Siirry sisältöön

Tukipalvelut Pieksämäellä

Tältä sivulta löydät tietoa tarjolla olevista hyvinvointi- ja tukipalveluista Pieksämäen-kampuksella. Palvelut ovat maksuttomia.

Kuraattorit

Elämässä muitakin energiasyöppöjä kuin opiskelu? Stressitaso jo yli hiusrajan? Kuraattoripalvelut käytössäsi omalla kampuksella tai etänä! Arvosta itseäsi ja elämääsi. Otetaan seuraava askel yhdessä.

Auri Saloranta
044 799 5624, auri.saloranta@pieksamaki.fi


Oppilaitospastori

Pauliina Multanen

p. 050 310 0624, pauliina.multanen@evl.fi

Hengellinen toiminta

Kampuksen messuista ilmoitetaan Diaklen uutispalstalla ja muusta kirke-toiminnasta opiskelijaryhmien lukujärjestyksissä.


Opiskeluhyvinvointiryhmä

Pieksämäen kampuksella toimii opiskeluhyvinvointiryhmä, joka seuraa ja kehittää opiskeluhyvinvointiin ja oppimiseen tukeen liittyviä toimintamalleja. Opiskeluhyvinvointiryhmä kokoontuu noin kaksi kertaa lukukaudessa. Opiskeluhyvinvointiryhmä on moniammatillinen ja siihen kuuluu opiskelijajäsen.

Pieksämäen kampuksen opiskeluhyvinvointiryhmään kuuluvat


Oppimista tukevat pajat ja hyvinvointiryhmät

Pieksämäen-kampuksella on monenlaisia pajoja ja ryhmiä, joista saat tukea opintoihisi. Pajoihin voit osallistua kertaluonteisesti, ja säännöllisesti kokoontuvista ryhmistä saat pidempiaikaista tukea. Klikkaa otsikoita!


Opiskelija, ota yhteyttä!

Opiskelija, haluatko keskustella hyvinvointiisi ja jaksamiseesi liittyvistä asioista, mutta et tiedä keneen olla yhteydessä? Tällä yhteydenottopyynnöllä voit ilmaista toiveen, että Diakin opiskeluhyvinvointipalveluista ollaan sinuun yhteydessä. Yhteydenottopyyntö käsitellään luottamuksellisesti. Lomake on tarkoitettu Diakin opiskelijoille.

Lukiseula

Tulevat lukiseulat

Lukiseula toteutetaan digitaalisena

Syksyn 2022 lukiseula järjestetään digitaalisena 19.9.-25.9. Helsingin kampuksen uusille opiskelijoille. Ilmoittaudu lukiseulaan 9.9. mennessä sähköpostitse Maarit Heusalalle maarit.heusala@diak.fi.

Lukiseula on tarkoitettu sinulle, joka olet Diakin uusi opiskelija ja epäilet itselläsi lukivaikeutta. Äidinkielesi tulee olla suomi. Lukivaikeus voi ilmetä esimerkiksi hitaana lukemisena, rivien hyppimisellä, kirjaimien puuttumisena sanoista tai korvautumisella väärillä kirjaimilla.

Uusia opiskelijoita informoidaan lukiseulasta lukukauden alkaessa.

Jos lukiseulassa tulee esille mahdollinen lukivaikeus, sinulla on mahdollisuus saada palautetta sekä ohjausta omaan tapaasi oppia sekä tukitoimia. Lukiseula on Niilo Mäki Instituutin tuottama lukivaikeuksien seulontamenetelmä nuorille ja aikuisille.

Lukiseula on sinulle maksuton.

Lisätietoa asiasta: maarit.heusala@diak.fi tai tiina.ikonen@diak.fi.

Kielten ja kirjoittamisen tukipajat

Tukea kielten opintoihin

Ovatko kielten opinnot viivästyneet tai vielä suorittamatta? Haluatko ohjausta kirjoittamisessa tai puhumisessa, kurssitehtävään tai harjoitella koetta varten?

Entä haluatko keskustella kesken jääneistä tai vaikka tulevista opinnoista ruotsin- tai englanninopettajan kanssa? Ota yhteyttä ja pyydä ohjausta!

