Siirry sisältöön

Opintomaksut ja peruutusehdot

Avoimen AMK:n opintomaksu on 15 euroa opintopisteeltä. Erityisesti suurille kokonaisuuksille on usein määritelty pakettihinta, jolloin opintomaksu voi jäädä alle 15 euron opintopisteeltä. Joitakin avoimen AMK:n opintoja voidaan myös tarjota maksuttomina. Opintomaksu mainitaan aina verkkokaupassa opintojen kuvauksessa.

Diakilla ei tällä hetkellä ole käytössä lukukausimaksua tai lukukausittaista maksukattoa. Tarjoamme kuitenkin joissain tilanteissa yhden lukukauden aikana paljon opiskeleville avoimen opiskelijoille lisäopintoja ilman erillistä opintomaksua. Avoimen AMK:n opintotoimisto tiedottaa asiasta erikseen tähän oikeutettuja opiskelijoita (esim. polkuopiskelijat).

Opintomaksut maksetaan pääsääntöisesti verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Isommissa osaamis- ja lukukausikokonaisuuksissa maksutavaksi voi olla mahdollista valita myös laskutus. Laskutettujen opintojen maksuaika on 14 päivää ilmoittautumishetkestä.

Muut kulut

Jotkin opinnot saattavat sisältää opiskelijalta erikseen laskutettavia opintomateriaali- tai tarvikekuluja. Mahdollisista lisäkustannuksista ilmoitetaan aina kunkin opintojakson kuvauksessa.

Lisäksi opiskelijan on hyvä varautua opetukseen osallistumisesta aiheutuviin kuluihin, kuten verkkoyhteyden maksuihin tai matkakuluihin kampukselle.


Opintojen peruuttaminen

Sinulla on oikeus perua osallistumisesi opintojaksolle, vaikka olisit jo ilmoittautunut. Peruminen tulee aina tehdä ilmoittautumisen jälkeen toimitetusta vahvistusviestistä löytyvän linkin kautta. Mikäli linkki verkkokaupan peruutuspalveluun ei jostain syystä toimi, ilmoittautuminen tulee perua kirjallisesti avoimen AMK:n opintotoimistoon.

Diak pidättää oikeuden mm. aikataulu- ja opettajamuutoksiin sekä koko opintojakson peruuttamiseen esim. vähäisen osanottajamäärän takia.


Peruutusehdot ja opintomaksujen palautus

Mikäli peruutat ilmoittautumisesi vähintään 14 vuorokautta ennen opintojen alkua, olet oikeutettu jo maksettujen opintomaksujen palautukseen. Lähetämme sinulle ohjeet pankkiyhteystietojesi ilmoittamista varten ja hyvitämme opintomaksut tilillesi 14 vuorokauden kuluessa (huomaathan, että kesä- ja joulutaukojen aikana käsittely voi viivästyä). Mikäli olet valinnut maksutavaksi laskutuksen, voit jättää avoinna olevat laskut maksamatta.

Mikäli peruutat ilmoittautumisesi alle 14 vuorokautta ennen opintojen alkua, perimme opintomaksun kokonaisuudessaan. Mikäli olet valinnut maksutavaksi laskutuksen, ilmoittautumisen peruutus ei mitätöi vielä maksamattomia laskuja.

Mikäli et peruuta ilmoittautumistasi ja jätät saapumatta opintoihin tai keskeytät jo aloittamasi opinnot, perimme opintomaksun kokonaisuudessaan.

Opintomaksujen perimisestä voidaan luopua kokonaan tai osittain jos

  • opintojen peruuttaminen tai keskeyttäminen johtuu sairastumisesta, joka merkittävästi haittaa opintojen suorittamista.
  • olet saanut opiskelupaikan avoimen AMK:n opinnoissa ja sinut valitaan Diakiin tutkinto-opiskelijaksi ennen kuin ehdit aloittaa avoimen AMK:n opintosi.
  • olet saanut opiskelupaikan avoimen AMK:n lukukausikokonaisuudessa ja sinut valitaan johonkin toiseen suomalaiseen korkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi ennen kuin ehdit aloittaa avoimen AMK:n opintosi Diakissa.

Sinun on kaikissa tapauksissa otettava viipymättä yhteyttä avoimen AMK:n opintotoimistoon, mikäli haluat pyytää opintomaksun perinnästä luopumista. Varaudu toimittamaan Diakille joko lääkärintodistus, joka osoittaa opiskelukyvyttömyyden, tai todistus opiskelijaksi hyväksymisestä ko. korkeakoululta.