Siirry sisältöön

Mentorointiohjelma

Mentorointi on ohjausta ja tukea, jota kokeneempi henkilö voi antaa kehityshaluiselle mentoroitavalle eli aktorille. Diakin mentorointiohjelmassa mentor on alumni ja aktor opintojen loppuvaiheen opiskelija.

Mentorointiohjelma on kehitetty yhteistyössä alumnien kanssa. Diakin mentorointiohjelman tavoitteena on tarjota opiskelijalle Diakin alumnista matkakumppani, joka toimii saattajana tämän haastavan elämänvaiheen kynnyksellä, opiskelijasta työelämään siirryttäessä. Alumnin tuki on erityinen vertaiskokemuksen näkökulmasta.

Oli mielenkiintoista seurata opiskelijan polkua ja mentoreiden omat tapaamiset antoivat eväitä omaankin matkaan.

Mentorointiohjelma monipuolistaa Diakin alumnitoimintaa. Mentorina alumni pääsee peilaamaan omaa osaamistaan ja ammatillista kasvuaan sekä haastaa itseään samalla kun voi tukea aktoria ammatillisissa ja työelämään siirtymisen kysymyksissä. Tapaamiset voidaan järjestää myös etänä. Diak on tarvittaessa tukena mentorin ja aktorin tavoitteellisessa mentorointiprosessissa. Mentorointiohjelmaan osallistumisesta saa todistuksen.

Mentorointiprosessiin sitoudutaan yhden lukukauden ajaksi ja tapaamisia on noin viisi. Prosessi alkaa ja päättyy mentoreiden ja aktoreiden yhteistapaamisella.

Syksyn 2024 mentorointiohjelma

  • Ilmoittaudu mukaan. Aktor-mentor-parit muodostetaan ilmoittautumislomakkeessa valittujen teemojen pohjalta.
  • Yhteinen aloitustapaaminen tiistaina 27.8.2024, klo 16:00–17:30 (etänä).
  • Viisi mentorin ja aktorin lähi- tai etätapaamista heille parhaiten sopivina ajankohtina syksyn aikana.
  • Yhteinen päätös ja todistusten jako.
  • Lisätiedot: heli.sipila@diak.fi

Tervetuloa mentoriksi!

Diakin mentorointiohjelma on kehitetty osana OTE – Opiskelijat työllistymistä edistävien toimintatapojen kehittäjäksi AMK-henkilöstön rinnalle -hanketta.