Siirry sisältöön

Työllistyminen

Valmistuneiden uraseurantakysely kehittää koulutuksen laatua – kysely 2017 valmistuneille

Minkälainen on Diakista valmistuneiden työtilanne viisi vuotta valmistumisen jälkeen? Kantaako opinnoista saatu osaaminen työelämässä? Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen uraseurantakysely kokoaa tietoa koulutuksen kehittämiseksi ja vaikuttaa myös ammattikorkeakoulujen rahoitukseen. Tänä vuonna 13.10. aukeavan kyselyn saavat vuonna 2017 valmistuneet.

Diak ja Hoivatie kehittävät sote-alan työelämäosaamista yhdessä

Diak ja valtakunnallisesti sosiaalipalveluita tarjoava Hoivatie ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on kiinteä yhteistyö sosiaali- ja terveysalan alueilla. Yhteistyön keskiössä ovat mm. lasten, nuorten, aikuisten ja perheiden palvelut, vammaispalvelut, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelut, ikääntyneiden palvelut sekä työllistämispalvelut.

Ratkaisuja osatyökykyisten henkilöiden työllistämiseen

Työllisyysasteen nostaminen edellyttää osatyökykyisten työllistymistä nykyistä laajemmin. Yhteiskunnallisten yritysten kehittäminen on yksi keino tavoitteen saavuttamiseksi. Diakin tuore julkaisu kuvaa yhteiskunnallista yrittäjyyttä ja esittelee yhteiskunnallisen yrittäjyyden kehittämiselle mallia Suomessa. 

Monikulttuurisuus haastaa ohjaus- ja neuvontatyötä

Suomen väestö ikääntyy ja huoltosuhde heikkenee. Maahanmuuttajien ja monikulttuurisen työvoiman määrä kasvaa lähitulevaisuudessa, mikä avaa yhteiskunnalle sekä uusia mahdollisuuksia että haasteita. Uutuusjulkaisussa tarkastellaan monikulttuurisen ohjaustyön kehittämistä koulutuksen avulla. Näkökulmina ovat esimerkiksi kielitietoinen ja omakielinen ohjaus ja verkostotyö osana ammatillista kasvua.

Ratkaisuja nuorten aikuisten työllistämiseen

Miten parannetaan vaikeasti työllistyvien nuorten ja aikuisten koulutus- ja työllistymispolkuja? Uusi julkaisu esittelee malleja, joilla sujuvoitetaan koulutus- ja työllistymispolkuja vaikeasti työllistyvässä asemassa oleville nuorille ja aikuisille, joilta puuttuu ammatillinen koulutus tai joilla on pidempi työttömyysaika takanaan.

Uusi Dialogi-podcast kutsuu vuoropuheluun tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta

Miltä tuntuu, kun työelämä syrjii? Miten parannetaan nuorille suunnattuja palveluita? Miten meitä hoidetaan tulevaisuudessa? Diakonia-ammattikorkeakoulun uudessa Dialogi-podcastissa sosiaali- ja terveysalan, kirkon ja tulkkauksen alan asiantuntijat ja vieraat etsivät ratkaisuja yhteiskunnan ajankohtaisimpiin kysymyksiin.

”Hienoa, että pystyy menemään eteenpäin ja kehittämään itseään lisää”

Naantalilainen Heidi Siivonen valmistui YAMK-tason viittomakielen tulkiksi marraskuussa 2019 Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Humanistisen ammattikorkeakoulun yhdessä toteuttamasta koulutuksesta.

Selvitys yhteiskunnallisista yrityksistä Suomessa

Hallituksen tavoitteena on parantaa yhteiskunnallisten yritysten toimintaedellytyksiä osatyökykyisten ja muiden vaikeassa asemassa olevien työllistämiseksi. Työ- ja elinkeinoministeriö pyysi Diakonia-ammattikorkeakoulun tutkija Harri Kostilaista kartoittamaan yhteiskunnallisten Lue lisää

Romanien työsyrjinnän esiin nostanut Työnimi on kaikkien aikojen menestynein korkeakoulun kampanja

Romanien kokeman työsyrjinnän rytinällä esiin nostanut Diakonia-ammattikorkeakoulun Työnimi on kaikkien aikojen menestynein kampanja, joka suomalaisissa korkeakouluissa on toteutettu. Kampanjassa neljä oman alansa vaikuttajaa Jari Sarasvuo, Anne Kukkohovi, Tuomas Enbuske ja Meri-Tuuli Väntsi hakivat kampanjavideolla oman alansa töitä tyypillisin romaninimin laihoin tuloksin.

Tulkkausalan tulevaisuudennäkymät -seminaari

Lämpimästi tervetuloa Tulkkausalan tulevaisuudennäkymät -seminaariin 27.1.2020 klo 12.00-14.30 Valkeaan taloon Helsinkiin. Voit ilmoittautua mukaan tämän ilmoittautumislinkin kautta. Ammattikorkeakoulut Humak ja Diak ovat selvittäneet asioimistulkkauksen,