Usein kysytyt kysymykset: kirjasto- ja tietopalvelut

1. Voinko lukea kotona e-kirjoja?

Kyllä voit, jos olet Diakin opiskelija tai henkilökuntaa. Muista aina kirjautua Finnaan HAKA-tunnuksilla (oma opiskelijatunnuksesi). Saat LibGuidesista lisätietoa e-kirjoista.

2. Onko Diakin kirjastoissa omatoimiaikoja?

Kyllä vain. Kirjastojen omatoimiajat näet kampusten kirjastojen sivulta.

3. Miten löydän tieteellisen artikkelin?

Tieteellisiä artikkeleita julkaistaan tieteellisissä lehdissä tai aikakauskirjoissa. Saat LibGuidesista lisätietoa tieteellisestä artikkelista ja sen rakenteesta.

4. Mitä teen, jos kirjastossa on liian meluisaa?

Käänny kirjastohenkilökunnan puoleen. Muistathan välttää kovaäänistä keskustelua ja puhelimen käyttöä kirjaston tiloissa, jotta rauhallinen työilmapiiri säilyisi meille kaikille.

Kampusten kirjastoissa on erilaisia hiljaisia työskentelytiloja.

5. Miten voin uusia lainani?

Lainat voi uusia omatoimisesti Finnassa, pyytämällä uusimista sähköpostitse kirjaston asiakaspalvelusta tai soittamalla kirjastoon. Lainat voi uusia 20 kertaa, jos niihin ei ole varauksia.

6. Mitä teen, jos kirjastokorttini katoaa?

Ilmoita kortin katoamisesta kirjastoon viipymättä. Kirjastossa estetään kortin luvaton käyttö. Käydessäsi kirjastossa seuraavan kerran, ota henkilöllisyystodistus mukaan ja pyydä uusi kortti. Se maksaa 3 euroa.

7. Saanko lainata kirjaa edelleen kaverilleni?

Olet vastuussa kirjastokortillasi lainatusta aineistosta. Jos kaverisi jättää lainaamasi kirjan palauttamatta, joudut maksamaan myöhästymismaksut ja aineiston korvauksen eli emme suosittele, että lainaisit muille kuin itsellesi.

8. Onko kirjojen varaaminen maksullista?

Varaaminen on maksutonta. Voit varata kirjoja itse Finnassa. Muistathan, että voit varata ainoastaan lainassa olevia kirjoja.

Kun kirja on tullut kirjastoon, saat ilmoituksen sähköpostiisi.

9. Koirani söi teiltä lainaamani kirjan. Miten korvaan sen?

Ota yhteys kirjastoosi, josta kirjan lainasit. Usein on helpompaa ja edullisempaa molemmille (kirjastolle ja asiakkaalle), että tuot kirjastoon vastaavan kappaleen kadottamastasi kirjasta. Jos sinulle lähetetään kirjasta lasku, kirjan korvaushinta on vähintään 50 euroa ja laskutuskulut. Tutustu hinnastoon.

10. Voinko käyttää Diakin kirjastoa vielä valmistumiseni jälkeen?

Diakin kirjasto on kaikille avoin kirjasto. Muistat kuitenkin päivittää yhteystietosi, kun Diakin sähköpostiosoite lakkaa toimimasta.

E-aineistojen etäkäyttö on mahdollista vain Diakin opiskelijoille ja henkilökunnalle.

11. Miten saan kirjastokortin?

Täytä kirjastokorttihakemus Diak Finnassa:

diak.finna.fi

Nouda kirjastokorttisi seuraavana päivänä. Ota kuvallinen henkilökorttisi mukaan kun noudat kirjastokortin!