Siirry sisältöön

sosiaali- ja terveysala

Tutkimus: yli puolet eutanasiakyselyyn vastanneista kansalaisista ja sairaanhoitajista kannattaa eutanasian laillistamista

Diakonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston ja Suomen Sairaanhoitajien yhteistyössä toteutettaman eutanasiatutkimuksen alustavat tulokset osoittavat, että yli puolet kyselyyn vastanneista kansalaisista ja sairaanhoitajista kannattaa eutanasian laillistamista.

Sosionomiopiskelijat osaamista kehittämässä

Enni Ryyti ja Teresa Honkakoski ovat sosionomiopiskelijoita Diakissa. Tällä hetkellä heillä on käynnissä ensimmäinen työharjoittelu, jonka he päätyivät suorittamaan Hoivatien avopalveluissa Oulussa.

Webinaari: Sosiaalisesti kestävä Eurooppa

Eurooppa kohtaa tänä päivänä monia haasteita, kuten eriarvoistumista, ikärakennemuutoksia ja työvoimapulaa. Miten rakennetaan yhteisöä, joka on oikeudenmukainen, tasa-arvoinen ja kestävä kaikille sen jäsenille, yli

Diakin ja Eloisan strateginen yhteistyö vahvistaa hyvinvointia Etelä-Savossa

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) ja Etelä-Savon hyvinvointialue (Eloisa) ovat tehneet strategisen yhteistyösopimuksen. Tulevaisuudessa Diak ja Eloisa tekevät yhteistyötä koulutuksen sekä tutkimus- ja kehittämistyön alueilla.

Työhyvinvoinnin parantaminen voi vahvistaa kotihoidon työntekijöiden sitoutumista

Kotihoidon henkilöstön työhyvinvointiin panostamalla voidaan lisätä myös alan pitovoimaa, uskoo sosionomi Anu Mennander. Hän tutki YAMK-opinnäytetyössään Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kotihoidon henkilöstön työhyvinvointia ja havaitsi, että negatiivisesta julkisuuskuvasta huolimatta kotihoitotyössä myös viihdytään.

Hae nyt mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutukseen

Laajenna sote-alan osaamistasi ja opiskele mielenterveys- ja päihdetyön ammattilaiseksi. Hakuaika erikoistumiskoulutukseen on 2.4.–19.5.2024.

Seksuaalikasvatukselle tilausta myös vähemmistöjen parissa

Tuore opinnäytetyö tuottaa uutta tietoa Suomessa elävien somali- ja muslimitaustaisten miesten ajatuksista ja kokemuksista seksuaalisuudesta ja seksuaalisesta hyvinvoinnista. Diakin Helsingin-kampuksella sosionomiksi opiskeleva Gouled Mohamed Abdi tarttui opinnäytetyössään vähän tutkittuun aiheeseen.

Dialogi-media: Vaikuttavaa hyvinvointia yhteistyöllä

Diakin eri osaamiskärjet kokoavat yhteen Diakin erityisosaamista ja tuottavat tutkimusta, innovaatioita ja palveluita työelämän ja yhteiskunnan käyttöön. Tuore Dialogi-median teemanumero valottaa, minkälaisia palveluita Vaikuttavat hyvinvointipalvelut -osaamiskärjessä on tuotettu ja jalkautettu.

Eutanasiatukimus 2024 selvittää näkemyksiä eutanasiasta – kansalaisten aineiston keruu käynnistynyt!

Eutanasiatukimus 2024 kartoittaa kansalaisten ja sairaanhoitajien näkemyksiä eutanasiasta.

Kuntouttavasta työtoiminnasta vetoa hoivaan

Kuntouttava työtoiminta voi tarjota monenlaisia polkuja hoiva-alan tukitehtäviin. Uusi julkaisu esittelee kuntouttavan työtoiminnan valmennusmallin.