Hankkeet Diakissa
Diak on kokenut, rohkea ja kokeileva hankekumppani – ja valmis myös uusin aluevaltauksiin. Olemme olleet mukana useissa yhteiskunnallisesti merkittävissä hankkeissa. Toteutamme vuosittain kymmeniä tutkimus- ja kehittämishankkeita hallinnoijana tai yhdessä kumppaniemme kanssa ulkopuolisella rahoituksella.
Hankkeidemme tavoitteet ja sisällöt kytkeytyvät tiiviisti kumppaneidemme tarpeisiin ja Diakin vahvuuksiin.
Kiinnostuitko hanketoiminnasta?
Haluatko tietää enemmän jostain hankkeesta? Onko sinulla hankeidea? Haluatko mukaan kumppaniksi hankkeeseen?
Ota yhteyttä, niin keskustellaan yhteistyön muodoista ja mahdollisuuksista!
Yhteistyötiedustelut
Kehityspäällikkö Sari Vilminko
040 091 0223, sari.vilminko@diak.fi
Ajankohtaista hanketoiminnassa
Diakin koordinoima Uudistuva ja moninainen vammaistyö Uudellamaalla -hanke järjestää valmennusta vammaisalan erityiskysymyksistä maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille ja työntekijöille suomen kielellä.
Vammaisalan veto- ja pitovoimaa vahvistaa työkulttuuri, joka mahdollistaa työntekijän vahvuuksien hyödyntämisen, työyhteisöön kuulumisen tunteen sekä iloa, osallisuutta ja kielen oppimista edistävän asiakastyön. Alan ammattilaisten ja opiskelijoiden tapa puhua työstään toimii vastavoimana sosiaali- ja terveysalan negatiivissävytteiselle uutisoinnille.
Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Tampereen evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän toteuttamassa OSAAT-hankkeessa edistetään diakoniatyön noin 30–64-vuotiaiden asiakkaiden mielen hyvinvointia ratkaisu- ja voimavarakeskeisin työmenetelmin. Yhteistyökumppaneina hankkeessa on mm. useampi paikallinen mielen hyvinvointia tukeva järjestö sekä Tampereen kaupunki.
Hankkeiden blogikirjoituksia
Diakonia-ammattikorkeakoulun kehittämä Zekki -digipalvelu haastaa suomalaiset kysymään nuorilta: “Miten sulla menee?”. Haastekampanja kerää myös tarinoita nuoruudessa tukena olleista aikuisista.
Eutanasiatukimus 2024 kartoittaa kansalaisten ja sairaanhoitajien näkemyksiä eutanasiasta.
Yhteiskunnallisten yritysten sosiaaliset innovaatiot tarjoavat mahdollisuuksia täydentää julkista palvelujärjestelmää ja siksi niiden toimintaympäristöä kannattaa kehittää. Ensimmäinen laaja tutkimus yhteiskunnallisten yritysten sosiaalisista innovaatioista avaa niiden vaikuttavuutta ja tarjoaa suosituksia toimenpiteistä. Diak oli mukana tutkimuksen toteuttamisessa.