Siirry sisältöön

Tukipalvelut Porissa

Tältä sivulta löydät tietoa tarjolla olevista hyvinvointi- ja tukipalveluista Porin-kampuksella. Palvelut ovat maksuttomia.

Kuraattori

Elämässä muitakin energiasyöppöjä kuin opiskelu? Stressitaso jo yli hiusrajan? Arvosta itseäsi ja elämääsi. Otetaan seuraava askel yhdessä. Kuraattoripalvelut ovat käytössäsi etänä.

Laura Manninen
050 408 3655laura.manninen@diak.fi


Erityisopettaja

Tuntuuko opiskelu vaikealta? Erityisopettajan tarjoaman oppimisen tuen tarkoituksena on tukea opiskelijaa opintojen suorittamisessa, edistää hänen hyvinvointiaan ja jaksamistaan antamalla ohjausta oppimisen haasteissa.

Oppimisen haasteita voivat aiheuttaa esimerkiksi lukemisen ja kirjoittamisen vaikeus, matemaattiset oppimisvaikeudet, fyysisen toimintakyvyn rajoitteet tai vaikka toiminnanohjauksen vaikeudet. Tuen tarvetta voidaan arvioida missä tahansa opintojen vaiheessa.

Opiskelutaitojen vahvistaminen, vertaisryhmien hyödyntäminen, vaihtoehtoisten suoritustapojen räätälöiminen sekä etenkin omiin vahvuuksiin panostaminen tukevat opintoja. Erityisopettajapalvelut käytössäsi etänä.

Erityisopettaja Laura Manninen

050 408 3655, laura.manninen@diak.fi


Oppilaitosdiakoni

Johanna Simola
0400 309 771, johanna.simola@evl.fi

Ks. myös https://www.kirkkoporissa.fi/oppilaitoksissa 

Oppilaitosteologi

Heikki Hesso, p. 0400 309 459, heikki.hesso@evl.fi

Oppilaitostyöntekijöiden sähköinen ajanvaraus.


Opiskeluhyvinvointiryhmä

Porin kampuksella toimii opiskeluhyvinvointiryhmä, joka seuraa ja kehittää opiskeluhyvinvointiin ja oppimiseen tukeen liittyviä toimintamalleja. Opiskeluhyvinvointiryhmä kokoontuu noin kaksi kertaa lukukaudessa. Opiskeluhyvinvointiryhmä on moniammatillinen ja siihen kuuluu opiskelijajäsen.

Porin kampuksen opiskeluhyvinvointiryhmään kuuluvat


Oppimista tukevat pajat ja hyvinvointiryhmät

Porin-kampuksella on monenlaisia pajoja ja ryhmiä, joista saat tukea opintoihisi. Pajoihin voit osallistua kertaluonteisesti, ja säännöllisesti kokoontuvista ryhmistä saat pidempiaikaista tukea. Klikkaa otsikoita!


Opiskelija, ota yhteyttä!

Opiskelija, haluatko keskustella hyvinvointiisi ja jaksamiseesi liittyvistä asioista, mutta et tiedä keneen olla yhteydessä? Tällä yhteydenottopyynnöllä voit ilmaista toiveen, että Diakin opiskeluhyvinvointipalveluista ollaan sinuun yhteydessä. Yhteydenottopyyntö käsitellään luottamuksellisesti. Lomake on tarkoitettu Diakin opiskelijoille.

Etäoppimiskahvila

Kuntoutussäätiön tarjoama etäoppimiskahvila 15.2.2022 klo 14-15.30

Tervetuloa etäoppimiskahvilaan!

Pohdiskeletko oppimiseen liittyviä kysymyksiä? Onko lukemisessa, kirjoittamisessa tai muistamisessa pulmaa? Oletko epäillyt itselläsi lukivaikeutta tai muuta oppimisvaikeutta? Tervetuloa oppimiskahvilaan keskustelemaan ja jakamaan vinkkejä sekä kokemuksia oppimisesta muiden opiskelijoiden kanssa.

Tiistaina 15.2.2022 klo 14–15.30 etäyhteydellä. Paikalla oppimisvaikeuksiin perehtynyt psykologi Kati Peltonen.

Lisää tietoa asiasta osallistumislinkkeineen: https://kuntoutussaatio.fi/oppimisentuki/tukea/avoimet-kahvilat/

Kielten tukipajat

Ovatko kielten opinnot viivästyneet tai vielä suorittamatta? Tarvitsetko ohjausta rästitenttiin? Tai haluatko keskustella kesken jääneistä tai vaikka tulevista opinnoista ruotsin- tai englanninopettajan kanssa?