Yhteystiedot

Ota yhteyttä suoraan ruotsin- ja englanninopettaja Juhani Toivaseenjuhani.toivanen@diak.fi


Kirjoittamisen ja tietotekniikan tukipaja

Oppimisen, kirjoittamisen ja tietotekniikan tukipajoja järjestetään 1. lukukauden ryhmille.

Aikataulut

Ajankohdat ovat E51sos-, E51sosd- ja E51sh-lukujärjestyksissä. Muiden ryhmien opiskelijat voivat osallistua tukipajoihin.

Lisätietoja

Atte Kollanus, atte.kollanus@diak.fi

Rästipajat

Tervetuloa tekemään rästissä olevia tai muuten hankaluuksia tuottavia oppimistehtäviä tai IT-suorituksia!

Saatavilla on IT-tukea ja suomen kielen ohjausta. Jos mahdollista, ota oma läppäri mukaan.

Aikataulut

Ajankohdat saat ryhmäsi lähijaksojen lukujärjestyksissä.


Lisätietoja

Lisätietoa saat lukukausivastaavaltasi.

Lääkelaskennan tukipajat

Aikataulut

Ajankohdat löydät ryhmäsi lähijaksojen lukujärjestyksissä.


Lisätietoja

Lisätietoa saat Hanna Kolehmaiselta: hanna.kolehmainen@diak.fi.

Tukea opinnäytetyöhön

Oman kampuksen KEH-Diaklesta löydät listauksen siitä, miten tuemme opinnäytetyön prosessiasi.

Opinnäytetyön ohjaus tapahtuu omien nimettyjen ohjaajien toimesta opinnäytetyön seminaariryhmän tapaamisissa ja työkohtaisilla ohjauskerroilla.

KEH-opintojaksoihin kuuluu suomen kielen, viestinnän ja tutkimus- ja kehittämistoiminnan oppimateriaalia, opetusta sekä lisäksi valtakunnallisia KEH-kyselytunteja, joilla voit kysyä selvennyksiä kyseisten aiheiden mieltä askarruttaviin asioihin. KEH-kyselytunneille voit tulla myös keskustelemaan ja kysymään yleisesti opinnäytetyön prosessista. KEH-kyselytunnit on teemoitettu ja osassa niistä on mahdollisuus saada tukea kirkollisen tai varhaiskasvatuspainotteisen opinnäytetyön toteuttamiseen.

KEH-kyselytunnit on varattu kaikkien KEH01-3-opintoihin kyseisellä lukukaudella ilmoittautuneiden opiskelijoiden lukujärjestyksiin. Tuntien esittely aikatauluineen löytyy KEH04-Diaklesta.


Vertaistukea antavat lounastapaamiset opinnäytetyöntekijöille Zoomissa

Kaikille opinnäytetyötä Diakissa tekeville opiskelijoille on loppukeväästä 2022 tarjolla vertaistukea Zoomin lounastapaamisissa.

Kyseessä on toimintamuoto, jota opiskelijat ovat toivoneet palautteessaan; mahdollisuus jakaa ja vaihtaa ajatuksia samassa tilanteessa olevien kanssaopiskelijoiden kanssa.

OHJY-hankkeen opiskelijat ideoivat ja järjestävät nämä tapaamiset ja lehtori on mukana tukijoukoissa.

Tapaamisia on kolme huhti-kesäkuussa: 26.4. / 17.5. / 7.6. klo 11-12

Tapaamisiin voi osallistua itselle sopivana ajankohtana ilman ennakkoilmoittautumista eikä paikalla tarvitse olla koko aikaa eikä edes heti tapaamisen alussa. Kyseessä on lounastapaamiset eli ei haittaa, vaikka keskustelun lomassa söisikin.

Zoomissa on pienryhmäalueita, joissa opiskelijat voivat keskustella vapaasti keskenään opinnäytetyön eri vaiheista ja eteen tulleista tilanteista. Paikalla on OHJY-hankkeen harjoittelijoita sekä opettaja tavattavissa Zoomin päähuoneessa, jos tulee jotain kysyttävää tai kommentoitavaa. Keskustelut ovat luottamuksellisia eikä niistä tarvitse raportoida edes opettajallekaan.

