Siirry sisältöön

Tervetuloa opiskelijaksi Porin-kampukselle!

Kuva Porin kampusrakennuksesta ulkoapäin.

Tältä sivulta saat tietoa opintojen aloittamisesta Porin-kampuksella. Tutustu oman koulutuksesi tietoihin ennen opiskelupaikan vastaanottoa!

Opiskelupaikan vastaanottamisesta, lukuvuosi-ilmoittautumisesta ja todistuskopioiden toimittamisesta kerrotaan kaikkien uusien opiskelijoiden yhteisellä infosivulla.

Sairaanhoitaja (AMK)

Opintojen aloitus

Opinnot ja ensimmäinen lähiopetusviikko alkaa ma 15.8.2022 klo 9.00 osoitteessa Metsämiehenkatu 2, 28500 Pori. Lähipäiviin osallistuminen on välttämätöntä. Ensimmäisen lähiopetusviikon aikana tapaat uuden opiskelijaryhmäsi ja saat tärkeää tietoa opintojen aloituksesta ja opiskelusta Diakissa. Ota aloituspäivään mukaasi myös kuvallinen henkilöllisyystodistus.  

Tutustu sairaanhoitaja (AMK) -koulutuksen opetussuunnitelmaan 

Muista käydä aktivoimassa Diakin käyttäjätunnukset ennen ensimmäistä opiskelupäivää. Ohjeet löydät IT-palveluiden sivulta.

Opinto-ohjaajasi on Anu Arola. Hänet tavoitat 8.8.2022 alkaen sähköpostitse anu.arola@diak.fi tai puhelimitse 040134 7472.  


Aiempia alan opintoja ja muita korkeakouluopintoja suorittaneet

Kuulut tähän ryhmään, jos sinulla on  

  • sosiaali-, terveys- tai lähialan opistotutkinto (esim. sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, diakonissa) 
  • sosiaali-, terveys- tai lähialan ammattikorkeakoulututkinto (esim. sosionomi AMK, yhteisöpedagogi AMK)  
  • sosiaali-, terveys- tai lähialan ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opintoja (esim. avoimessa AMK:ssa tai yliopistossa saman alan opintoja, tai jos tutkinto on jäänyt aiemmin kesken).  

Lähetä 5.8.2022 mennessä tarkka kuvaus aiemmasta tutkinnostasi tai opinnoistasi opinto-ohjaaja Anu Arolalle sähköpostitse: anu.arola@diak.fi.  Näiden kuvausten pohjalta opinto-ohjaaja ehdottaa ohjausaikaa ennen opintojen alkua. Ohjausaika sijoittuu 10.8.–11.8. väliselle ajalle ja toteutuu Teamsin kautta. Lähihoitajatutkinnon suorittaneet eivät varaa ohjausaikaa.  

Uusille opiskelijoille järjestetään kaksi samansisältöistä AHOT-infoa ke 10.8. klo 16–17 ja to 11.8. klo 9–10. Voit osallistua infoon etäyhteyden kautta. Opiskelupaikan vastaanottaneille lähetetään ohjeet ja linkki ti 9.8.2022.  

Lähihoitajatutkinnon suorittaneilla on mahdollisuus hyödyntää aiempaa osaamistaan sairaanhoitaja (AMK) -koulutuksessa. Tämä edellyttää osaamisen osoittamista opintojen alussa verkkotestien ja AHOT-menettelyn avulla. Tällöin ensimmäisen lukukauden lähiopetuspäivien määrä ja ajankohdat voivat vaihdella. Lisätietoja saa AHOT-infoissa.  

Tutustu aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen (ahotointiin). 


Syksyn aikataulut ja opintojen toteutus

Opinnot toteutuvat monimuoto-opintoina. Opintoihin kuuluu lähiopetusta, itsenäistä ja pienryhmätyöskentelyä sekä työskentelyä verkko-oppimisympäristössä. 

Opinnot edellyttävät yksilö- ja ryhmätyötaitoja sekä vuorovaikutusta kasvokkain ja verkossa. Opinnot on mitoitettu niin, että ne vastaavat päätoimista opiskelua. Tämä tulee huomioida, jos työskentelet opintojen ohella!  

Syksyn 2022 lähiopetusviikot Porissa ovat viikot 33(ma-pe), 36(ma–pe),38(ma–pe),40(ma–pe),41(ma–pe), 43 (ma-pe) ja50 (ti-pe). Ensimmäinen harjoittelu ajoittuu viikoille 46–49.  

Ryhmätunnuksesi on F53sh. Löydät tunnuksen avulla ryhmäsi lukujärjestyksen DiakinLukkarikoneesta 9.6.2021 alkaen. KatsoLukkarikoneen ohje. Ennen tätä voit tutustua syyslukukauden lähipäivätaulukkoon Aikataulut ja ilmoittautuminen -sivulla. Muutokset lähipäivien aikatauluissa ovat  mahdollisia. 

Opiskelijakortti ja opiskelija-alennukset

Diakin opiskelijoiden käytössä on ilmainen mobiilisovellus Tuudo, joka kokoaa yhteen opiskelijoiden tärkeät palvelut, kuten digitaalisen opiskelijakortin.

Voit myös liittyä opiskelijakunta O’Diakon jäseneksi. Opiskelijakunta tarjoaa opiskelijakorttia sekä lukuisia opiskelijaetuja paikallisesti sekä kansallisesti.

Hyväksymistodistukset ja -lomakkeet

Jos tarvitset opiskelijavalinnan tuloskirjeen lisäksi erillisen hyväksymistodistuksen, voit pyytää sen Diakin opintotoimistosta. Läsnäolotodistuksen sekä mahdolliset alennustodistukset ja -lomakkeet saat opintotoimistosta opintojen alettua.

Toimi samoin, jos tarvitset TE-palveluihin koulutuspalvelun tuottajan selvityksen TE-toimistolle työttömyysetuudella tuettavaksi suunnitelluista opinnoista (TEM621). Tarvitsemasi todistukset toimitetaan sinulle sähköisesti allekirjoitettuna antamaasi sähköpostiosoitteeseen tai, mikäli olet jo aktivoinut käyttäjätunnuksesi ja voit käyttää Diakin sähköisiä palveluita, omaan dokumenttipankkiisi. Ohjeet dokumenttipankin käyttöön löydät tältä ohjesivulta.

Terveydentilasuositukset ja rokotukset

Olet jo hakuvaiheessa tutustunut sosiaali- ja terveysalan koulutusten terveydentilasuosituksiin.

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijalla tulee myös olla voimassa tartuntatautilain ja tartuntatautiasetuksen mukaiset rokotukset, joista kerrotaan THL:n nettisivuilla.

Tietoa Diakin käytänteistä on myös Terveyspalvelut-sivulla.

Porin asuntotarjonta

Tutustu asumisvaihtoehtoihin Asuminen ja matkustaminen -sivulla.