Olet tervetullut ohjaukseen!

Kielten ohjaus sovitaan kielten opettajan kanssa.

Ole suoraan yhteydessä opettajaan.

ruotsi ja englanti: jenna.wallin@diak.fi

Lukiseula

Lukiseula toteutetaan digitaalisena

Syksyn 2024 lukiseula järjestetään Diakin uusille opiskelijoille digitaalisena 23.9.–27.9.2024. Ilmoittaudu lukiseulaan 17.9.2024 mennessä seuraavasta linkistä https://forms.office.com/e/A6H9gg9VEz

Ilmoittautuneet saavat 18.–22.9.2024 henkilökohtaiset tunnukset sekä ohjeet lukiseulan tekemistä varten.

Lukiseula on tarkoitettu sinulle, joka olet Diakin uusi opiskelija ja epäilet itselläsi lukivaikeutta. Äidinkielesi tulee olla suomi. Lukivaikeus voi ilmetä esimerkiksi hitaana lukemisena, rivien hyppimisellä, kirjaimien puuttumisena sanoista tai korvautumisella väärillä kirjaimilla. Uusia opiskelijoita informoidaan lukiseulasta lukukauden alkaessa.

Jos lukiseulassa tulee esille lukivaikeuden piirteitä, sinulla on mahdollisuus saada palautetta sekä ohjausta omaan tapaasi oppia sekä tukitoimia. Lukiseula on Niilo Mäki Instituutin tuottama lukivaikeuksien seulontamenetelmä nuorille ja aikuisille.

Lukiseula on sinulle maksuton.

Lisätietoa asiasta: Erityisopettaja laura.manninen@diak.fi

 

Lääkelaskennan tukipajat

Lääkelaskujen tukipajoissa kerrataan opiskelijoiden tarpeen mukaan perusmatematiikkaa ja harjoitellaan lääkelaskuja. Tervetuloa mukaan!

Aikataulut keväällä 2024

  • Ke 17.1. klo 15-16 Lääkelaskujen tuki, Zoom (ensisijaisesti ryhmille POR-S23sh,POR-S23th,F53sh)
  • To 18.1. klo 15-16 Lääkelaskujen tuki, Zoom (ensisijaisesti ryhmille POR-S23sh,POR-S23th,F53sh)
  • Ma 29.1. klo 16-17 Lääkelaskujen tukipaja ja tenttimahdollisuus kampuksella
  • To 1.2. klo 15.45- 16.30 Lääkelaskujen tuki, Zoom
  • Ke 14.2. klo 15-16 Lääkelaskujen tuki, Zoom
  • To 15.2. klo 15-16 Lääkelaskujen tuki, Zoom
  • Ke 21.2. klo 16-17 Lääkelaskujen tukipaja ja tenttimahdollisuus kampuksella
  • Pe 23.2. klo 14.30- 15.30 Lääkelaskujen tuki, Zoom
  • Ma 18.3. klo klo 15.45- 17.00 Lääkelaskujen tukipaja ja tenttimahdollisuus kampuksella

Zoom: https://diak-fi.zoom.us/j/69833679890?pwd=TXdFUE1ldTcwNG1qT2E4RTlyV3Mwdz09

Tarpeen mukaan järjestetään lisää opetuskertoja ja tenttimahdollisuuksia.

Ilmoittautuminen

Karoliina Salminen, karoliina.salminen@diak.fi

Ilmoittaudu sähköpostilla viimeistään kaksi päivää ennen tenttiä. Ilmoita viestissä, mitä opintojaksoa laskutentti koskee (esim. LÄÄ02). Huomaathan, että lääkelaskujen ensimmäinen tenttikerta on opintojakso varsinainen tentti ja tukipajan yhteydessä voi uusia hylätyn kokeen. Harjoittelemaan olet tervetullut ilman ilmoittautumista.

Tukea tehtäviin -tukipajat

Jumittaako? Tukea tehtäviin -tukipajoihin voit tulla tekemään rästissä olevia tai muuten hankaluuksia tuottavia oppimistehtäviä tai suorituksia. Zoomissa järjestettävissä pajoissa voit saada ohjausta kirjoittamiseen, lähteistämiseen tai tekstien asetteluihin. Pajaopettajana toimii Atte Kollanus, johon voit olla suoraan yhteydessä (atte.kollanus@diak.fi) ja sopia yhteisen ajan ohjausta varten.

Opintososionomiharjoittelijan tuki opintoihin ja opiskeluarkeen

Kaipaatko tukea opiskeluun, mutta et oikein tiedä, keneltä kysyisit? Opintososionomiharjoittelija on Diakin loppuvaiheen opiskelija, joka tuntee Diakin opiskelijan arjen ja osaa auttaa. Asiasi voi olla lähes mikä vain: yksittäinen oppimistehtävä, digitaalisiin tai tietoteknisiin järjestelmiin liittyvä pulma, laajempi opiskelun jäsentämiseen liittyvä tuen tarve, harjoitteluun tai harjoittelupaikan etsintään liittyvä kysymys tai vaikka yksinäisyyteen tai muuhun omaan elämäntilanteeseen liittyvä asia. Opintososionomiharjoittelijalta saat kokemuspohjaista tukea opiskelun sujumiseksi, opiskelualasta riippumatta.

Älä siis jää asiasi kanssa yksin, vaan ole rohkeasti yhteydessä opintososionomiharjoittelijat@diak.fi

Oma mentor opintojen loppuvaiheeseen ja työelämään siirtymiseen

Minne menisin töihin? Miten teen hyvän työhakemuksen? Riittääkö oma kokemus? Olenko valmis? Mitä haluan työelämältä? Muun muassa näitä kysymyksiä voit pohtia yhdessä oman mentorisi kanssa. Mentor on Diakin alumni, eli aiemmin Diakista valmistunut.  Mentorin kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia ja tapaamisajat sovitaan sinun (aktorin) ja mentorin kesken. Prosessi kestää yhden lukukauden sisältäen aktoreiden ja mentoreiden yhteisen aloitus- ja lopetustapaamisen sekä noin viisi kahdenkeskistä tapaamista. Jos kiinnostuit, täytä hakemus.

Täydentävää tukea opinnäytetyöhön

Sosiaali-, terveys- ja kirkon alan AMK-opinnäytetyö toteutetaan kolmen Kehittämis- ja innovaatiotoiminnan opintojakson aikana (KEH02, KEH03, KEH04).

Opinnäytetyön prosessin aloittamista edeltää opinnäytetyön tekemiseen valmistava opintojakso: Kehittämis- ja tutkimusmenetelmät I (KEH01). Tämän opintojakson aikana omaksut tutkimus- ja kehittämismenetelmien perusteet. Tätä osaamista pääset sitten käyttämään ja soveltamaan opinnäytetyössäsi.

KEH02-04-Diaklen Ohjausta ja tukea tarjolla -osiosta löydät listauksen siitä, miten tuemme opinnäytetyön prosessiasi. Tarjoamme sekä ryhmä- että yksilömuotoista tukea ja ohjausta läpi opinnäytetyön tekemisen prosessin aina aiheen valinnasta valmiin opinnäytetyön julkaisemiseen asti. Saat ohjausta sekä sisällön että kielen ja kirjoittamisen osalta.

Opinnäytetyön ohjaus tapahtuu omien nimettyjen ohjaajien toimesta opinnäytetyön seminaariryhmän tapaamisissa ja työkohtaisilla ohjauskerroilla. Opintojaksojen suorittamiseen kuuluvien opetus- ja ohjauskertojen lisäksi tarjoamme KEH-kyselytunteja, joilla voit kysyä selvennyksiä tai tulla keskustelemaan mieltä askarruttavista opinnäytetyöhön liittyvistä teemoista. Tarjolla on myös Ot-tukivastaanottoaikoja yksityisluontoisempien teemojen käsittelemiseksi. Puolen tunnin tukivastaanottoajat ovat varattavissa MyDiak-kalenterin kautta.

Ohjauksen ja tukimuotojen tarkemmat esittelyt ja aikataulut löydät siis KEH02-04-Diaklen Ohjausta ja tukea tarjolla -osiosta.

Otathan yhteyttä opinnäytetyön ohjaajiisi, opoosi, kuraattoriin tai KEH-opettajiin tai ot-koordinaattoriin herkästi HETI, jos opinnäytetyön prosessisi tuntuu mutkistuvan syystä tai toisesta! Yhdessä tuumaten löydämme varmasti tien eteenpäin ja kohti valmistumista!

Tiedonhaun tukipajat

Tiedonhaun tukipajoista saat tukea oppimistehtäviin ja opinnäytetyöhön. Lisää tietoa myös kirjaston sivuilta.

Tiedonhaun varauskaavakkeen löydät täältä.

Ajankohdat