Siirry sisältöön

Tukipalvelut Oulussa

Tältä sivulta löydät tietoa tarjolla olevista hyvinvointi- ja tukipalveluista Oulun-kampuksella. Palvelut ovat maksuttomia.

Henkisen hyvinvoinnin kysymyksissä voit ottaa yhteyttä opiskeluhyvinvointiryhmän jäseniin tai kuraattoriin.

Kuraattorit

Elämässä muitakin energiasyöppöjä kuin opiskelu? Stressitaso jo yli hiusrajan? Kuraattoripalvelut käytössäsi omalla kampuksella tai etänä! Arvosta itseäsi ja elämääsi. Otetaan seuraava askel yhdessä.

Tiina Ikonen
040 509 6413, tiina.ikonen@diak.fi


Opiskeluhyvinvointiryhmä

Oulun kampuksella toimii opiskeluhyvinvointiryhmä, joka seuraa ja kehittää opiskeluhyvinvointiin ja oppimiseen tukeen liittyviä toimintamalleja. Opiskeluhyvinvointiryhmä kokoontuu noin kaksi kertaa lukukaudessa. Opiskeluhyvinvointiryhmä on moniammatillinen ja siihen kuuluu opiskelijajäsen.

Oulun kampuksen opiskeluhyvinvointiryhmään kuuluvat

Opiskelijahyvinvointiryhmä toimii yhteistyössä Hyvinvointia korkeakouluopintoihin -hankeen (9/2020–12/2021) toimijoiden kanssa.


Hengellinen tuki

Oppilaitospastori

Oppilaitospastori on tavattavissa kampuksella torstaina klo 11.30–13, 2. kerroksen aulassa. Henkilökohtaisia keskusteluja varten voit sopia ajan erikseen.

Jenni Siljander
044 316 1450
jenni.siljander@evl.fi


Oppilaitostyön ja kansainvälisen työn diakoni

Salla Havukainen-Junno
040 574 7132
salla.havukainen-junno@evl.fi


Hengellinen toiminta

Oulun-kampuksella järjestetään lukuvuosien aikana monenlaista hengellistä toimintaa. Kysy lisää!


Oppimista tukevat pajat ja hyvinvointiryhmät

Oulun-kampuksella on monenlaisia pajoja ja ryhmiä, joista saat tukea opintoihisi. Pajoihin voit osallistua kertaluonteisesti, ja säännöllisesti kokoontuvista ryhmistä saat pidempiaikaista tukea. Klikkaa otsikoita!


Opiskelija, ota yhteyttä!

Opiskelija, haluatko keskustella hyvinvointiisi ja jaksamiseesi liittyvistä asioista, mutta et tiedä keneen olla yhteydessä? Tällä yhteydenottopyynnöllä voit ilmaista toiveen, että Diakin opiskeluhyvinvointipalveluista ollaan sinuun yhteydessä. Yhteydenottopyyntö käsitellään luottamuksellisesti. Lomake on tarkoitettu Diakin opiskelijoille.

Tsemppipiste

Tsemppipiste on matalan kynnyksen palvelu, joka tarjoaa ohjausta ja tukea opiskelijoille.

Tsemppipisteen löydät Diaklesta: mene “Kaikki kurssit” -sivulle ja etsi ja valitse “Diak Tsemppipiste”.

Diaklesta löydät tietoa ja materiaaleja liittyen opiskeluun ja hyvinvointiin. Näihin materiaaleihin voit tutustua itsenäisesti. Löydät materiaaleista esimerkiksi harjoitteita oman itsetunnon ja opiskelumotivaation vahvistamiseen ja testin omien vahvuuksien tunnistamiseen.

Tsemppipisteeltä saat tietoa oman hyvinvoinnin edistämiseen ja opiskelutaitojen kehittämiseen.

 

Lukiseula

Lukiseula toteutetaan digitaalisena

Syksyn 2022 aikana järjestetään uusille opiskelijoille mahdollisuus osallistua digitaaliseen lukiseulaan tarpeen mukaan.

