Siirry sisältöön

Tukipalvelut Helsingissä

Tältä sivulta löydät tietoa tarjolla olevista hyvinvointi- ja tukipalveluista Helsingin-kampuksella. Palvelut ovat maksuttomia.

Kuraattorit

Elämässä muitakin energiasyöppöjä kuin opiskelu? Stressitaso jo yli hiusrajan? Kuraattoripalvelut käytössäsi omalla kampuksella tai etänä!

 

Maarit Heusala
040 509 0357, maarit.heusala@diak.fi

 • Helsingin-kampuksen opiskelijat lukuun ottamatta ryhmiä A46sosn, A46sosd, A48sosn, A48sosd, A48sosv, A50sosn, A50sosd, A52sosd, A52sosn, A52sosv, A54sosd, A54sosn

Tiina Ikonen
040 509 6413, tiina.ikonen@diak.fi

 • Ryhmät A46sosn ja A46sosd, A48sosn, A48sosd, A48sosv, A50sosd ja A50sosn, A52sosd, A52sosn, A52sosv, A54sosd, A54sosn

Oppilaitosdiakoni

Voit ottaa yhteyttä Diakin oppilaitosdiakoniin elämäntilanteeseesi liittyvissä asioissa (esim. talous, asuminen, ihmissuhteet, yksinäissyys, suru, kriisi, henkiset tai hengelliset asiat). Voit myös saada apua ja neuvontaa sopivien palvelujen löytämiseen tilanteeseesi. Diakonilla on sosionomi-diakonin pätevyys. Kunnioitamme uskonnollista tai uskonnotonta vakaumustasi. Tapaamiset kasvokkain tai puhelimitse. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Diakoni Birgitta Huhtaluhta
Paavalin seurakunta
09 2340 5453, birgitta.huhtaluhta@evl.fi

Diakoni Säde Kultanen
Paavalin seurakunta
09 2340 5415, 050 464 7168 sade.kultanen@evl.fi


Oppilaitospastori

Ilmoitetaan myöhemmin


Opiskeluhyvinvointiryhmä

Helsingin kampuksella toimii opiskeluhyvinvointiryhmä, joka seuraa ja kehittää opiskeluhyvinvointiin ja oppimiseen tukeen liittyviä toimintamalleja. Opiskeluhyvinvointiryhmä kokoontuu kahdesta kolmeen kertaa lukukaudessa. Opiskeluhyvinvointiryhmä on moniammatillinen ja siihen kuuluu opiskelijajäsen.

Helsingin kampuksen opiskeluhyvinvointiryhmään kuuluvat


Oppimista tukevat pajat ja hyvinvointiryhmät

Helsingin-kampuksella on monenlaisia pajoja ja ryhmiä, joista saat tukea opintoihisi. Pajoihin voit osallistua kertaluonteisesti, ja säännöllisesti kokoontuvista ryhmistä saat pidempiaikaista tukea. Klikkaa otsikoita!

Opiskelija, ota yhteyttä!

Opiskelija, haluatko keskustella hyvinvointiisi ja jaksamiseesi liittyvistä asioista, mutta et tiedä keneen olla yhteydessä? Tällä yhteydenottopyynnöllä voit ilmaista toiveen, että Diakin opiskeluhyvinvointipalveluista ollaan sinuun yhteydessä. Yhteydenottopyyntö käsitellään luottamuksellisesti. Lomake on tarkoitettu Diakin opiskelijoille.

Tiedonhaun tukipajat

Tiedonhaun tukipajoista saat tukea oppimistehtäviin ja opinnäytetyöhön. Lisää tietoa myös kirjaston sivuilta.

Tiedonhaun varauskaavakkeen löydät täältä.

Ajankohdat

 

Kielten tukipajat

Ovatko kielten opinnot viivästyneet tai vielä suorittamatta? Kaipaatko ohjausta kirjoittamisessa tai puhumisessa, kurssitehtävään tai rästitenttiin? Haluatko keskustella kesken jääneistä tai vaikka tulevista opinnoista ruotsin- tai englanninopettajan kanssa?

Olet tervetullut ohjaukseen! Ilmoittaudu etukäteen sähköpostilla opettajalle. Tervetuloa!

