Mentorointiohjelma

Mentorointi on ohjausta ja tukea, jota kokeneempi henkilö voi antaa kehityshaluiselle mentoroitavalle eli aktorille. Diakin mentoroitniohjelmassa mentor on alumni ja aktor opintojen loppuvaiheen opiskelija.

Mentorointiohjelma on kehitetty yhteistyössä alumnien kanssa. Diakin mentorointiohjelman tavoitteena on tarjota opiskelijalle Diakin alumnista matkakumppani, joka toimii saattajana tämän haastavan elämänvaiheen kynnyksellä, opiskelijasta työelämään siirryttäessä. Alumnin tuki on erityinen vertaiskokemuksen näkökulmasta.

Oli mielenkiintoista seurata opiskelijan polkua ja mentoreiden omat tapaamiset antoivat eväitä omaankin matkaan.

Mentorointiohjelma monipuolistaa Diakin alumnitoimintaa. Mentorina alumni pääsee peilaamaan omaa osaamistaan ja ammatillista kasvuaan sekä haastaa itseään samalla kun voi tukea aktoria ammatillisissa ja työelämään siirtymisen kysymyksissä. Tapaamiset voidaan järjestää myös etänä. Diak on tarvittaessa tukena mentorin ja aktorin tavoitteellisessa mentorointiprosessissa. Mentorointiohjelmaan osallistumisesta saa todistuksen.

Mentorointiprosessiin sitoudutaan yhden lukukauden ajaksi ja tapaamisia on noin viisi. Prosessi alkaa ja päättyy mentoreiden ja aktoreiden yhteistapaamisella.

Kevään 2022 mentorointiohjelman aikataulu

  • Ilmoittaudu 20.12.2021 mennessä mukaan (jos lomake ei toimi, laita sähköpostia: heli.sipila[at]diak.fi). Aktor-mentor-parit muodostetaan ilmoittautumislomakkeessa valittujen teemojen pohjalta.
  • Yhteinen aloitustapaaminen 18.1.2022 klo 16-18 (myös etäosallistuminen mahdollista)
  • Viisi mentorin ja aktorin lähi- tai etätapaamista heille parhaiten sopivina ajankohtina syksyn aikana.
  • Yhteinen päätöstapaaminen ja todistustenjako mentoreille 17.5.2022 klo 16-18 (myös etäosallistuminen mahdollista).

Tervetuloa mentoriksi!

Diakin mentorointiohjelma on kehitetty osana OTE – Opiskelijat työllistymistä edistävien toimintatapojen kehittäjäksi AMK-henkilöstön rinnalle -hanketta.