Siirry sisältöön

Mikä avoin AMK?

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit mm.

  • täydentää ja ylläpitää ammattiosaamistasi
  • tähdätä ammattikorkeakoulututkintoon
  • kehittää osaamistasi oman kiinnostuksesi mukaan
  • saada mielenkiintoisen ja haastavan harrastuksen!

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit suorittaa samoja opintojaksoja kuin Diakonia-ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijatkin.

Avoimen AMK:n kautta voit myös hakeutua tutkinto-opiskelijaksi, jolloin pystyt hyödyntämään jo oppimaasi ja hyväksyttää kurssit osaksi tutkintoasi.

Voit keskittyä yhteen koulutusalaan tai yhdistellä opintoja eri aloilta oman kiinnostuksesi ja tavoitteidesi mukaan. Opinnot ovat yleensä maksullisia, ja maksu määräytyy opintopisteiden määrän mukaan. Joitakin opintoja voidaan tarjota myös maksuttomasti kaikille. Lisätietoa hinnoista löydät Opintomaksut-sivulta.

Opiskelu avoimessa

Avoimessa AMK:ssa opiskelu on samanlaista kuin korkeakoulussa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Ammattikorkeakoulussa opiskelusta voit lukea Opiskelijan polku -sivulta. Hyödyllistä tietoa voi löytyä myös Usein kysytyistä kysymyksistä.

Diakin avoin AMK tarjoaa opintoja pääosin syksyllä ja keväällä. Niiden lisäksi tarjolla on joitakin lukukauden aikana alkavia kursseja sekä kesäopintoja. Tarkista ajankohtainen kurssitarjonta ja ilmoittaudu jo tänään!

Yhteystiedot

Opiskelupolulla kohtaamissasi kysymyksissä sinua auttaa ensisijaisesti avoimen AMK:n opintotoimisto​. Avoimen AMK:n oma opinto-ohjaaja on myös käytettävissäsi erityisesti opintojen valintaan liittyvissä kysymyksissä.

Koko Diakin yhteinen avoimen AMK:n opintotoimisto vastaa ilmoittautumisten ja peruutusten käsittelystä sekä mm. opintosuoritusotteiden lähettämisestä. Opintotoimisto neuvoo myös hakuun, ilmoittautumiseen ja yleisesti opintotarjontaan liittyvissä kysymyksissä.

Opintotoimiston yhteystiedot:

avoin@diak.fi
p. 029 469 6433 (ma-to klo 9-12).

Avoimen ammattikorkeakoulun opinto-ohjaajan yhteystiedot löydät sivulta Opinto-ohjaus.