Tervetuloa opiskelijaksi Oulun-kampukselle! Syksy 2020

Tältä sivulta saat tietoa mm. opintojen aloituspäivistä. Tutustu oman koulutuksesi tietoihin ennen kuin otat opiskelupaikan vastaan!

Opiskelupaikan vastaanottamisesta, lukuvuosi-ilmoittautumisesta ja todistuskopioiden toimittamisesta kerrotaan kaikkien uusien opiskelijoiden yhteisellä infosivulla.

Sairaanhoitaja (AMK)

Opintojen aloitus

Lähiopetus alkaa 14.8.2020 klo 8.30–16.00 osoitteessa Albertinkatu 16 B, 90100 Oulu.

Ota mukaasi

  • haussa käyttämäsi alkuperäiset todistukset
  • kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Päivän aikana tapaat uuden opiskelijaryhmäsi ja saat tärkeää tietoa opintojen aloituksesta sekä opiskelusta Diakissa. Saat myös tunnukset Diakin sisäiseen verkkoon. Jos aloitat HOPSin mukaiset opintosi aikaisemmin tai haluat nopeuttaa tutkinnon suorittamista, osallistu AHOT-infoon.

Opinto-ohjaajasi on Maija-Liisa Blomster. Hänet tavoitat 10.8.2020 alkaen sähköpostitse osoitteesta maija-liisa.blomster@diak.fi tai puhelimitse 0400 677 367.


Syksyn aikataulut

Opinnot toteutuvat monimuoto-opintoina. Opintoihin kuuluu lähiopetusta, itsenäistä ja pienryhmätyöskentelyä, työskentelyä verkko-oppimisympäristössä sekä ohjattua harjoittelua.

Opinnot edellyttävät yksilö- ja ryhmätyötaitoja sekä vuorovaikutusta kasvokkain ja verkossa. Opintoihin sisältyy 4–13 viikon pituisia harjoittelujaksoja. Opinnot on mitoitettu niin, että ne vastaavat päätoimista opiskelua.

Syksyn 2020 lähiopetusviikot Oulussa ovat infopäivän lisäksi viikot 34 (ma–pe), 37 (ma–pe), 40 (ma–pe), 41 (ma–pe), 46 (ma–pe) ja 51(ma–pe). Harjoitteluviikot ovat 42–45 tai 47–50. Muutokset lähipäiviin ovat mahdollisia.

Ryhmätunnuksesi on I49sh. Löydät tunnuksen avulla ryhmäsi lukujärjestyksen Diakin Lukkarikoneesta viikolta 24 alkaen. Katso Lukkarikoneen ohje. Ennen tätä voit tutustua syyslukukauden lähipäivätaulukkoon Aikataulut ja ilmoittautuminen -sivulla. Muutokset lähipäivissä ovat mahdollisia.


AHOT-infotilaisuudet

Ahotointi voi koskea sinua, jos sinulla on aiempia alan opintoja tai muita korkeakouluopintoja.

Kuulut tähän ryhmään, jos sinulla on

  • sosiaali- terveysalan perustutkinto (lähihoitaja tai vastaava)
  • sosiaali-, terveys- tai lähialan opistotutkinto (esim. sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, diakonissa)
  • sosiaali-, terveys- tai lähialan ammattikorkeakoulututkinto (esim. fysioterapeutti, AMK)
  • sosiaali-, terveys- tai lähialan ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opintoja (esim. avoimessa AMK:ssa tai yliopistossa saman alan opintoja, tai jos tutkinto on jäänyt aiemmin kesken).

AHOT-infot ovat 10.8. ja 11.8. klo 14.00–17.00 Oulun-kampuksella. Mikäli osallistut etäyhteyden kautta, ole yhteydessä opinto-ohjaajaasi ja saat linkin sähköpostiisi.

Lähihoitajatutkinnon suorittaneilla on mahdollisuus hyödyntää aiempaa osaamistaan ja nopeuttaa opintojaan. Tämä vaatii osaamisen osoittamista opintojen alussa verkkotestein ja AHOT-menettelyn avulla. Tällöin lähiopetuspäivien määrä ja ajankohdat voivat vaihdella. Lisätietoja saat AHOT-infoissa.

Tutustu Sairaanhoitaja (AMK) -koulutuksen opetussuunnitelmaan ja aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen (ahotointiin).

Alkuperäisten todistusten tarkistaminen

Ota alkuperäiset todistukset mukaasi infopäivänä. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes todistukset on tarkistettu ja todistuskopioita verrattu alkuperäisiin todistuksiin.

Yhteishaussa käyttämiäsi alkuperäisiä koulutodistuksia verrataan toimittamiisi kopioihin kahden ensimmäisen opiskeluviikon aikana. Poissaolevaksi ilmoittautuneen alkuperäiset todistukset tarkistetaan opintojen alkaessa.

Alkuperäiset todistukset palautetaan tarkistuksen jälkeen sinulle.

Opiskelijakortti ja opiskelija-alennukset

Diakin opiskelijoiden käytössä on ilmainen mobiilisovellus Tuudo, joka kokoaa yhteen opiskelijoiden tärkeät palvelut, kuten digitaalisen opiskelijakortin.

Voit myös liittyä opiskelijakunta O’Diakon jäseneksi.

Hyväksymistodistukset ja -lomakkeet

Jos tarvitset opiskelijavalinnan tuloskirjeen lisäksi erillisen hyväksymistodistuksen, voit pyytää sen kampuksesi opintotoimistosta. Läsnäolotodistuksen sekä mahdolliset alennustodistukset ja -lomakkeet saat opintotoimistosta opintojen alettua.

Jos TE-palveluihin koulutuspalvelun tuottajan selvityksen TE-toimistolle työttömyysetyydella tuettavaksi suunnitelluista opinnoista (TEM621), toimita esitäyttämäsi lomake opintotoimistoon. Jos käytät sähköpostia, otathan huomioon tietoturvan.

Terveydentilasuositukset ja rokotukset

Olet jo hakuvaiheessa tutustunut sosiaali- ja terveysalan koulutusten terveydentilasuosituksiin.

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijalla tulee myös olla voimassa tartuntatautilain ja tartuntatautiasetuksen mukaiset rokotukset, joista kerrotaan THL:n nettisivuillla.

Terveydenhoitaja pitää infotilaisuuden rokotuksista opintojen alussa. Tietoa Diakin käytänteistä on myös Terveyspalvelut-sivulla.

Oulun asuntotarjonta

Tutustu asumisvaihtoehtoihin Asuminen ja matkustaminen -sivulla.