Valintakokeet

Huom. kevään 2020 toisen yhteishaun valintakokeiden toteutus on muuttunut koronatilanteen vuoksi. Luethan tarkemmat tiedot alasivuilta.

Diakin suomenkieliset sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

Humanistisella ja kasvatusalalla eli tulkki (AMK) -tutkintoon johtavissa koulutuksissa käytetään Diakin omia valintakokeita.

Lisäksi vieraskielisillä koulutuksilla ja YAMK-koulutuksilla on omat valintakokeensa.

Lue valintakokeista lisää alasivuilta.


Valintakoekutsut

Päivitämme tähän tietoa, kun koulutusten valintakoekutsut on lähetetty. Kutsut lähetetään sähköpostitse hakulomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Muista tarkistaa myös roskapostikansio!

Mikäli odotat kutsua etkä ole saanut sitä, vaikka kutsut on lähetetty, olethan pikaisesti yhteydessä hakijapalveluihin: hakijapalvelut@diak.fi.

Kutsut on lähetetty seuraavien koulutusten valintakokeisiin

  • tulkki (AMK), asioimistulkkaus (2. vaiheen kutsut lähetetty 15.5)
  • erillishakujen koulutukset (2. vaiheen kutsut lähetetty 19.5.)
  • sosiaali- ja terveysalan ylemmät AMK-tutkinnot (kutsut lähetetty 7.5.2020)
  • humanistisen ja kasvatusalan ylempi AMK-tutkinto, Tulkkaustoiminnan kehittäminen (kutsut lähetetty 12.5.2020)
  • avoimen AMK:n suorahaku (kutsut lähetetty 20.5.)

Esteettömyys ja yksilölliset järjestelyt valintakokeessa

Voit hakea oikeutta yksilöllisiin järjestelyihin valintakokeessa. Muista liittää hakemukseesi aina kopiot todistuksista, joihin vetoat.

AMK-valintakoe

Jos tarvitset vamman, sairauden, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeessa (esimerkiksi lisäaika, tekninen apuväline tai muu yksilöllinen järjestely), tulee sinun täyttää kirjallinen yksilöllisiä järjestelyjä koskeva hakemus ja palauttaa se 8.4.2020 klo 15 mennessä siihen ammattikorkeakouluun, jossa olet ilmoittanut tekeväsi digitaalisen valintakokeen.

Hakemuslomakkeen voi ladata Ammattikorkeakouluun.fi-sivulta. Sivulta löytyvät myös tarkemmat ohjeet yksilöllisen järjestelyjen hakemisesta.

Liitä mukaan lääkärintodistus tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai esimerkiksi lukivaikeudesta.

Toimita hakemus siihen ammattikorkeakouluun, jossa olet ilmoittanut osallistuvasi valintakokeeseen. Kunkin hakijan tilanne harkitaan erikseen.

Diakin hakijapalveluiden yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.


Diakin omat valintakokeet

Jos tarvitset vamman, sairauden, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeessa (esimerkiksi lisäaika, tekninen apuväline tai muu yksilöllinen järjestely), tulee sinun täyttää kirjallinen yksilöllisiä järjestelyjä koskeva hakemus ja palauttaa se 8.4.2020 klo 15 mennessä Diakin hakijapalveluihin.

Lataa yksilöllisten järjestelyjen hakemus (PDF).

Liitä mukaan lääkärintodistus tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai esimerkiksi lukivaikeudesta.

Diakin hakijapalveluiden yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.