Ajankohdat

 • 11.1.2023 keskiviikko klo 15–17, luokka 222
 • 26.1.2023 torstai klo 15–17, luokka 222
 • 9.2.2023 torstai klo 15–17, luokka 331
 • 2.3.2023 torstai klo 15–17, luokka 222
 • 23.3.2023 torstai klo 15–17, luokka 222
 • 13.4.2023 torstai klo 15–17, luokka 222 
 • 20.4.2023 torstai klo 14–16, luokka 222 
 • 4.5.2023 torstai klo 15–17, luokka 222

Ilmoittaudu Liisa Keränen, liisa.keranen@diak.fi  (ruotsi), Eija Tapio, eija.tapio@diak.fi (englanti)

Lääkelaskennan tukipajat

Tervetuloa lääkelaskennan tukipajoihin harjoittelemaan ja laskemaan yhdessä. Tarjolla on opetusta ja tukea sekä vertaisten että opettajan taholta.

Tarpeen vaatiessa lääkelaskennan tukipajoissa on mahdollista suorittaa rästissä olevia lääkelaskennan tenttejä. Ilmoittaudu tässä tapauksessa opettajalle etukäteen ja varmista, että tukipajassa on mahdollisuus suorittaa rästissä oleva lääkelaskennan tentti.

Ajankohdat

LÄÄ01 tukipajat 

 • tukipaja 1: ti 14.2. klo 16-17:30 Zoomissa
 • tukipaja 2: ma 20.2. klo 16-18, kampuksella, luokka 425
 • tukipaja 3: to 30.3. klo 14:30-16 zoomissa
 • tukipaja 4: to 13.4. klo 15:45-17:45 kampuksella, luokka 426

LÄÄ02 ja LÄÄ03 tukipajat

 • tukipaja 1: ti 31.1. klo 15:30-17 Zoomissa
 • tukipaja 2: ti 7.2. klo 14-15:30 Zoomissa
 • tukipaja 3: pe 10.2. klo 15:30-17:30 kampuksella, luokka 426
 • tukipaja 4: ti 28.2. klo 14-15:30 Zoomissa
 • tukipaja 5: ke 10.5. klo 14-16 kampuksella, luokka 426

YLEINEN KAIKILLE AVOIN TUKIPAJA, MAHDOLLISUUS TEHDÄ LÄÄKELASKENNAN TENTTI (LÄÄ01-LÄÄ07)  

VIIKOLLA 5: to 2.2. klo 16-18, luokka 222

VIIKOLLA 10: to 9.3. klo 14-16, luokka 331

Lääkehoidon tukipajoissa voit harjoitella laskuja ja tehdä tarvittaessa lääkelaskennan uusintatenttisuorituksia.

Huom! Ilmoittaudu tukipajoihin etukäteen sähköpostitse piia.kekalainen@diak.fi.

Mikäli olet tulossa tukipajaan tekemään lääkelaskennan tenttiä, ilmoitathan sähköpostissa mikä tentti on kyseessä ja kuka on opintojaksoa opettava opettaja.

Voit ottaa yhteyttä myös yksilöllisen tuen tarpeessa, jolloin voit saada tukea räätälöidysti tarpeesi mukaan. Lähetä tukipyynnöt sähköpostitse piia.kekalainen@diak.fi.

Tukea tehtäviin -tukipajat

Tervetuloa tukea tehtäviin -tukipajoihin tekemään rästissä olevia tai muuten hankaluuksia tuottavia oppimistehtäviä tai suorituksia. Pajoissa on tarjolla ohjausta kirjoittamiseen ja tehtävien asetteluihin. Tukipajassa voi tehdä myös puuttuvan tekstinkäsittelykokeen. Koe on auki tukipajaa edeltävänä päivänä.

Ajankohdat ja ilmoittautuminen

Tukipajaa pitävät Sampo Sivula ja Hanna Laurila. Pajat pidetään etänä. Ilmoittaudu tukipajaan etukäteen sampo.sivula@diak.fi tai hanna.laurila@diak.fi. Lisäämme sinut tukipajan Diakleen, josta löytyy Zoom-linkki.

