.
Lisätietoja
- kuraattori, lehtori Maarit Heusala, maarit.heusala@diak.fi
- projektipäällikkö Leea Naamanka, leea.naamanka@diak.fi