Katso tapaamisia esittelevä video tästä >>

Zoom-linkki, jonka kautta voit klikata itsesi mukaan lounastapaamiseen >>

 

Rästitalkoot

Rästitalkoissa työstetään rästissä olevia oppimistehtäviä. Terveysalan puuttuvia opintoja on mahdollisuus suorittaa taitopajoissa.

Rästitalkoissa ja taitopajoissa on ohjelmassa kirjoittamista, tehtävien ohjausta sekä vertaistukea hyvässä ja toista kannustavassa ilmapiirissä. Päivässä on orientoiva aloitus sekä kirjastosta apua tiedonhakuun.

Rästitalkoot järjestetään Helsingin-kampuksella, mutta opiskelijat kaikilta kampuksilta ovat tervetulleita osallistumaan niihin.

Rästipäivä on maksuton.

Ajankohdat

Pe 28.10.2022 klo 12-18.

Ilmoittautumisesta lisätietoa syksyllä.

Ohjaajat Mia Mäkinen ja Suvi Vierelä.

Lisätietoja: mia.makinen@diak.fi ja suvi.vierela@diak.fi

Tukea takkuileviin opintoihin -ryhmä

Tuntuvatko opiskelut takkuavan? Kärsitkö tenttikammosta? Huomaatko liian usein tuijottavasi pää tyhjänä tietokoneen näyttöä, kun pitäisi kirjoittaa jotain? Pelkäätkö valmistumisesi siirtyvän hamaan tulevaisuuteen? Pyydä tukea takkuileviin opintoihin!

Lisätietoja

opinto-ohjaaja Maija-Leena Nyyssönen / sosiaali- ja kirkon ala
040 866 7070, maija-leena.nyyssonen@diak.fi

opinto-ohjaaja Mari Pulkkinen / terveysala
040 185 0997, mari.pulkkinen@diak.fi

 

Rentoutta esiintymiseen -ryhmä

Opintoihin liittyvissä viestintätilanteissa jännittäminen on melko yleistä. Se ei yleensä juuri näy ulospäin, minkä vuoksi jännittämisen yleisyys pysyy salassa.

Rentoutta esiintymiseen -pienryhmästä saat tukea ja rohkeutta esiintymistilanteita varten. Tule mukaan!

Aikataulut

Ryhmän tapaamisajat sovitaan ilmoittautuneiden kanssa.


Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Ryhmän ohjaaja Atte Kollanus
atte.kollanus@diak.fi

Korkeakoulu tukee! OHJY-hankkeen tarjoamat tukitoimet

Laita hyvinvointisi etusijalle ja osallistu OHJY-hankkeen järjestämiin tukitoimiin!

Hanke edistää korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä sekä tarjoaa henkilöstölle konkreettisia välineitä opiskelijoiden tukemiseen. Kunnianhimoisena tavoitteena on Suomen hyvinvoivimmat opiskelijat vuonna 2023! Hankkeen piirissä on yli 36 200 opiskelijaa.

Tarjolla on mm. seuraavia palveluja Diakissa:

  • Kaveri vierelle verkossa (ilmoittaudu Tuudon kautta)
  • Vertaistoiminta
  • Vapaavalintainen verkkokurssi, jonka tavoitteena on edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Kurssin ajankohdasta ja osallistumismahdollisuuksista ilmoitetaan myöhemmin.
  • Webinaarisarja korkeakoulujen opiskelijoille:

Uuden edessä – paluu kampuksille -webinaari
13.9.2022 klo 10–11.30

Paikka: Zoom, avaa linkki webinaariin tästä.

Webinaari on maksuton. Lisätietoa OHJY-hankkeen sivulla.

Jaxuhaleista konkretiaan -webinaari
tiistaina 4.10.2022 klo 10–11.30

Paikka: Zoom, linkki webinaariin tulee myöhemmin.

Webinaari on maksuton. Lisätietoa webinaarista on OHJY-hankkeen sivulla.

 

 

 

 

Osallistuminen:

Löydät tarkat aikataulut ja ohjeet osallistumiseen Diakin tukipalveluiden sivulta.

Lisätietoja: