Siirry sisältöön

kansainvälisyys

Moniammatillisia simulaatioita kansainvälisessä ympäristössä

Kansainväliset intensiivikurssit eli BIP-kurssit kokoavat opiskelijoita ja lehtoreita eri maista yhteisen kehittämisen äärelle. Moniammatillisissa simulaatioissa yhdistettiin voimia Norjasta, Belgiasta ja Suomesta sote-alan tapausesimerkkien ratkaisemiseksi.

Webinaari: Sosiaalisesti kestävä Eurooppa

Eurooppa kohtaa tänä päivänä monia haasteita, kuten eriarvoistumista, ikärakennemuutoksia ja työvoimapulaa. Miten rakennetaan yhteisöä, joka on oikeudenmukainen, tasa-arvoinen ja kestävä kaikille sen jäsenille, yli

Opiskelija, hae kansainväliseen vaihtoon!

  Kansainvälisen vaihdon haku kevääksi 2025 on käynnissä 22.1.-16.2.2024. Haussa voit hakea vaihtoon myös syksyksi 2024. Meillä on kohteita niin Euroopassa, Aasiassa kuin Afrikassakin. Seikkailumielinen heittäytyjä, aloita vaihdon Lue lisää

Opiskelijakokemuksia BIP Mental Health Ethics -opintojaksolta

Kaikkiaan yhdeksän Diakin opiskelijaa osallistui BIP-opintojaksolle “Mental Health Ethics”, jota koordinoi VID Specialist University Norjasta. Opintojakso sisälsi Norjan Stavangerissa huhtikuussa 2023 pidetyn intensiiviviikon, jota edelsi yhteinen opintojen aloitustapaaminen verkossa, työskentelyä kansainvälisissä tiimeissä sekä itsenäistä opiskelua.

Voimavaralähtöistä yhteisökehittämistä

Kansainvälinen intensiivikurssi BIP Asset-based Community Development järjestettiin Helsingin kampuksella kesäkuun alussa.

Niin paljon enemmän kuin työharjoittelu – kokemuksia Tansaniasta

Työharjoittelu on mahdollista tehdä myös ulkomailla, jolloin oman alan työkokemus yhdistyy kokemukseen uudesta ympäristöstä, kielestä ja kulttuurista. Diakilla on hyvät yhteistyökumppanit Tansaniassa, jonne Diakin opiskelijoita onkin lähtenyt jo useana vuonna. Tässä jutussa kerrotaan Emilia Tauriaisen kokemuksista Tansaniassa tehdystä työharjoittelusta.

Kansainvälisiä näkökulmia ekososiaaliseen muutokseen

Marras-joulukuun vaihteessa Diakin Helsingin-kampuksella järjestetty BIP (Blended Intensive Programme) -intensiiviviikko tarjosi ymmärrystä ekososiaalisesta muutoksesta ja työkaluja rakentaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää maailmaa. Kampukselle saapui kymmeniä opiskelijoita ja lehtoreita eri eurooppalaisista korkeakouluista oppimaan ja verkostoitumaan.

BIP – kansainvälistymistä ja tulevaisuuden taitoja

Monimuotoinen intensiivikurssi, Blended Intensive Programme (BIP), on loistava mahdollisuus saada kansainvälistä kokemusta, verkostoitua ja oppia uutta. Sosionomiopiskelija Mirka Lähdeaho-Vilén osallistui elokuussa Asset-based Community Development BIP -toteutukselle ja kertoo kokemuksiaan siitä. Ilmoittautuminen kevään 2023 BIP-opintojaksoille on nyt auki.

Yhteisölähtöistä kehittämistä kansainvälisessä ympäristössä

Kansainvälisen BIP (Blended Intensive Programme) -kurssin intensiiviviikko kokosi opiskelijoita ja opettajia neljästä eri Euroopan maasta kehittämään yhteisölähtöistä työskentelyä erityisesti sosiaali-, kirkon ja nuorisotyön aloilla. Yhteisölähtöisen kehittämisen teemalla järjestetty BIP tarjosi osallistujille mahdollisuuden oppia uutta innovatiivisin menetelmin ja verkostoitua eurooppalaisten kollegoiden kanssa.

“Sain paljon enemmän kuin mitä olisin saanut harjoittelussa Suomessa”

Kun sosionomi-diakoni-opiskelija Katariina Ottosson lähti harjoitteluun Espanjaan, hän ei tiennyt, kuinka unohtumaton elämys olisi edessä. Aurinkorannikon suomalainen evankelis-luterilainen seurakunta Fuengirolassa tarjosi hienon oppimiskokemuksen.    Lue lisää