Siirry sisältöön

Kuva Oulun-kampuksesta

Tervetuloa opiskelijaksi Oulun-kampukselle!

Tältä sivulta saat tietoa opintojen aloittamisesta Oulun-kampuksella. Tutustu oman koulutuksesi tietoihin ennen opiskelupaikan vastaanottoa!

Opiskelupaikan vastaanottamisesta, lukuvuosi-ilmoittautumisesta ja todistuskopioiden toimittamisesta kerrotaan kaikkien uusien opiskelijoiden yhteisellä infosivulla.

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä kampuksesi opintotoimistoon.

Sairaanhoitaja (AMK) ja Sairaanhoitaja (AMK), lähihoitajataustaisille

Opintojen aloitus

Tutustuthan jo ennen opintojen aloitusta koulutuksen opetussuunnitelmaan. Opintosi toteutuvat monimuotototeutuksena, jossa on lähiopetusviikko 1–3 viikon välein. Tällöin opiskelet kampuksella yleensä maanantaista perjantaihin.

Ensimmäinen lähiopetusviikko on viikko 34 ja lähiopetus alkaa maanantaina 19.8.2024klo 8.30-16 osoitteessa Albertinkatu 16 B, 90100 Oulu.  Ota mukaasi aloituspäivään kuvallinen henkilöllisyystodistus ja oma kannettava tietokone.  

Muista käydä aktivoimassa Diakin käyttäjätunnukset heti 3.8.2024 jälkeen. Ohjeet löydät IT-palveluiden sivulta.

Jo ennen orientaatiopäiviä, aloita opinnot Digistartilla. Saat linkin Digistarttiin sähköpostiisi elokuun alkupuolella. Digistartissa perehdyt Diakiin oppimisympäristönä, erilaisiin käytettäviin järjestelmiin ja digityökaluihin, kirjastoaineistojen etäkäyttöön jne. Digistartti toteutuu Diaklen verkkoalustalla itsenäisenä työskentelynä.   

Lähiviikon aikana tapaat uuden opiskelijaryhmäsi ja saat tärkeää tietoa opintojen aloituksesta sekä opiskelusta Diakissa. Jos aloitat henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi mukaiset opintosi aikaisemmin tai haluat nopeuttaa tutkinnon suorittamista, osallistu elokuun alun AHOT-infoon.  

Opinto-ohjaajasi on Maija-Liisa Blomster. Hänet tavoitat sähköpostitse osoitteesta maija-liisa.blomster@diak.fi tai puhelimitse 0400 677 367.   


Syksyn aikataulut

Opintoihin kuuluu lähiopetusta, itsenäistä ja pienryhmätyöskentelyä, työskentelyä verkko-oppimisympäristössä sekä ohjattua harjoittelua.   

Opinnot edellyttävät yksilö- ja ryhmätyötaitoja sekä vuorovaikutusta kasvokkain ja verkossa. Opintoihin sisältyy 4–13 viikon pituisia harjoittelujaksoja. Opinnot on mitoitettu niin, että ne vastaavat päätoimista opiskelua.   

Näet syksyn 2024 lähipäivät Aikataulut ja ilmoittautuminen -sivulta.   

Sairaanhoitaja (AMK)  

Syksyn lähiviikot ovat 34, 37, 39, 41, 43 ja 50. Lisäksi viikolla 51 (maanantai) on yksi lähiopetuspäivä. Harjoittelu on viikoilla 45–49. Opintojen eteneminen edellyttää lähiviikkojen opintoihin osallistumista ja aktiivista opiskelua myös etäviikoilla.   

Ryhmätunnuksesi on OUL-S24sh.   

Löydät tunnuksen avulla ryhmäsi lukujärjestyksen Diakin Lukkarikoneesta  kesäkuun loppuun mennessä. Katso Lukkarikoneen ohje.   

Sairaanhoitaja (AMK) lähihoitajataustaisille 

Syksyn lähiopetukset on suunniteltu siten, että siirtyminen suoraan 3. lukukauden opintoihin on mahdollista keväällä 2025. Syksyn lähiviikot ovat 34, 37, 39, 41, 43 ja 50. Lisäksi viikolla 35 (keskiviikko) ja viikolla 51 (maanantai) on yksi lähiopetuspäivä. Harjoittelu on viikoilla 45–48. Opintojen eteneminen edellyttää lähiviikkojen opintoihin osallistumista ja aktiivista opiskelua myös etäviikoilla.     

Ryhmätunnuksesi on OUL-S24sh-lh.   

Löydät tunnuksen avulla ryhmäsi lukujärjestyksen Diakin Lukkarikoneesta  kesäkuun loppuun mennessä. Katso Lukkarikoneen ohje.   


