julkaisut
Tuoreen Kirkon kasvatuksen barometrin mukaan kirkon kasvatustyö tavoittaa ison joukon eri-ikäisiä lapsia ja nuoria, mutta kehitettävää löytyy erityisesti osallisuuden aidossa toteutumisessa. Barometritutkimuksen ja sen artikkelien toteuttamisessa merkittävässä roolissa olivat joukko Diakin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijoita.
Diakin uudet julkaisut tarjoavat opetussuunnitelman ja oppimateriaalin, jotka tukevat moniammatillista yhteistyötä hyvinvointialojen koulutuksessa ja työkäytännöissä. Julkaisut on tuotettu DVINE-hankkeessa, jossa kehitettiin opetusta erityisesti Vietnamissa ja Nepalissa.
Uusi julkaisu Kun puhe tuottaa vaikeuksia – Tulkkausalan ammattilaiset ja asiakaslähtöiset apuvälineet puhevammaisen henkilön tukena kokoaa yhteen alan asiantuntemusta Suomessa.
Osallisuuden näkökulmia vammaisalalla – Etelä-Savon vammaisfoorumin 20-vuotisjuhlajulkaisu tarkastelee, mitä osallisuus on ja miten osallisuutta voidaan vahvistaa.
Yhteisön rakentamisen tarkoituksena on innostaa verkostoa itse tuottamaan rakenteita, jotka tukevat ja vahvistavat ihmisten voimavaroja ja sosiaalisia verkostoja. Diakin tuore julkaisu tarjoaa mallit koulutukselliselle ja valmennukselliselle yhteisön rakentamiselle.
Soveltava teatteri voi auttaa vahvistamaan nuorten osallisuutta. Uusi julkaisu kokoaa Tule nähdyksi -hankkeen työpajoihin osallistuneiden kokemuksia.
Sosiaaliohjaus on osa sosiaalipalveluiden kokonaisuutta. Uusi julkaisu valottaa sosiaaliohjauksen työnkuvaa ja auttaa siten niin alalle aikovia, koulutuksentarjoajia kuin yhteistyökumppaneita hahmottamaan sosiaaliohjauksen osaamista ja mahdollisuuksia.
Rakenteellinen sosiaalityö pyrkii edistämään hyvinvointia ja torjumaan sosiaalisia ongelmia tietoon perustuen, tiedontuotantoon keskittyen ja yhteiskuntaa kehittäen. Diakin julkaisu vahvistaa rakenteellisen sosiaalityön osaamista.
Mitä diakonialla on milloinkin tarkoitettu? Millaisia ovat olleet sen käytännöt, työympäristöt ja todellisuus, jossa se toteutuu? Ainutlaatuinen julkaisu valottaa rinnakkain diakonian käsitteen ja diakoniatyön historiaa.
Vammaisalan ongelmana on työntekijöiden saaminen. Ala ei houkuttele opiskelijoita. Tuore julkaisu kuvaa Vammaisalan vetovoima ja koulutuksen kehittäminen (VAVE) -hankkeen toimia Etelä-Savossa vammaisalan vetovoiman lisäämiseksi ja työvoiman saatavuuden parantamiseksi.