Terveyspalvelut Oulussa

Tältä sivulta löydät tietoa Oulun-kampuksen opiskelijoiden terveyspalveluista. Klikkaa otsikoita!

Terveydenhoitaja

Leena Ihme
044 703 4728
os. Leinonpuiston koulu, Kasarmintie 4

Opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan terveystarkastukseen opintojen aikana.

Opiskelija voi varata ajan myös terveystarkastukseen tai opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihteen käyttöön, raskauden ehkäisyyn tai rokotuksiin liittyvissä asioissa.

Opiskelijaterveysasema

AMK-opiskelijat kutsutaan terveyskyselyn perusteella maksuttomaan terveystarkastukseen.

Voit varata ajan terveystarkastukseen, opiskeluongelmiin, mielenterveyteen, seksuaaliterveyteen ja rokotuksiin liittyvissä asioissa Oulun Omahoito -nettisivulla. Omahoidosta voit myös perua varaamasi ajan tai soittamalla 08 558 46310 klo 8–14.

Chat-palvelussamme saat terveydenhoitajan ohjeita ja neuvontaa eri tilanteisiin. Sairausasiat ja sairauslomat hoidetaan pääasiassa hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanotolla. Chat on käytössä opiskeluterveysaseman aukioloaikoina, 2.3.2020 alkaen klo 12–14.

Mielenterveyspalvelut

Mielenterveyteen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyden opiskeluterveysasemalle ja varata ajan terveydenhoitajalle. Tarvittaessa sinut ohjataan psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle.

Kriisitilanteissa ja äkillisissä mielenterveyden ongelmissa voit mennä hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanotolle ilman ajanvarausta.

Kiireelliset ajat ja päivystys

Opiskelijan sairaanhoito on keskitetty hyvinvointikeskukseesi

Hakeudu hyvinvointikeskuksen hoitajan akuuttivastaanotolle kiireellistä hoitoa vaativissa vaivoissa ilman ajanvarausta tai varaamalla ajan verkossa.

Kiireettömälle vastaanotolle voit varata ajan hoitajalle tai lääkärille puhelimitse omasta hyvinvointikeskuksestasi. Yleisissä oireissa (yskä, kurkku- ja korvakipu, hengitystie- tai virtsatieinfektio ym.) suositellaan oirearviokyselyn täyttämistä Omaolo.fi -palvelussa.

Kiireettömissä asioissa voit myös lähettää viestin sairaanhoitajalle Oulun Omahoidossa. Viestiisi vastataan yhden arkipäivän kuluessa.

Äkillisissä, lyhytaikaisissa sairauksissa voit olla omalla ilmoituksella 1–3 päivää pois opiskelu- tai työharjoittelu- paikalta. Ole sairastuessasi yhteydessä myös opettajaasi/ryhmänohjaajaasi! Sairauslomatodistuksen saat omasta hyvinvointikeskuksesta puhelimitse tarttuvaa tautia, kuten ripulia tai influenssaa, sairastaessasi.

Lääkärin vastaanottokäynnistä sairausasioissa peritään 18 vuotta täyttäneeltä käyntimaksu 20,90 € kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuodessa.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä ajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä sakkomaksu 51,40 €.  Peru aina aikasi, jos et pääse tulemaan varatulle ajalle opiskeluterveysasemalle!


Päivystys

Ilta-, yö- ja viikonloppupäivystys toimii Oulun seudun yhteispäivystyksessä, osoite OYS, Kajaanintie 50, sisäänkäynti A1, puh. 08 315 2655.


Päihdepalvelut oululaisille

Päihdepäivystys ilman ajanvarausta ma–to klo 8-15.30 ja pe klo 8–15, osoite Yrttipellontie 6 (2. krs) p. 044 7036160. Postiosoite on PL 13, 90015 Oulun kaupunki.

Road 14 (alle 30-vuotiaille), Simppulantie 15, Haukipudas.

Puhelinpäivystys ja ajanvaraus klo 12–12.30, p. 0400 849 214 ja p. 050 461 7513.

Suun terveydenhuolto

Oulun kaupungin suun terveydenhuolto järjestää opiskelijoiden hammashoidon.