Siirry sisältöön

Yhteishaku alkaa – Diakissa lähes 500 aloituspaikkaa kaikilla kampuksilla ja verkossa

Kuvassa on nuori nainen, jolla on lävistyksiä kasvoissa.
Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku on käynnissä 13.–27. maaliskuuta.

Diakissa on haussa yhteensä 489 aloituspaikkaa sosiaali- ja terveysalan, kirkon alan ja tulkkauksen AMK-koulutuksissa Helsingissä, Oulussa, Porissa sekä DiakHub Itä-Suomessa Jyväskylässä ja Varkaudessa. Lisäksi haussa on mukana täysin verkossa toteutettavia YAMK-koulutuksia. Haussa olevat koulutukset alkavat syksyllä 2024.

– Elämme maailmassa, jossa on paljon konflikteja, jännitteitä ja epävarmuutta. Diakista valmistunut saa syvän asiantuntijuuden lisäksi poikkeuksellisen vahvan kohtaamisen taidon ja eettisen osaamisen. Nämä ovat korvaamattoman tärkeitä taitoja tässä ajassa, sanoo toimitusjohtaja-rehtori Elina Juntunen.

Diakista valmistutaan auttamisen asiantuntijoiksi monenlaisiin rooleihin ja ympäristöihin. Diakista valmistuneilla on vahva ammattiosaaminen, hyvät yhteistyötaidot, kyky toimia monikulttuurisissa ympäristöissä sekä valmiudet oman työn kehittämiseen ja elinikäiseen oppimiseen.

Sosionomi (AMK)

 • Helsinki (45 aloituspaikkaa, päivätoteutus)

Sosionomi (AMK), diakoniatyö

 • Helsinki (25, päivätoteutus)
 • Jyväskylä (15, monimuotototeutus)

Sosionomi (AMK), kirkon nuorisotyö

 • Helsinki (25, päivätoteutus)
 • Jyväskylä (15, monimuotototeutus)

Sosionomi (AMK), varhaiskasvatus

 • Varkaus (20, monimuotototeutus)

Sairaanhoitaja (AMK)

 • Helsinki (40, päivätoteutus)
 • Oulu (30, monimuotototeutus)
 • Pori (35, monimuotototeutus)

Sairaanhoitaja (AMK), lähihoitajatutkinnon suorittaneille

 • Oulu (25, monimuotototeutus)

Terveydenhoitaja (AMK)

 • Pori (25, monimuotototeutus)

Tulkki (AMK), asioimistulkkaus

 • Helsinki (25, monimuotototeutus)

Tulkki (AMK), viittomakielen ja puhevammaisten tulkkaus

 • Helsinki (34, monimuotototeutus)

Ekososiaalinen työ ja globaaliosaaminen (YAMK)

 • verkkototeutus, 35

Monialainen ja yhteensovittava johtaminen (YAMK)

 • verkkototeutus, 50

Vaikuttava asiakas- ja palveluohjaus sosiaali- ja terveysalalla (YAMK)

 • verkkototeutus, 45

Valintakokeet ja todistusvalinta

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti AMK-valintakokeen ja todistusvalinnan perusteella.

Diakin sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Diak järjestää AMK-valintakokeen Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla. Hakija valitsee kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli valitset tekeväsi kokeen Diakissa.

Poikkeuksena tähän ovat Oulun-kampuksen lähihoitajille suunnattu sairaanhoitajakoulutus sekä DiakHub Itä-Suomen sosionomi (AMK), varhaiskasvatus -koulutus. Näissä koulutuksissa on käytössä valintakurssit, joista voi lukea lisää täältä.

Tulkkauksen alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset eivät ole mukana AMK-valintakokeissa, vaan niillä on omat valintakokeet. Tulkkauksen alan valintakokeista voit lukea lisää täältä.

Suomenkielisissä sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa 40 % opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla. Todistusvalinta ei ole käytössä Diakin tulkki (AMK) ja sairaanhoitaja (AMK) lähihoitajataustaisille -tutkintoihin johtavissa koulutuksissa eikä YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa. Myöskään valintakurssia käyttävissä AMK-koulutuksissa ei ole todistusvalintaa.

YAMK-koulutusten opiskelijavalinnat tehdään valintaopintojakson perusteella. Lue lisää YAMK-koulutusten valintatehtävistä.

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 27.5.2024. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 4.7.2024.

Diakin hakijapalvelut palvelee hakijoita

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 (ma-to 10–11 ja 12–14) tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi.

Lisätietoa

Katso koulutustemme tiedot ja hakuohjeet hakijan sivuilta.

Lue tai katso opiskelijoidemme tarinoita.