AHOT-infotilaisuudet

Ahotointi eli aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen voi koskea sinua, jos sinulla on aiempia alan opintoja tai muita korkeakouluopintoja.  

Kuulut tähän ryhmään, jos sinulla on  

  • sosiaali- terveysalan perustutkinto, kuten lähihoitaja tai vastaava  
  • sosiaali-, terveys- tai lähialan opistotutkinto, kuten sairaanhoitaja, terveydenhoitaja tai diakonissa  
  • sosiaali-, terveys- tai lähialan ammattikorkeakoulututkinto, kuten fysioterapeutti (AMK)  
  • sosiaali-, terveys- tai lähialan opintoja ammattikorkeakoulussa, yliopistossa tai avoimessa korkeakoulussa, tai jos aiempi lähialan korkeakoulututkintosi on jäänyt kesken. 

Uusille opiskelijoille järjestetään kaksi samansisältöistä AHOT-infoa: ti 6.8.  klo 16-17 ja ke 7.8. klo 9–10. Voit osallistua infoon etäyhteyden kautta. Opiskelupaikan vastaanottaneille lähetetään ohjeet ja linkki maanantaina 5.8.2024.

Lähihoitajatutkinnon suorittaneilla on mahdollisuus hyödyntää aiempaa osaamistaan Sairaanhoitaja (AMK) -koulutuksessa ja nopeuttaa opintojaan. Tämä vaatii osaamisen osoittamista opintojen alussa verkkotestein ja AHOT-menettelyn avulla. Tällöin lähiopetuspäivien määrä ja ajankohdat voivat vaihdella. Lisätietoja saat AHOT-infoissa.   

Tutustu jo etukäteen aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen (ahotointiin). 

Opiskelijakortti ja opiskelija-alennukset

Diakin opiskelijoiden käytössä on ilmainen mobiilisovellus Tuudo, joka kokoaa yhteen opiskelijoiden tärkeät palvelut, kuten digitaalisen opiskelijakortin.

Voit myös liittyä opiskelijakunta O’Diakon jäseneksi. Opiskelijakunta tarjoaa opiskelijakorttia sekä lukuisia opiskelijaetuja paikallisesti sekä kansallisesti.

Tapahtumia uusille opiskelijoille

Tapahtumista saat lisätietoa opiskelijakunta O’Diakolta. Lisää tapahtumia myös O’Diakon Facebook-sivuilla.

Hyväksymistodistukset ja -lomakkeet

Jos tarvitset opiskelijavalinnan tuloskirjeen lisäksi erillisen hyväksymistodistuksen, voit pyytää sen Diakin opintotoimistosta. Läsnäolotodistuksen sekä mahdolliset alennustodistukset ja -lomakkeet saat opintotoimistosta opintojen alettua.

Toimi samoin, jos tarvitset TE-palveluihin koulutuspalvelun tuottajan selvityksen TE-toimistolle työttömyysetuudella tuettavaksi suunnitelluista opinnoista (TEM621). Tarvitsemasi todistukset toimitetaan sinulle sähköisesti allekirjoitettuna antamaasi sähköpostiosoitteeseen tai, mikäli olet jo aktivoinut käyttäjätunnuksesi ja voit käyttää Diakin sähköisiä palveluita, omaan dokumenttipankkiisi. Ohjeet dokumenttipankin käyttöön löydät tältä ohjesivulta.

Terveydentilasuositukset ja rokotukset

Olet jo hakuvaiheessa tutustunut sosiaali- ja terveysalan koulutusten terveydentilasuosituksiin.

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijalla tulee myös olla voimassa tartuntatautilain ja tartuntatautiasetuksen mukaiset rokotukset, joista kerrotaan THL:n nettisivuilla.

Terveydenhoitaja pitää infotilaisuuden rokotuksista opintojen alussa. Tietoa Diakin käytänteistä on myös Terveyspalvelut-sivulla.

Oulun asuntotarjonta

Tutustu asumisvaihtoehtoihin Asuminen ja matkustaminen -sivulla.

Terveys- ja tukipalvelut

Löydät lisätietoja Oulun terveyspalveluista tältä verkkosivulta.

Tutustu myös oppimista ja hyvinvointia tukeviin palveluihin Oulun tukipalveluiden sivulla.

Lisätietoa monimuoto-opiskelusta

Mitä monimuoto-opiskelu tarkoitta? Lue lisää verkkosivulta.

Opiskelijaruokailu

Lisätietoa opiskelijaruokailusta Oulun seudulla löydät tältä verkkosivulta.

Tietoa kampuksesta

Tutustu tulevaan kampukseesi Oulun kampuksen verkkosivulla.