Lukiseula on tarkoitettu sinulle, joka olet Diakin uusi opiskelija ja epäilet itselläsi lukivaikeutta. Äidinkielesi tulee olla suomi. Lukivaikeus voi ilmetä esimerkiksi hitaana lukemisena, rivien hyppimisellä, kirjaimien puuttumisena sanoista tai korvautumisella väärillä kirjaimilla.

Uusia opiskelijoita informoidaan lukiseulasta lukukauden alkaessa.

Jos lukiseulassa tulee esille mahdollinen lukivaikeus, sinulla on mahdollisuus saada palautetta sekä ohjausta omaan tapaasi oppia sekä tukitoimia. Lukiseula on Niilo Mäki Instituutin tuottama lukivaikeuksien seulontamenetelmä nuorille ja aikuisille.

Lukiseula on sinulle maksuton.

Lisätietoa asiasta: maija-liisa.blomster@diak.fi

Kielten tukipajat

Haluatko keskustella kesken jääneistä tai vaikka tulevista opinnoista ruotsin- tai englanninopettajan kanssa?

Ole yhteydessä Ari Hyväriseen:
040 509 1788, ari.hyvarinen@diak.fi

Tukea tehtäviin -tukipaja

Hyötyisitkö ohjauksesta ja tuesta rästissä olevien tai muuten hankaluuksia tuottavien oppimistehtävien suhteen? Sinun on mahdollista saada ohjausta ja tukea kirjoittamiseen. Ole tarvittaessa yhteydessä Heidi Silvaniin: heidi.silvan@diak.fi.

Lääkelaskennan tukipajat

Tervetuloa lääkelaskennan tukipajoihin harjoittelemaan ja laskemaan yhdessä. Tarjolla on opetusta ja tukea sekä vertaisten että opettajan taholta.

Tarpeen vaatiessa lääkelaskennan tukipajoissa on mahdollista suorittaa rästissä olevia lääkelaskukokeita viimeisen tunnin aikana.

Aikataulut

Lääkelaskujen tukipajat löydät lukujärjestyksestäsi.


Lisätiedot

Ulla Lahtela, 040 357 6020, ulla.lahtela@diak.fi

Tukea opinnäytetyöhön

Oman kampuksen KEH-Diaklesta löydät listauksen siitä, miten tuemme opinnäytetyön prosessiasi.

Opinnäytetyön ohjaus tapahtuu omien nimettyjen ohjaajien toimesta opinnäytetyön seminaariryhmän tapaamisissa ja työkohtaisilla ohjauskerroilla.

KEH-opintojaksoihin kuuluu suomen kielen, viestinnän ja tutkimus- ja kehittämistoiminnan oppimateriaalia, opetusta sekä lisäksi valtakunnallisia KEH-kyselytunteja, joilla voit kysyä selvennyksiä kyseisten aiheiden mieltä askarruttaviin asioihin. KEH-kyselytunneille voit tulla myös keskustelemaan ja kysymään yleisesti opinnäytetyön prosessista. KEH-kyselytunnit on teemoitettu ja osassa niistä on mahdollisuus saada tukea kirkollisen tai varhaiskasvatuspainotteisen opinnäytetyön toteuttamiseen.

KEH-kyselytunnit on varattu kaikkien KEH01-3-opintoihin kyseisellä lukukaudella ilmoittautuneiden opiskelijoiden lukujärjestyksiin. Tuntien esittely aikatauluineen löytyy KEH04-Diaklesta.

Tarjolla on myös Ot-tukivastaanottoaikoja yksityisluontoisempien aiheiden käsittelemiseksi. Puolen tunnin tukivastaanottoajat ovat varattavissa My Diak kalenterista nimellä Titta Riihimäki (lehtori, ot-koordinaattori).

