Siirry sisältöön

Diakin tunnistautumispalvelu

Kaikkien Diakissa opintoja suorittavien tai työskentelevien tulee ottaa käyttöön omat henkilökohtaiset Diak-käyttäjätunnukset. Sinun tulee aktivoida käyttäjätunnuksesi itse. Aktivoimisen jälkeen tunnuksesi, joihin sisältyvät mm. sähköpostin ja henkilökohtaisen pilvitallennustilan käyttöoikeus, pysyvät voimassa niin kauan kuin opiskeluoikeutesi tai työsuhteesi Diakissa on voimassa.

  • Jos olet Diakin tutkinto-opiskelija, voit aktivoida tunnuksesi ensimmäisen läsnäololukukauden alussa (3.1. tai 3.8. alkaen).
  • Jos suoritat muita opintoja Diakissa, voit aktivoida tunnuksesi kaksi vuorokautta opiskeluoikeuden myöntämisen jälkeen, yleensä viimeistään noin 2 viikkoa ennen opintojen alkua.
  • Jos olet Diakin henkilökuntaa, saat sähköpostiisi tiedon kun tunnuksesi ovat aktivoitavissa.

Aktivoi tunnuksesi Diakin Tunnistautumispalvelussa, joka löytyy osoitteesta id.diak.fi. Diakin Tunnistautumispalvelu käyttää Suomi.fi-tunnistusta, jonka käyttö vaatii verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Käyttämällä Diakin Tunnistautumispalvelua hyväksyt samalla Diakin tietohallinnon ja tietoverkkojen käyttöehdot. Tunnuksien aktivoinnin yhteydessä pääset määrittämään tilillesi salasanan. 

Diakin Tunnistautumispalveluun liittyvän ohjeistuksen löydät Diakin ohjeista. Lisätietoa ja ohjeita Suomi.fi-tunnistusta koskien löydät Suomi.fi-palvelun nettisivuilta.

Mikäli sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta tai Suomi.fi-palvelussa tarvittavaa tunnistusvälinettä

Diakin Tunnistautumispalvelua eivät voi käyttää henkilöt, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta tai yhtäkään Suomi.fi-palvelun edellyttämää tunnistusvälinettä (verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai varmennekortti). Mikäli et voi tästä syystä itse aktivoida omaa Diak-käyttäjätunnustasi

  • ja olet Diakin opiskelija, otathan yhteyttä Diakin opintotoimistoon (opintotoimisto@diak.fi) hyvissä ajoin ennen opintojen alkua. Sovimme kanssasi vaihtoehtoisesta tavasta varmentaa henkilöllisyytesi ja aktivoida tunnuksesi.
  • ja olet Diakin henkilökuntaa, otathan yhteyttä it-tukeen (tuki@diak.fi). Sovimme kanssasi vaihtoehtoisesta tavasta varmentaa henkilöllisyytesi ja aktivoida tunnuksesi.