Tukipalvelut Porissa

Tältä sivulta löydät tietoa tarjolla olevista hyvinvointi- ja tukipalveluista Porin-kampuksella. Palvelut ovat maksuttomia.

Kuraattorit

Elämässä muitakin energiasyöppöjä kuin opiskelu? Stressitaso jo yli hiusrajan? Kuraattoripalvelut käytössäsi omalla kampuksella tai etänä!

Tiina Ikonen
040 509 6413, tiina.ikonen@diak.fi


Oppilaitosdiakoni

Johanna Simola
0400 309 771, johanna.simola@evl.fi

Ks. myös kirkkoporissa.fi/apua-ja-tukea/keskusteluapua


Oppilaitosteologi

Heikki Hesso, p. 0400 309 459, heikki.hesso@evl.fi


Opiskeluhyvinvointiryhmä

Porin kampuksella toimii opiskeluhyvinvointiryhmä, joka seuraa ja kehittää opiskeluhyvinvointiin ja oppimiseen tukeen liittyviä toimintamalleja. Opiskeluhyvinvointiryhmä kokoontuu noin kaksi kertaa lukukaudessa. Opiskeluhyvinvointiryhmä on moniammatillinen ja siihen kuuluu opiskelijajäsen.

Porin kampuksen opiskeluhyvinvointiryhmään kuuluvat


Oppimista tukevat pajat ja hyvinvointiryhmät

Porin-kampuksella on monenlaisia pajoja ja ryhmiä, joista saat tukea opintoihisi. Pajoihin voit osallistua kertaluonteisesti, ja säännöllisesti kokoontuvista ryhmistä saat pidempiaikaista tukea. Klikkaa otsikoita!


Opiskelija, ota yhteyttä!

Opiskelija, haluatko keskustella hyvinvointiisi ja jaksamiseesi liittyvistä asioista, mutta et tiedä keneen olla yhteydessä? Tällä yhteydenottopyynnöllä voit ilmaista toiveen, että Diakin opiskeluhyvinvointipalveluista ollaan sinuun yhteydessä. Yhteydenottopyyntö käsitellään luottamuksellisesti. Lomake on tarkoitettu Diakin opiskelijoille.

Kielten tukipajat

Ovatko kielten opinnot viivästyneet tai vielä suorittamatta? Tarvitsetko ohjausta rästitenttiin? Tai haluatko keskustella kesken jääneistä tai vaikka tulevista opinnoista ruotsin- tai englanninopettajan kanssa?

Olet tervetullut ohjaukseen!

Kielten ohjaus sovitaan kielten opettajan kanssa. Ohjaus Collaboraten kautta.

Ole suoraan yhteydessä opettajaan.

ruotsi ja englanti: tia.virtanen@diak.fi

Lukiseula

Lukiseula toteutetaan digitaalisena

Lukiseula järjestetään syksyllä 2021 digitaalisena. Lukiseulaan tulee ilmoittautua 10.9. mennessä ja opiskelija voi tehdä sen itsenäisesti kotoa käsin 14.9.-19.9.2021 välisenä aikana.

Lukiseula on tarkoitettu sinulle, joka et aiemmin ole ollut lukiseulassa ja epäilet itselläsi lukivaikeutta. Äidinkielesi tulee olla suomi. Lukivaikeus voi ilmetä esimerkiksi hitaana lukemisena, rivien hyppimisellä, kirjaimien puuttumisena sanoista tai korvautumisella väärillä kirjaimilla.

Jos lukiseulassa tulee esille mahdollinen lukivaikeus, sinulla on mahdollisuus saada palautetta sekä ohjausta omaan tapaasi oppia sekä tukitoimia. Lukiseula on Niilo Mäki Instituutin tuottama lukivaikeuksien seulontamenetelmä nuorille ja aikuisille.

Lukiseula on sinulle maksuton.

Ilmoittautuminen Maarit Heusalalle pe 10.9.2021 mennessä, maarit.heusala@diak.fi, puh. 040 5090357.

Lääkelaskennan tukipajat

Lääkelaskujen tukipajoissa kerrataan opiskelijoiden tarpeen mukaan perusmatematiikkaa ja harjoitellaan lääkelaskuja. Tervetuloa mukaan!