Otathan yhteyttä opinnäytetyön ohjaajiisi, opoosi, kuraattoriin tai KEH-opettajiin tai ot-koordinaattoriin herkästi HETI, jos opinnäytetyön prosessisi tuntuu mutkistuvan syystä tai toisesta! Yhdessä tuumaten löydämme varmasti tien eteenpäin ja kohti valmistumista!


Vertaistukea antavat lounastapaamiset opinnäytetyöntekijöille Zoomissa

Kaikille opinnäytetyötä Diakissa tekeville opiskelijoille on loppukeväästä 2022 tarjolla vertaistukea Zoomin lounastapaamisissa.

Kyseessä on toimintamuoto, jota opiskelijat ovat toivoneet palautteessaan; mahdollisuus jakaa ja vaihtaa ajatuksia samassa tilanteessa olevien kanssaopiskelijoiden kanssa.

OHJY-hankkeen opiskelijat ideoivat ja järjestävät nämä tapaamiset ja lehtori on mukana tukijoukoissa.

Tapaamisia on kolme huhti-kesäkuussa: 26.4. / 17.5. / 7.6. klo 11-12

Tapaamisiin voi osallistua itselle sopivana ajankohtana ilman ennakkoilmoittautumista eikä paikalla tarvitse olla koko aikaa eikä edes heti tapaamisen alussa. Kyseessä on lounastapaamiset eli ei haittaa, vaikka keskustelun lomassa söisikin.

Zoomissa on pienryhmäalueita, joissa opiskelijat voivat keskustella vapaasti keskenään opinnäytetyön eri vaiheista ja eteen tulleista tilanteista. Paikalla on OHJY-hankkeen harjoittelijoita sekä opettaja tavattavissa Zoomin päähuoneessa, jos tulee jotain kysyttävää tai kommentoitavaa. Keskustelut ovat luottamuksellisia eikä niistä tarvitse raportoida edes opettajallekaan.

Katso tapaamisia esittelevä video tästä >>

Zoom-linkki, jonka kautta voit klikata itsesi mukaan lounastapaamiseen >>

 

Tukipajat


Taitopajat

Taitopajojen simulaatioiden rästipajoja järjestetään Oulun kampuksella. Ole yhteydessä lukukausivastaavaasi.

Tukea takkuileviin opintoihin -ryhmä

Tuntuvatko opiskelut jollain lailla takkuavan? Kärsitkö tenttikammosta? Huomaatko liian usein tuijottavasi pää tyhjänä tietokoneen näyttöä, kun pitäisi kirjoittaa jotain? Pelkäätkö valmistumisesi siirtyvän hamaan tulevaisuuteen? Pyydä tukea takkuileviin opintoihin!

Lisätietoja

Maija-Liisa Blomster
0400 677 367, maija-liisa.blomster@diak.fi

Korkeakoulu tukee! OHJY-hankkeen tarjoamat tukitoimet

Laita hyvinvointisi etusijalle ja osallistu OHJY-hankkeen järjestämiin tukitoimiin!

Hanke edistää korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä sekä tarjoaa henkilöstölle konkreettisia välineitä opiskelijoiden tukemiseen. Kunnianhimoisena tavoitteena on Suomen hyvinvoivimmat opiskelijat vuonna 2023! Hankkeen piirissä on yli 36 200 opiskelijaa.

Tarjolla on mm. seuraavia palveluja Diakissa:

  • Kaveri vierelle verkossa (ilmoittaudu Tuudon kautta)
  • Vertaistoiminta
  • Vapaavalintainen verkkokurssi, jonka tavoitteena on edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Kurssin ajankohdasta ja osallistumismahdollisuuksista ilmoitetaan myöhemmin.
  • Webinaarisarja korkeakoulujen opiskelijoille (toteutettiin syksyllä 2022).

Osallistuminen

Löydät tarkat aikataulut ja ohjeet osallistumiseen Diakin tukipalveluiden sivulta.

Lisätietoja