 • 31.1. klo 14:30-16:30
 • 6.3. klo 16-18
 • 22.3. klo 12-14
 • 3.5. klo 13-15

Lukiseula

Lukiseula toteutetaan digitaalisena

Kevään 2023 lukiseula järjestetään digitaalisena 6.3.-10.3. Helsingin kampuksen uusille opiskelijoille. Ilmoittaudu lukiseulaan 27.2. mennessä sähköpostitse Maarit Heusalalle maarit.heusala@diak.fi.

Lukiseula on tarkoitettu sinulle, joka olet Diakin uusi opiskelija ja epäilet itselläsi lukivaikeutta. Äidinkielesi tulee olla suomi. Lukivaikeus voi ilmetä esimerkiksi hitaana lukemisena, rivien hyppimisellä, kirjaimien puuttumisena sanoista tai korvautumisella väärillä kirjaimilla.

Uusia opiskelijoita informoidaan lukiseulasta lukukauden alkaessa.

Jos lukiseulassa tulee esille mahdollinen lukivaikeus, sinulla on mahdollisuus saada palautetta sekä ohjausta omaan tapaasi oppia sekä tukitoimia. Lukiseula on Niilo Mäki Instituutin tuottama lukivaikeuksien seulontamenetelmä nuorille ja aikuisille.

Lukiseula on sinulle maksuton.

Lisätietoa asiasta: maarit.heusala@diak.fi tai tiina.ikonen@diak.fi.

 

Opinnäytetyön tuki

KEH04-Diaklen Tukimuodot-osiosta löydät listauksen siitä, miten tuemme opinnäytetyön prosessiasi.

Opinnäytetyön ohjaus tapahtuu omien nimettyjen ohjaajien toimesta opinnäytetyön seminaariryhmän tapaamisissa ja työkohtaisilla ohjauskerroilla.

KEH-opintojaksoihin kuuluu suomen kielen, viestinnän ja tutkimus- ja kehittämistoiminnan oppimateriaalia, opetusta sekä lisäksi valtakunnallisia KEH-kyselytunteja, joilla voit kysyä selvennyksiä kyseisten aiheiden mieltä askarruttaviin asioihin. KEH-kyselytunneille voit tulla myös keskustelemaan ja kysymään yleisesti opinnäytetyön prosessista. KEH-kyselytunnit on teemoitettu ja osassa niistä on mahdollisuus saada tukea kirkollisen tai varhaiskasvatuspainotteisen opinnäytetyön toteuttamiseen.

KEH-kyselytunnit on varattu kaikkien KEH01-3-opintoihin kyseisellä lukukaudella ilmoittautuneiden opiskelijoiden lukujärjestyksiin. Tuntien esittely aikatauluineen löytyy KEH04-Diaklesta.

Tarjolla on myös Ot-tukivastaanottoaikoja yksityisluontoisempien aiheiden käsittelemiseksi. Puolen tunnin tukivastaanottoajat ovat varattavissa My Diak kalenterista nimellä Titta Riihimäki (lehtori, ot-koordinaattori).

Otathan yhteyttä opinnäytetyön ohjaajiisi, opoosi, kuraattoriin tai KEH-opettajiin tai ot-koordinaattoriin herkästi HETI, jos opinnäytetyön prosessisi tuntuu mutkistuvan syystä tai toisesta! Yhdessä tuumaten löydämme varmasti tien eteenpäin ja kohti valmistumista!


Vertaistukea antavat lounastapaamiset opinnäytetyöntekijöille Zoomissa

Kaikille opinnäytetyötä Diakissa tekeville opiskelijoille on loppukeväästä 2022 tarjolla vertaistukea Zoomin lounastapaamisissa.

Kyseessä on toimintamuoto, jota opiskelijat ovat toivoneet palautteessaan; mahdollisuus jakaa ja vaihtaa ajatuksia samassa tilanteessa olevien kanssaopiskelijoiden kanssa.

OHJY-hankkeen opiskelijat ideoivat ja järjestävät nämä tapaamiset ja lehtori on mukana tukijoukoissa.

Tapaamiset jatkuvat syksyllä 2022

Tapaamisiin voi osallistua itselle sopivana ajankohtana ilman ennakkoilmoittautumista eikä paikalla tarvitse olla koko aikaa eikä edes heti tapaamisen alussa. Kyseessä on lounastapaamiset eli ei haittaa, vaikka keskustelun lomassa söisikin.

