Onnittelut valmistumisesta!

Häämöttääkö valmistuminen lähitulevaisuudessa? Tutustu tähän sivuun: saat tietoa mm. valmistumispäivistä sekä ohjeita todistuksen hakemiseen.

Muista myös ilmoittautua alumniksi! Alumnina yhteistyösi Diakin kanssa jatkuu haluamallasi tavalla valmistumisesi jälkeen.

Työnhakuprosessiin löydät arvokkaita vinkkejä Urasuunnittelu -sivustolta.

Valmistumisaikataulut

Valmistumispäiviä on lukukausien aikana kerran kuukaudessa, pääsääntöisesti kuukauden viimeisenä arkipäivänä:

  • syyslukukausi: elo-, syys-, loka-, marras- ja joulukuu
  • kevätlukukausi: tammi-, helmi-, maalis-, huhti-, touko- ja kesäkuu.

Valmistumisjuhlia järjestetään kaksi kertaa vuodessa: toukokuussa juhlivat kevään aikana valmistuneet, ja joulukuussa juhlivat kesäkuussa ja syksyn aikana valmistuneet.

Valmistumisaikataulu ja valmistumista edeltävät tärkeät päivämäärät


Tutkintotodistuksen hakeminen

Jotta valmistut suunnitellusti, muista tehdä tutkintotodistushakemus noin kolme viikkoa ennen valmistumispäivääsi. Näet tarkat päivämäärät ylle linkitetystä aikataulusta. Hakemukset tehdään MyDiakissa kohdassa Opinnot.

Voit hakea todistusta, kun opintosuoritusotteellasi näkyvät kaikki tutkintoon vaadittavat suoritukset.

Poikkeuksen tähän tekevät touko-, kesä- ja joulukuun valmistumiset: touko-, kesä- ja joulukuussa valmistuva voi hakea todistusta, vaikka HOPSin mukaan meneillään olevien opintojen suoritukset eivät vielä kaikki ole opintosuoritusotteella. Opinto-ohjaajat auttavat tilanteen arvioimisessa.

Voit noutaa tutkintotodistuksen opintotoimistosta aikaisintaan valmistumispäivänä. Todistus voidaan myös postittaa valmistumista seuraavana arkipäivänä. Voit ilmoittaa postitustoiveen todistushakemuksessa.


Valviran ammattioikeushakemukset

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira edellyttää, että valmistuneet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt hakevat virastolta oikeutta harjoittaa ammattiaan tai käyttää nimikesuojattua ammattinimikettä.

Kaikki Diakista valmistuvat sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat ammatinharjoittamisoikeutta itse suoraan Valviralta.

Ammattikorkeakoulusta valmistuneet hakevat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilön ammatinharjoittamisoikeutta Valviran sähköisessä asioinnissa. Paperiasiakirjoja ei tarvita, vaan ammatinharjoittamisoikeuden käsittely hoituu palvelussa sähköisesti alusta loppuun.

Valmistuvat hakevat ammatinharjoittamisoikeutta heti valmistuttuaan. Laillistamispäätös on maksullinen.

Sosiaalihuollon laillistetut ja nimikesuojatut ammattihenkilöt merkitään valtakunnalliseen sosiaalihuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin Suosikkiin.

Terveydenhuollon osalta ammattihenkilöt merkitään valtakunnalliseen terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin Terhikkiin.

Lue lisää:


Anna palautetta ja kehitä opetusta!

Auta Diakia kehittämään opetustaan ja ohjaustaan – mielipiteesi on meille arvokas.

Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyssä (AVOP) pääset arvioimaan ja antamaan palautetta koulutuksestasi.

Kysely on tarkoitettu kaikille ammattikorkeakouluista valmistuville tutkinto-opiskelijoille.

Sen tuloksia hyödynnetään sekä paikallisesti korkeakoulun oman toiminnan kehittämisessä että valtakunnallisesti koulutuksen ohjauksessa ja rahoituksessa.

Vastaa kyselyyn AVOP-sivustolla.