Siirry sisältöön

Näin ilmoittaudut avoimen AMK:n opintoihin

Diakin avoimen AMK:n opintoihin ilmoittaudutaan Diakin maksullisen koulutuksen verkkokaupassa.

Avoimen AMK:n opinnot ovat pääosin maksullisia ja ilmoittautuminen on sitova. Tutustu Diakin opintomaksuihin ja ilmoittautumisen peruutusehtoihin aina ennen ilmoittautumista.

Joissain opinnoissa osallistuminen edellyttää tiettyjä ennakkotietoja tai -taitoja, jotka mainitaan verkkokaupassa opintojen lisätiedoissa. Tutustu siksi myös hakemiesi opintojen tietoihin huolellisesti ennen ilmoittautumista.

Tutustu verkkokaupan opintotarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!


Perustietoa ilmoittautumisesta

Syyslukukauden opintotarjonnan julkaisu alkaa toukokuun alussa ja kevätlukukauden marraskuun puolivälissä. Kesäopintotarjonta päivitetään verkkokauppaan maaliskuun loppuun mennessä.

Ilmoittautumisaika avoimen AMK:n opintoihin alkaa pääsääntöisesti 2 kuukautta ja päättyy 3 viikkoa ennen ko. opintojen alkua. Osaamis- ja lukukausikokonaisuuksissa (polkuopinnot) noudatetaan erillistä ilmoittautumisaikataulua. Kaikkien opintojen ilmoittautumisaika näkyy verkkokaupassa opintojen tiedoissa.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelupaikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Kun kyse on ilmoittautumisjärjestysvalinnasta, näet heti verkkokaupassa saitko opiskelupaikan valitsemiisi opintoihin. Mikäli valitsemasi opinnot ovat jo täynnä, näet jo verkkokaupassa kuinka monennella varasijalla olet. Mikäli opiskelijoiden valinnassa käytetään muita valintaperusteita kuin ilmoittautumisjärjestystä, tästä on aina maininta opintojen tiedoissa verkkokaupassa.

Verkkokaupan pikaohje

Opintojen hakeminen

Voit hakea opintoja kahdella eri tavalla:

  • Vapaalla sanahaulla sivun yläosan hakukentässä.
    Vinkki: Koska sana voi esiintyä verkkokaupassa monessa taivutusmuodossa, käytä haussa vain sanan runkoa niin saat useampia hakutuloksia kerralla (esim. ei mielenterveyden vaan mielenterv).
  • Suodattamalla hakua vasemman reunan hakurajoituksia käyttäen.
    Vinkki: Muut tiedot -otsikon alta löydät hakurajoitukset mm. englanninkieliselle opetukselle ja verkko-opinnoille.

Voit myös yhdistää hakutapoja ja hakea esim. mielenterv-hakusanalla opintoja nimenomaan Helsingin-kampukselta.


Opintojen tiedot

Klikkaa opintojen nimeä tuloslistassa, niin löydät niiden tarkemmat tiedot.

Sivun yläosassa ovat ilmoittautumiseen liittyvät perustiedot ja varsinkin osaamis- ja lukukausikokonaisuuksilla tarkemmat tiedot esim. opiskelijoiden valinnasta ja kokonaisuudessa opiskelusta.

Sivun alaosasta löydät ko. opintoihin sisältyvien toteutusten tarkemmat tiedot kuten ydinsisällöt ja osaamistavoitteet, käytettävät opetusmenetelmät ja opetuksen ajankohdat eli lukujärjestyksen.

Toteutusten tiedoista löytyvät myös opintoja koskevat esitietovaatimukset. Huomaathan, että mikäli opintoihin sisältyy useita eri toteutuksia, näiden esitietovaatimukset saattavat poiketa toisistaan.


Ilmoittautuminen

Aloita ilmoittautuminen lisäämällä haluamasi opinnot opintokoriin klikkaamalla Lisää koriin. Voit yleensä kerätä koriin useampia opintoja kerralla. Mikäli ilmoittautumiselle on asetettu rajoituksia, verkkokauppa ohjeistaa sinua eteenpäin.

Kun siirryt ilmoittautumaan, verkkokauppa pyytää sinua ensin vahvistamaan, että olet lukenut sopimusehdot ja tutustunut kaikkien valitsemiesi opintojen esitietovaatimuksiin.

Tällä hetkellä vahvasti tunnistautua voivat vain toisten korkeakoulujen opiskelijat ja henkilökunta. Muut ilmoittautujat ohittavat tunnistautumisen ja siirtyvät täyttämään henkilötiedot ilmoittautumislomakkeelle.

Tietojen tallentamisen jälkeen näet yhteenvedon ilmoittautumisestasi. Yhteenvedosta näet myös oletko saamassa opiskelupaikkaa suoraan vai jäämässä jonoon tai odottamaan myöhemmin tehtävää valintapäätöstä.


Opintomaksujen maksaminen

Mikäli sait opiskelupaikan heti, siirryt ilmoittautumisen jälkeen maksamaan opinnot. Heti maksettaessa siirryt Paytrail-verkkomaksupalveluun, laskutukseen valituista opinnoista saat sähköpostiisi laskun opintomaksuista.

Mikäli et saanut opiskelupaikkaa heti, et vielä maksa mitään. Opintomaksu maksetaan vasta jos sinulle voidaan tarjota opiskelupaikkaa opinnoissa ja otat sen vastaan.


Maksullisen koulutuksen verkkokaupan sähköpostiviestit

Saat aina vahvistuksen ilmoittautumisesta sähköpostiisi, mikäli annoit ilmoittautumisen yhteydessä toimivan sähköpostiosoitteen. Jos et löydä viestiä saapuneiden kansiostasi muutaman tunnin sisällä ilmoittautumisesta, muista tarkistaa roskapostisi.

Saat järjestelmän lähettämissä viesteissä ohjeita opintojen aloittamiseen liittyen. Viestistä löydät tarvittaessa myös ohjeet opintojen peruuttamista ja maksettujen opintomaksujen palautusta koskien.

Seuraa sähköpostiasi erityisen tarkasti, mikäli jäit jonoon odottamaan peruutuspaikkaa tai hait opintoihin, joihin valinta tehdään myöhemmin. Mikäli voimme tarjota sinulle paikkaa opinnoissa, sinulla on vain rajallisesti aikaa ottaa paikka vastaan, ennen kuin se siirretään automaattisesti eteenpäin seuraavana jonossa olevalle.