Siirry sisältöön

Hankkeet Diakissa

Diak on kokenut, rohkea ja kokeileva hankekumppani – ja valmis myös uusin aluevaltauksiin. Olemme olleet mukana useissa yhteiskunnallisesti merkittävissä hankkeissa. Toteutamme vuosittain kymmeniä tutkimus- ja kehittämishankkeita hallinnoijana tai yhdessä kumppaniemme kanssa ulkopuolisella rahoituksella.

Hankkeidemme tavoitteet ja sisällöt kytkeytyvät tiiviisti kumppaneidemme tarpeisiin ja Diakin vahvuuksiin.

Opiskelija, tutustu mahdollisuuksiisi hankkeissa!

Diakin hankkeissa opiskelijoilla on monenlaisia rooleja. Opiskelijat voivat esimerkiksi suorittaa harjoitteluita tai tehdä opinnäytetöitä osana hanketta. Lue lisää hankkeista osana opintoja ja tutustu mahdollisuuksiin!


Kiinnostuitko hanketoiminnasta?

Haluatko tietää enemmän jostain hankkeesta? Onko sinulla hankeidea? Haluatko mukaan kumppaniksi hankkeeseen?

Ota yhteyttä, niin keskustellaan yhteistyön muodoista ja mahdollisuuksista!

Yhteistyötiedustelut

Kehityspäällikkö Sari Vilminko
040 091 0223, sari.vilminko@diak.fi


Ajankohtaista hanketoiminnassa

Opinnäytetyökilpailu yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä – voita 1000 euroa!

Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus (YYO) järjestää opinnäytetyökilpailun, jossa palkitaan vuoden paras yhteiskunnallista yritystoimintaa käsittelevä opinnäytetyö. Kilpailuun voivat osallistua yliopistojen maisteritutkintojen ja ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyöt.

Nuorten itsenäistymistä tuetaan pakopelin avulla Pohjois-Pohjanmaalla

Diakin ja Nuorten Akatemian yhteisessä Pakopeli itsenäisyyteen -hankkeessa tuotetaan pakopeli nuorille. Tarkoituksena on, että lastensuojelun ja jälkihuollon ammattilaiset voivat hyödyntää peliä nuoren itsenäistymis-, aikuistumis- ja asumistaitojen mielekkään opettelun tukemisessa ja mahdollisten haasteiden puheeksi ottamisen välineenä.

Kokemusosaaminen tuo tärkeitä näkökulmia opiskelijahyvinvoinnin tukemiseen  

Toukokuussa valmistuneen opinnäytetyön perusteella elämänkokemuksista syntynyt osaaminen on tärkeää opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemisessa. Elämänkokemuksien opinnoissa näyttäytymistä tutkinut opinnäytetyö toteutettiin Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) Kokonaisena työssä -osahankkeen toimeksiannosta.  

Hankkeiden blogikirjoituksia

Eutanasiatukimus 2024 selvittää näkemyksiä eutanasiasta – kansalaisten aineiston keruu käynnistynyt!

Eutanasiatukimus 2024 kartoittaa kansalaisten ja sairaanhoitajien näkemyksiä eutanasiasta.

Yhteiskunnallisten yritysten sosiaalisilla innovaatioilla vaikuttavuutta

Yhteiskunnallisten yritysten sosiaaliset innovaatiot tarjoavat mahdollisuuksia täydentää julkista palvelujärjestelmää ja siksi niiden toimintaympäristöä kannattaa kehittää. Ensimmäinen laaja tutkimus yhteiskunnallisten yritysten sosiaalisista innovaatioista avaa niiden vaikuttavuutta ja tarjoaa suosituksia toimenpiteistä. Diak oli mukana tutkimuksen toteuttamisessa.

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta tarjoaa ratkaisuja hoivahaasteeseen

Ammattikorkeakoulut tuottavat yliopistojen rinnalla huippuluokan soveltavaa tutkimusta. Sosiaalisten innovaatioiden kehittäminen ja käyttöönotto voisi auttaa purkamaan hoitojonoja.