Valintakokeet, YAMK-koulutukset

YAMK-koulutusten valintakokeisiin kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat sähköpostitse.

Valintakokeet järjestetään Diakin Helsingin-kampuksella.

Englanninkielisten master-koulutusten valintakokeista on tietoa englanninkielisillä nettisivuillamme.

Huom. YAMK-koulutusten valintakokeiden toteutus on muuttunut koronatilanteen takia. Tiedot on päivitetty sosiaali- ja terveysalan ylempien tutkintojen osalta 16.4.2020 ja humanistisen ja kasvatusalan ylemmän tutkinnon osalta 5.5.2020.

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK

Diakin sosiaali- ja terveysalan YAMK-koulutuksille järjestetään yhteinen valintakoe 18.5.2020 klo 13 alkaen. Kokeeseen osallistutaan etänä netin kautta.

Valintakoe koostuu aineistokokeesta ja motivaatiota mittaavasta osiosta. Aineistokokeen materiaali annetaan käyttöön valintakokeen ajaksi. Kokeeseen ei ole ennakkomateriaalia.

Valintakoekutsut on lähetetty sähköpostilla 7.5.2020. Mikäli odotat kutsua etkä ole saanut sitä, olethan pikaisesti yhteydessä hakijapalveluihin: hakijapalvelut@diak.fi. Muistathan tarkistaa myös roskapostikansion.


Humanistisen ja kasvatusalan ylempi AMK

Valintakoe 20.5.2020 järjestetään etäyhteyksillä. Valintakokeen kirjallinen osio on klo 9–11, ja haastattelut järjestetään klo 11.15 alkaen.  Tiedot valintakokeen teknisestä toteutuksesta ja haastatteluiden tarkat aikataulut lähetetään sähköpostitse valintakokeeseen kutsutuille. Valintakoekutsut on lähetetty sähköpostitse 12.5.2020.

Opiskelijavalinta tehdään ennakkotehtävän ja valintakokeen perusteella.

Ennakkotehtävä julkaistaan palautusohjeineen haun alkaessa (18.3.2020 klo 8.00). Ennakkotehtävä on palautettava sähköisesti 8.4.2020 klo 15 mennessä. Ennakkotehtävä ei ole karsiva. Kaikki hakukelpoiset, ennakkotehtävän palauttaneet hakijat kutsutaan valintakokeeseen.

Ennakkotehtävän ohjeistus on Lyyti-palvelussa, minne ennakkotehtävä myös palautetaan.

Mikäli haet  sekä Diakiin että Humakiin, palauta ennakkotehtävä erikseen kumpaankin ammattikorkeakouluun. Ennakkotehtävän sisältö on sama.

Valintakoe on Diakin ja Humakin yhteinen. Valintakokeessa on sekä kirjallinen että suullinen osio. Valintakokeessa ei testata tulkkaustaitoa.

Ennakkotehtävän ja valintakokeen kokonaispistemäärä on 100 pistettä. Alin hyväksytty pistemäärä on 20 pistettä.


Esteettömyys ja yksilölliset järjestelyt

Lue esteettömyydestä ja yksilöllisistä järjestelyistä valintakokeiden yläsivulta.


Pisterajat

Suomenkielisten YAMK-koulutusten valintakokeen maksimipistemäärä kevään 2020 toisessa yhteishaussa on 80 pistettä. Alin hyväksytty pistemäärä on 10.

Englanninkielisissä YAMK-koulutuksissa valintakokeen maksimipistemäärä on 50. Alin hyväksytty pistemäärä on 20.