Siirry sisältöön

sosiaali- ja terveysala

Diak tarjoaa maksuttomia korkeakouluopintoja ukrainalaisille

Diakonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa ensi lukuvuoden aikana maksuttomia ammattikorkeakouluopintoja ukrainalaisille. Tarjonnassa on muun muassa suomen kielen sekä sosiaali- ja terveysalan opintoja englanniksi.

Sote-ammattilaisten ohjausosaamista vahvistamassa

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten ohjausosaamisen on oltava vankkaa, jotta asiakkaat tavoittavat eri sote-alan toimijoiden tuottamat palvelut. Diakin vuosikirja valottaa ohjauksen ja valmennuksen käyttöä ja kehittämistä.

Diakin rehtorit: Ammattikorkeakoulujen sote-alan harjoittelumaksut poistettava

Sosiaali- ja terveysalalla on voimakas osaajapula, ja tulevaisuus työvoiman riittävyyden näkökulmasta näyttäytyy haastavana. Kevään 2022 yhteishaussa sekä sosiaali- että terveysaloille haki ennätyksellisen vähän ihmisiä. Alan vetovoima vähenee jatkuvasti.

Dialogi-media: Kohtaamistaitoja voi opiskella

Kohtaaminen on taito, jota voi hioa ja harjoitella. Inhimillisessä kohtaamisessa kieli- ja kulttuuriesteet ovat myös ylitettävissä. Diakin sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloilla kohtaamisosaamiseen panostetaan jo opetuksessa. Dialogin uusi teemanumero kertoo, miten kohtaamisen ammattilaisiksi koulutetaan ja kasvetaan.

Satainno kokoaa sote-tutkimusta, kehittämistä ja osaamista

Diak on mukana Satainno-yhteistyöalustassa, joka kokoaa satakuntalaiset sosiaali- ja terveysalan tutkimus-, kehittämis-, innovaatio- ja koulutustoimijat yhteisen tiedon äärelle.

Diak alkaa kouluttaa Porissa terveydenhoitajia

Diakonia-ammattikorkeakoulu aloittaa terveydenhoitajien kouluttamisen Satakunnan tarpeisiin. Ensimmäiset terveydenhoitajaopiskelijat aloittavat Porin-kampuksella elokuussa 2023.

Sotien ja kriisien keskeltä tulevien kohtaaminen ja tukeminen

Ferdinand Garoffin esitys: Sotakokemusten vaikutukset ihmisiin ja selviäminen niistä (pdf) Kohtaatko työssäsi sotaa paenneita ja akuutin kriisin kokeneita? Webinaarissa asiantuntijat kertovat, miten voit tukea

Kehitä osaamistasi kriisin kohdanneiden auttajana

Kohtaatko työssäsi sotaa paenneita ja akuutin kriisin kokeneita? Diakin ilmaisessa webinaarissa asiantuntijat kertovat, miten voit tukea heitä entistä paremmin.

Täydennä tutkintoasi terveydenhoitajan pätevyydellä

Oletko sairaanhoitaja tai kätilö, joka haluaa pätevyyden terveydenhoitajana työskentelemiseen? Aloita osaamisesi päivittäminen Diakin avoimessa AMK:ssa. Ilmoittautumisaika on 2.5.–22.5.2022.

Kevään yhteishaku on päättynyt – Diak kiittää hakijoita

Kevään toinen korkeakoulujen yhteishaku päättyi 30.3.2022. Diakissa oli 509 aloituspaikkaa AMK- ja YAMK-koulutuksiin Helsingissä, Porissa, Oulussa, Turussa, Pieksämäellä ja verkossa.