Siirry sisältöön

opiskelu

Koronatilanteen huomioiminen alkavalla lukukaudella

Pandemia on muuttumassa endemiaksi, mikä tarkoittaa sitä, että virusta esiintyy kaikkialla maailmassa kausittain toistuvina ja vaihtelevina epidemioina. Koronavirusta esiintyy edelleen runsaasti, mutta se vaikuttaa Diakin arvion mukaan enää lievästi syksyn toimintaan.

Viitottu ja kuvitettu viikonloppu Muumimaailmassa – Diakin opiskelijat jälleen mukana

Elokuussa Muumimaailmassa vietetään taas viitottua ja kuvitettua viikonloppua. Diakin tulkkauksen opiskelijat ovat mukana järjestämässä tapahtumaa, jossa ohjelma tulkataan viittomakielellä tai muilla kommunikointimenetelmillä.

Diak tarjoaa maksuttomia korkeakouluopintoja ukrainalaisille

Diakonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa ensi lukuvuoden aikana maksuttomia ammattikorkeakouluopintoja ukrainalaisille. Tarjonnassa on muun muassa suomen kielen sekä sosiaali- ja terveysalan opintoja englanniksi.

Podcast antaa äänen päihteiden käyttäjien läheisille

Diakin sosionomiopiskelijoiden yhteistyössä A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -tiimin kanssa tuottamassa podcast-sarjassa ääneen pääsevät päihteiden käyttäjien läheiset sekä alan ammattilaiset.

Kansainvälistymistä, intensiivistä oppimista ja soveltamista – tätä kaikkea on BIP 

Toukokuussa Helsingin-kampuksella nähtiin kansainvälistä hulinaa, kun siellä järjestettiin intensiiviviikko osana Digital Competence BIP:iä (Blended Intensive Programme) eli kansainvälistä monimuotoista intensiivikurssia.  Monimuotoiset intensiivikurssit rahoitetaan Erasmus+ Lue lisää

Helsingin-kampuksen pääsisäänkäynti avautuu 20.5.2022

Helsingin-kampuksen pääsisäänkäynti ja kuudennen kerroksen työskentelytilat ovat jälleen opiskelijoiden käytössä perjantaista 20.5.2022 alkaen. Samalla sisäänkulku Arcadan puoleisesta B-ovesta suljetaan. B-ovesta on jatkossa mahdollista kulkea Lue lisää

Opiskelijat selvittivät koronan vaikutuksia mielenterveyskuntoutujien hyvinvointiin

Diakin sairaanhoitajaopiskelijat Suvi Simonen ja Juulia Viljanen selvittivät opinnäytetyössään, millä tavalla koronapandemia on vaikuttanut mielenterveyskuntoutujien mielen hyvinvointiin.

Turun-kampuksen toiminnan siirtymistä Helsinkiin valmistellaan – opetuksen laatu ja palvelujen toimivuus turvataan siirtymäaikana 

Diakonia-ammattikorkeakoulun hallitus päätti lokakuussa 2021 järjestetyssä kokouksessaan uudistaa Diakin kampusrakennetta. Muutostarpeen perusteena on muun muassa varautuminen kiristyvään taloustilanteeseen. Diak pyrkii ennakoimaan rahoituksen kiristymistä ja turvaamaan toimintaedellytyksensä pitkällä aikavälillä.  

Dialogi-media: Opiskelijat tarvitsevat tukea hyvinvointiin myös pandemian jälkeen

Koronapandemian aikainen etäopiskelu on heijastunut myös korkeakouluopiskelijoiden työelämävalmiuksiin. Etäopiskelu on saanut monet epävarmoiksi siitä, miten pärjätä työelämässä ammateissa, joita ei voi tehdä etänä. Opiskelijoiden työelämävalmiuksia voidaan parantaa myös etäopetuksen laatua kehittämällä. Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä julkaistava Dialogin teemanumero pureutuu hyvinvointiin opiskelujen ja työn arjessa.

Täydennä tutkintoasi terveydenhoitajan pätevyydellä

Oletko sairaanhoitaja tai kätilö, joka haluaa pätevyyden terveydenhoitajana työskentelemiseen? Aloita osaamisesi päivittäminen Diakin avoimessa AMK:ssa. Ilmoittautumisaika on 2.5.–22.5.2022.