Onnittelut valmistumisesta!

Häämöttääkö valmistuminen lähitulevaisuudessa? Tutustu tähän sivuun: saat tietoa mm. valmistumispäivistä sekä ohjeita todistuksen hakemiseen.

Muista myös ilmoittautua alumniksi! Alumnina yhteistyösi Diakin kanssa jatkuu haluamallasi tavalla valmistumisesi jälkeen.

Valmistumisaikataulut

Valmistumispäiviä on lukukausien aikana kerran kuukaudessa, pääsääntöisesti kuukauden viimeisenä arkipäivänä:

  • syyslukukausi: elo-, syys-, loka-, marras- ja joulukuu
  • kevätlukukausi: tammi-, helmi-, maalis-, huhti-, touko- ja kesäkuu.

Valmistumisjuhlia järjestetään kaksi kertaa vuodessa: toukokuussa juhlivat kevään aikana valmistuneet, ja joulukuussa juhlivat kesäkuussa ja syksyn aikana valmistuneet.

Valmistumisaikataulu ja valmistumista edeltävät tärkeät päivämäärät, 2019–2020


Tutkintotodistuksen hakeminen

Jotta valmistut suunnitellusti, muista tehdä tutkintotodistushakemus noin kolme viikkoa ennen valmistumispäivääsi. Näet tarkat päivämäärät ylle linkitetystä aikataulusta. Hakemukset tehdään MyDiakissa kohdassa Opinnot.

Voit hakea todistusta, kun opintosuoritusotteellasi näkyvät kaikki tutkintoon vaadittavat suoritukset.

Poikkeuksen tähän tekevät touko- ja joulukuun valmistumiset: touko- ja joulukuussa valmistuva voi hakea todistusta, vaikka HOPSin mukaan meneillään olevien opintojen suoritukset eivät vielä kaikki ole opintosuoritusotteella. Opinto-ohjaajat auttavat tilanteen arvioimisessa.

Voit noutaa tutkintotodistuksen opintotoimistosta aikaisintaan valmistumispäivänä. Todistus voidaan myös postittaa valmistumista seuraavana arkipäivänä. Voit ilmoittaa postitustoiveen todistushakemuksessa.


Valviran ammattioikeushakemukset

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira edellyttää, että valmistuneet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt hakevat virastolta oikeutta harjoittaa ammattiaan tai käyttää nimikesuojattua ammattinimikettä.

Terveydenhuollon ammattihenkilöt

Jos valmistut Diakista sairaanhoitajaksi tai terveydenhoitajaksi, voit hakea oikeutta toimia terveydenhuollon ammattihenkilönä Diakin kautta.

Täytä Valviran sivuilta ladattava lomake ja palauta se allekirjoitettuna opintotoimistoon samassa aikataulussa kuin toimitat tutkintotodistushakemuksen. Hakemus on toimitettava viimeistään todistuksenhakupäivään mennessä. Myöhästyneiden hakemusten käsittely siirtyy seuraavaan valmistumisajankohtaan.

Jos valmistut terveydenhoitajaksi, täytä kaksi hakemuslomaketta: sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan lomakkeet. Diak toimittaa lomakkeet Valviraan yhteislähetyksenä.

Kun saat oikeuden, nimesi merkitään valtakunnalliseen terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin Terhikkiin. Laillistamisen päätös on valmistuvalle opiskelijalle maksullinen.

Lue lisää terveydenhuollon ammattioikeuksista ja hakemusten käsittelyajoista Valviran sivuilta.


Sosiaalihuollon ammattihenkilöt

Sosiaalihuollon laillistetut ja nimikesuojatut ammattihenkilöt merkitään valtakunnalliseen sosiaalihuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin Suosikkiin.

Jos valmistut Diakista sosionomiksi, hae rekisteriin merkitsemistä itse suoraan Valvirasta valmistumisesi jälkeen.

Kun saat oikeuden, nimesi merkitään valtakunnalliseen sosiaalihuollon ammattihenkilörekisteriin Suosikkiin. Laillistamisen päätös on valmistuvalle opiskelijalle maksullinen.

Lue lisää sosiaalialan ammattioikeuksista ja avaa hakemuslomake Valviran sivuilta.


Anna palautetta ja kehitä opetusta!

Auta Diakia kehittämään opetustaan ja ohjaustaan – mielipiteesi on meille arvokas.

Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyssä (AVOP) pääset arvioimaan ja antamaan palautetta koulutuksestasi.

Kysely on tarkoitettu kaikille ammattikorkeakouluista valmistuville tutkinto-opiskelijoille.

Sen tuloksia hyödynnetään sekä paikallisesti korkeakoulun oman toiminnan kehittämisessä että valtakunnallisesti koulutuksen ohjauksessa ja rahoituksessa.

Vastaa kyselyyn AVOP-sivustolla.