Siirry sisältöön

Free mover -vaihdot

Harjoittelu Euroopassa itse hankitussa harjoittelupaikassa

Euroopassa harjoitteluvaihto onnistuu myös itse hankitussa harjoittelupaikassa, mutta edellytyksenä on, että kohdeorganisaatio vastaa harjoittelun vaatimuksia ja tehtävät soveltuvat opiskelijan alaan.

Euroopassa suoritettavat vaihdot toteutetaan Erasmus+ -ohjelman puitteissa, jolloin minimipituus vaihdolle on kaksi (2) kuukautta.

Selvitä vaihtokohteen yhteyshenkilön kanssa ensin seuraavat asiat:

  • tarkat tiedot vaihdon sisällöllistä tavoitteista
  • tiedot organisaation toiminnasta
  • paikallisen harjoittelun ohjaajan nimi ja asema organisaatiossa
  • tiedot asumisjärjestelyistä.

Muistathan, että vastaat itse kaikista vaihtokohteen järjestämiseen liittyvistä tehtävistä. Usein itse hankittu harjoittelupaikka on työläämpi kuin Diakin kumppanikohteen valinta. Diak ei maksa ohjauspalkkiota itse hankittuihin harjoittelupaikkoihin.

Myös itse hankittuun Erasmus+ harjoitteluun lähtevän tulee täyttää Diakin vaihtohakemus, jotta voit saada apurahan.

Työnhaku- ja harjoittelusivustoja:

Harjoittelu Euroopan ulkopuolella itse hankitussa harjoittelupaikassa

Euroopan ulkopuolelle lähetämme opiskelijoita harjoitteluun pääasiassa Diakin yhteistyöorganisaatioihin.

Joskus on kuitenkin perusteltua hankkia vaihtopaikka Diakin kansainvälisten vaihtokohteiden listan ulkopuolelta. Hyväksyttäviä syitä ovat perheside, pitkä oleskelu maassa tai muu kohdeympäristön tuntemus. Huomioi kuitenkin, että näitä paikkoja hyväksytään Diakin vaihtoprosessiin vain toissijaisesti.

Emme puolla vaihtoja maihin, joihin Suomen ulkoasiainministeriö ei suosittele matkustamista, tai joiden turvallisuustilanne on epävakaa. Kun pohdit Free Mover -vaihtoa Euroopan ulkopuolelle, ole aina hyvissä ajoin (mieluiten vähintään 6 kk ennen vaihtoa) yhteydessä kv-liikkuvuuspalveluihin. Huomioithan myös, että Diakin vastuuvakuutukset eivät ole voimassa, jos vaihtosi suuntaa Yhdysvaltoihin tai Kanadaan. Tällöin opiskelija hankkii vakuutukset itse.