Siirry sisältöön

Onnittelut valmistumisesta!

Häämöttääkö valmistuminen lähitulevaisuudessa? Alla tietoa valmistumispäivistä sekä tutkintotodistuksen hakemisesta.

Muista myös ilmoittautua alumniksi! Voit ilmoittautua alumniksi myös valmistumispalvelussa. Alumnina yhteistyösi Diakin kanssa jatkuu haluamallasi tavalla valmistumisesi jälkeen.

Työnhakuprosessiin löydät arvokkaita vinkkejä Urasuunnittelu -sivustolta.

Valmistumisaikataulut

Valmistumispäiviä on lukukausien aikana kerran kuukaudessa, pääsääntöisesti kuukauden viimeisenä arkipäivänä:

  • syyslukukausi: elo-, syys-, loka-, marras- ja joulukuu
  • kevätlukukausi: tammi-, helmi-, maalis-, huhti-, touko- ja kesäkuu.

Valmistumisjuhlia järjestetään kaksi kertaa vuodessa: toukokuussa juhlivat kevään aikana valmistuneet, ja joulukuussa juhlivat kesäkuussa ja syksyn aikana valmistuneet.

Valmistumisaikataulu ja valmistumista edeltävät tärkeät päivämäärät


Tutkintotodistuksen hakeminen

Aloita tutkintotodistuksen hakeminen valmistumispalvelussa hyvissä ajoin ennen haluttua valmistumispäivääsi. Tutkintotodistusta haetaan MyDiakissa kohdassa Opinnot -> Valmistumispalvelu.

Voit käynnistää valmistumisprosessin, kun sinulla on oikeus vastata AVOP-kyselyyn. Sitä ennen voit tutustua valmistumispalvelun etusivulla valmistumisprosessin vaiheisiin ja löydät sieltä linkit mm. kaikkiin valmistumista ja todistushakemusta koskeviin ohjeisiin.

Sähköinen tutkintotodistus

1.3.2023 alkaen Diakista valmistuvien virallinen tutkintotodistus on sähköinen tutkintotodistus. Paperisia tutkintotodistuksia ei enää myönnetä. Ennen 1.3.2023 myönnettyjä todistuksia ei muuteta sähköisiksi.

Sähköinen tutkintotodistus ei vaadi erikseen oikeaksi todistamista. Voit lähettää todistuksen sellaisenaan eri viranomaisille tai työhakemuksen liitteeksi. Sähköisen tutkintotodistuksen voi tulostaa paperille, mutta tutkintotodistus on virallinen vain sähköisessä muodossa.

Tutkintotodistus on ladattavissa valmistumispäivänäsi MyDiakin Tulostepalvelusta 30 päivän ajan.

Diakin myöntämän sähköisen tutkintotodistuksen aitouden voi varmentaa Atomi Validator -palvelussa. Todistuksen aitouden voi tarkistaa myös Digi- ja väestötietoviraston sivuilla olevassa varmennepalvelussa.

Lisätietoja sähköisestä tutkintotodistuksesta löydät täältä.

Sähköisen tutkintotodistuksen uudelleen lähettäminen kadonneen tilalle ja sähköisen todistuksen virallisesti oikeaksi todistettu paperinen kopio ovat maksullisia.

Oma Opintopolku -palvelussa (Omat opintosuoritukseni) voi myös tarkastella omia opintosuorituksiasi ja tarvittaessa jakaa tietoja eteenpäin jakolinkillä.


Valviran ammattioikeushakemukset

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira edellyttää, että valmistuneet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt hakevat virastolta oikeutta harjoittaa ammattiaan tai käyttää nimikesuojattua ammattinimikettä.

Kaikki Diakista valmistuvat sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat ammatinharjoittamisoikeutta itse suoraan Valviralta.

Ammattikorkeakoulusta valmistuneet hakevat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilön ammatinharjoittamisoikeutta Valviran sähköisessä asioinnissa. Paperiasiakirjoja ei tarvita, vaan ammatinharjoittamisoikeuden käsittely hoituu palvelussa sähköisesti alusta loppuun.

Valmistuvat hakevat ammatinharjoittamisoikeutta heti valmistuttuaan. Laillistamispäätös on maksullinen.

Sosiaalihuollon laillistetut ja nimikesuojatut ammattihenkilöt merkitään valtakunnalliseen sosiaalihuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin Suosikkiin.

Terveydenhuollon osalta ammattihenkilöt merkitään valtakunnalliseen terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin Terhikkiin.

Lue lisää:


Anna palautetta ja kehitä opetusta!

Auta Diakia kehittämään opetustaan ja ohjaustaan – mielipiteesi on meille arvokas.

Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyssä (AVOP) pääset arvioimaan ja antamaan palautetta koulutuksestasi.

Kysely on tarkoitettu kaikille ammattikorkeakouluista valmistuville tutkinto-opiskelijoille.

Sen tuloksia hyödynnetään sekä paikallisesti korkeakoulun oman toiminnan kehittämisessä että valtakunnallisesti koulutuksen ohjauksessa ja rahoituksessa.

Vastaa kyselyyn AVOP-sivustolla.


Muista Diakin palvelut myös valmistuttuasi!