Aikataulut

Ma 30.8. klo 15-16 tukipaja
klo 16-16.30 tenttimahdollisuus

Ke 15.9. klo 13-14 tukipaja
klo 14-14.30 tenttimahdollisuus

Ke 29.9. klo 15-16 tukipaja
klo 16-16.30 tenttimahdollisuus

To 14.10 klo 15.45-16.30 tukipaja
klo 16.30 – 17 tenttimahdollisuus

Ke 15.12. klo 14-15 tukipaja
klo 15-16 tenttimahdollisuus

Tukipajat pidetään collaboratessa (LÄÄ01POR) tai vierailijalinkki https://eu.bbcollab.com/guest/3fa0f23d157c4dac9460d3e76daa32f6

Tarpeen mukaan järjestetään lisää opetuskertoja ja tenttimahdollisuuksia.

Ilmoittautuminen

Karoliina Lehti, karoliina.lehti@diak.fi

Ilmoittaudu sähköpostilla viimeistään kaksi päivää ennen, jos aiot suorittaa lääkelaskukokeen. Ilmoita viestissä, mitä opintojaksoa laskut koskevat (esim. LÄÄ02). Harjoittelemaan olet tervetullut ilman ilmoittautumista.

Täydentävää tukea opinnäytetyöhön

Täydentävää tukea varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuutta tekeville opiskelijoille

Jos opiskelet sosionomiksi ja aiot hankkia lisäksi varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuuden, voit saada opinnäytetyöhösi täydentävää tukea esimerkiksi ideapaperin työstämiseen.

Varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuutta tavoittelevat opiskelijat

Lehtori Satu Keisala
050 596 3786, satu.keisala@diak.fi

Rästitalkoot ja taitopajat

Rästitalkoissa työstetään rästissä olevia oppimistehtäviä. Terveysalan puuttuvia opintoja on mahdollisuus suorittaa taitopajoissa.

Rästitalkoissa ja taitopajoissa on ohjelmassa kirjoittamista, tehtävien ohjausta sekä vertaistukea hyvässä ja toista kannustavassa ilmapiirissä. Päivässä on orientoiva aloitus sekä kirjastosta apua tiedonhakuun.

Rästitalkoot järjestetään Helsingin-kampuksella, mutta opiskelijat kaikilta kampuksilta ovat tervetulleita osallistumaan niihin.

Rästitalkoopäivä on maksuton.

Ajankohdat

Pe 17.9.2021 klo 12–18, Syyskuun rästitalkoot peruttu vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Marraskuun rästitalkoot pyritään toteuttamaan.

Pe 19.11.2021 klo 12–18

Ilmoittautumisesta lisätietoa syksyllä.


Ohjaajat

Mia MäkinenMaarit Heusala ja muu henkilökunta


Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Tukea tehtäviin -tukipajat

Tervetuloa tukea tehtäviin -tukipajoihin tekemään rästissä olevia tai muuten hankaluuksia tuottavia oppimistehtäviä tai suorituksia. Pajoissa on tarjolla suomen kielen ja tietotekniikan ohjausta.

Ajankohdat ja ilmoittautuminen

Tukipajoista vastaa Sampo Sivula, ja pajat pidetään toistaiseksi etänä. Ilmoittaudu tukipajaan etukäteen sampo.sivula@diak.fi. Saat sähköpostitse ohjeet osallistumiseen.

 • ke 25.8. klo 13.00–14.30
 • ke 22.9. klo 15.00–16.30
 • to 21.10. klo 15.00–16.30
 • ma 22.11. klo 15.30–17.30
 • ma 13.12. klo 15.00–17.00

Korkeakoulu tukee! OHJY-hankkeen tarjoamat tukitoimet

Laita hyvinvointisi etusijalle ja osallistu OHJY-hankkeen järjestämiin tukitoimiin!

Hanke edistää korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä sekä tarjoaa henkilöstölle konkreettisia välineitä opiskelijoiden tukemiseen. Kunnianhimoisena tavoitteena on Suomen hyvinvoivimmat opiskelijat vuonna 2023! Hankkeen piirissä on yli 36 200 opiskelijaa.

Tarjolla on mm. seuraavia palveluja Diakissa:

 • Hyvinvointipajat opiskelijaryhmille
 • Kaveri vierelle verkossa
 • Kuraattoripäivystys Discordissa
 • Opiskelutaitojen pop upit Discordissa
 • Vertaistoiminta
 • Verkkokurssi, Hyvinvoinnin ja opiskelutaitojen teemat
 • Webinaarisarja korkeakoulujen opiskelijoille sekä henkilöstölle

Osallistuminen

Löydät tarkat aikataulut ja ohjeet osallistumiseen Diakin tukipalveluiden sivulta.

Lisätietoja