julkaisut
Diakin julkaisema ja Kirjapajan kustantama Kasvu vapauteen – Nuorten rinnalla seurakunnassa -teos on julkaistu. Kyseessä on 2020-luvun puheenvuoro seurakuntien kasvatustyöhön, sekä katsaus kirkon nuorisotyön kehityssuuntiin tulevaisuudessa.
Yhteiskunta muuttuu koko ajan moninaisemmaksi, mutta sen kohtaaminen yhteiskunnan eri aloilla ja työelämässä vaatii vielä töitä, selviää Dialogi-median uudesta teemanumerosta Supervoimana moninaisuus.
Tulkkausala elää muutoksen keskellä. Erityisesti teknologian kehitys ja monipuolistuminen vaikuttaa myös tulkkauksen tehtäviin, selviää Diakin ja Humakin laatimasta tulkkausalan tulevaisuudennäkymiä kartoittaneesta selvityksestä.
Ekososiaalisesti kestävän tulevaisuuden rakentaminen on mahdollista, mutta se edellyttää, että muokkaamme niin maailmankuvaamme kuin sivistyskäsitystämmekin. Dialogin uusi teemanumero kertoo, mitä ekososiaalisuus tarkoittaa, ja miten sitä voidaan edistää niin yhteiskunnan, koulutuksen kuin käytännön tasoilla.
Diakonisessa hoitotyössä edistetään kokonaisvaltaisesti ihmisen terveyttä ja hyvinvointia. Uusi Diakin julkaisema Diakonisen hoitotyön perusteet ja käytäntö -julkaisu lähestyy aihetta sekä terveydenhuollon että kirkon työn näkökulmista.
Sote-uudistuksessa palveluohjauksen kehittämisen tulisi olla osa koko sote-järjestelmän kehittämistä, ehdotetaan Diakin uudessa julkaisussa.
Diakoniabarometri 2020 osoittaa, että diakoniatyön muuttuneessa toimintaympäristössä avustustyö on yhä tärkeämmässä asemassa.
Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset kohtaavat työssään ihmisiä, joiden kanssa heillä ei ole yhteistä kieltä tai joiden tapa kommunikoida poikkeaa heidän omasta tavastaan. Diakin tuore julkaisu kokoaa yhteen keinoja eri lailla kommunikoivien kohtaamiseen.
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI) on opetuksen rinnalla toinen ammattikorkeakoulun perustehtävistä. Diakin julkaisu ”Näkökulmia osallistavaan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan: Diakonia-ammattikorkeakoulun TKI-toiminnan vuosikirja 5” esittelee Diakin TKI-toimintaa laajasti.
Asukkaiden osallisuudella ja puuttumalla ongelmakohtiin voidaan parantaa asuinalueen viihtyisyyttä. Tämä ilmenee Diakonia-ammattikorkeakoulun uutuusjulkaisusta Asukkaat alueen hyvinvoinnin rakentajina – kokemuksia Oulun Rajakylän kehittämisestä.