Zoomissa on pienryhmäalueita, joissa opiskelijat voivat keskustella vapaasti keskenään opinnäytetyön eri vaiheista ja eteen tulleista tilanteista. Paikalla on OHJY-hankkeen harjoittelijoita sekä opettaja tavattavissa Zoomin päähuoneessa, jos tulee jotain kysyttävää tai kommentoitavaa. Keskustelut ovat luottamuksellisia eikä niistä tarvitse raportoida edes opettajallekaan.

Katso tapaamisia esittelevä video tästä >>

Zoom-linkki, jonka kautta voit klikata itsesi mukaan lounastapaamiseen >>

 

Voimaa opintojen viimeistelyyn

WOW – Woimaa opintojen Wiimeistelyyn

Tukiryhmä ei kokoonnu tällä hetkellä. Opinnäytetyöhön liittyvistä ohjauksesta ja tuesta lisätietoa KEH-opintojen  Diaklesta sekä Opinnäytetyön tuki kohdasta.


Woimaa arkeen ja opintojen edistämiseen

Tukiryhmä ei ole tällä lukukaudella tarjolla.


Woimaa opiskeluun ja elämään

Miksi opiskelu ei suju, kuten toivot? Kaipaatko selkeyttä ja ymmärrystä opiskelun ja elämäntilanteen jäsentämiseen? Haluatko oppia uutta itsestäsi ja ihmissuhteistasi? Tämä ryhmä voisi olla sinua varten! Ryhmän tavoitteena on oma hyvä arki, persoonallinen ja ammatillinen kasvu, ymmärryksen lisääntyminen itsestä ja toisesta sekä ratkaisukeinojen pohtiminen arjen tilanteissa. Tapaamisten sisällöt muotoutuvat ryhmän jäsenten teemojen mukaan. Tärkeänä periaatteena ryhmässä on luottamuksellisuus.

Ryhmässä käytetään psykodraamatyöskentelyä, jonka kautta ryhmäläiset voivat tutkia ajankohtaisia oman elämän kysymyksiä ja ihmissuhteita. Ryhmään osallistuminen ei edellytä aiempaa psykodraaman tuntemusta. Ohjaajana toimii psykodraamaohjaaja Heli Sipilä. Ryhmään tullaan haastattelujen kautta. Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä heli.sipila@diak.fi.

 

Korkeakoulu tukee! OHJY-hankkeen tarjoamat tukitoimet

Laita hyvinvointisi etusijalle ja osallistu OHJY-hankkeen järjestämiin tukitoimiin!

Hanke edistää korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä sekä tarjoaa henkilöstölle konkreettisia välineitä opiskelijoiden tukemiseen. Kunnianhimoisena tavoitteena on Suomen hyvinvoivimmat opiskelijat vuonna 2023! Hankkeen piirissä on yli 36 200 opiskelijaa.

Tarjolla on mm. seuraavia palveluja Diakissa:

 • Hyvinvointipajat opiskelijaryhmille (tarpeen mukaan)
 • Kaveri vierelle verkossa (ilmoittaudu Tuudon kautta)
 • Tukea tiimityöhön (Helsingin kampus, 1. vuoden opiskelijat sosiaali- ja terveysala)
 • OT-vertaistuki zoomin kautta lukujärjestyksissä
 • Pop up -kahvilat Zoomin kautta (lukujärjestyksissä)
 • OHJY-hankkeen esittelyä kahvikupposen lomassa kampuksella ruokaravintolassa: 14.2. klo 11–14, 14.3. klo 11–14 ja 17.4. klo 11–14
 • 17.4. alkavalla viikolla vietetään Nyyti ry:n koordinoimaa Mielenterveysviikkoa teemalla Kohtuus. OHJY-hanke on mukana järjestämässä opiskelijoille kampuksella toteutuvaa hyvinvointipäivää
 • 17.4.Vapaavalintainen verkkokurssi, jonka tavoitteena on edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Kurssin ajankohdasta ja osallistumismahdollisuuksista ilmoitetaan myöhemmin.

Osallistuminen:

Löydät tarkat aikataulut ja ohjeet osallistumiseen Diakin tukipalveluiden sivulta.

Lisätietoja: