Siirry sisältöön

hankkeet

Yhteiskuntaorientaatiota monikielisesti

Diakissa on käynnistynyt uusi hanke, joka tukee suomalaisia kuntia monikielisen yhteiskuntaorientaation järjestämisessä uusille kotoutuja-asiakkaille. Yhteiskuntaorientaation kouluttajien koulutus ja monikielinen materiaali -hanke toteutetaan yhdessä Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen kanssa ja sitä rahoittaa EU:n Maahanmuutto-, turvapaikka- ja kotouttamisrahasto.

Kehitä moninaisuusosaamistasi – kuuntele podcastit!

Opetushallituksen rahoittamassa ja Diakonia-ammattikorkeakoulun toteuttamassa Monikulttuurisen pedagogiikan ja ohjauksen asiantuntijaksi -hankkeessa kehitettiin kasvatus-, opetus- ja ohjausalan ammattilaisten moninaisuusosaamista täydennyskoulutuksella.

Yli 50-vuotiaiden oululaisopettajien hyvinvointia edistetään JOPE-hankkeessa

Opetushenkilöstön työnkuormitus on lisääntynyt ja opettajat kokevat tutkimusten mukaan stressiä ja väsymystä jopa enemmän kuin suomalaisessa työelämässä keskimäärin. Opetusalan työalabarometriin osallistuneista 44 % koki itsensä erittäin tai melko usein poikkeuksellisen väsyneeksi. Lisäksi barometrin mukaan osallistujien työnilo on ollut laskusuunnassa jo pitkään.

Vammaistyön tekijöitä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa

Uudistuva ja moninainen vammaistyö Uudellamaalla -hanke (2023–2026) tarjoaa käytännön ratkaisuja paikallisiin haasteisiin ja tukee samalla pitkäjänteisesti alan osaamisen kehittämistä ja varmistaa osaltaan, että työvoimaa on tulevaisuudessakin riittävästi.

Mielihyvin duunissa hakee ratkaisuja opintojen ja työelämän haasteisiin

Nuorten mielenterveyden tuki työelämässä ja työelämään siirryttäessä -hanke on nyt Mielihyvin duunissa. Valtakunnallisessa hankkeessa tuetaan nuorten työntekijöiden mielenterveyttä ja työkykyä erilaisin menetelmin.

Sote-alan kokemusosaaminen esiin

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kokemusosaamisen ja sen hyödyntämisen kirjo on laaja niin oppilaitoksissa kuin työpaikoilla. Kokemusosaamisen hyödyntäminen ja merkityksen kirkastaminen voi lisätä sote-ammattilaisten hyvinvointia, todetaan tuoreessa julkaisussa.

Livestriimi: Ammattikorkeakoulut yritysten muutoskumppanina

Miten kesytät muutosmöröstä kumppanin? Et ole yrittäjänä yksin muutosaaltojen alla, vaan me ammattikorkeakouluissa vauhditamme verkostojemme avulla yritystäsi kohti päämääräänsä. Tule kuulemaan muutoksen mahdollisuuksista sekä

Yhteiskunnallisen yritystoiminnan päivä

Millaisia mahdollisuuksia yhteiskunnallinen yritystoiminta tarjoaa myönteisten muutosten luomiseen yhteiskunnassamme? Tervetuloa mukaan yhteiskunnallisen yritystoiminnan päivään Sofia Helsinkiin 16.11.2023! Luvassa on innostavaa keskustelua sekä eväitä uudenlaiseen

Avaimet yrittäjän kestävään muutokseen

Tervetuloa Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio (REACT, Etelä-Suomi) -hankkeen päätöstapahtumaan maanantaina 23.10. klo 12–16 Lasipalatsin Bio Rexiin Helsingissä. Tapahtumassa pureudutaan siihen, millainen on yritysten

Diak mukana tukemassa nuorten mielenterveyttä työelämässä

Nuorten mielenterveyden tuki työelämässä ja työelämään siirryttäessä -hanke käynnistyi syyskuun alussa.