Siirry sisältöön

Suunnitteletko vaihtoa?

Diakin opiskelijana sinulla on mahdollisuus valita monesta eri vaihtokohteesta ja vaihto-ohjelmasta sen mukaan, mitkä ammatilliset ja henkilökohtaiset tavoitteesi ovat.

  • Opiskelijavaihdossa teet tutkintoosi kuuluvia opintoja partnerikoulussa. Opinnot suunnitellaan etukäteen ja vaihdon jälkeen ne hyväksiluetaan tutkintoon. Opiskelijavaihtoon voi yleensä korkeakouluissa yhdistää myös harjoittelun.
  • Harjoittelijavaihdossa opiskelija suorittaa harjoittelun pääsääntöisesti Diakin yhteistyöharjoittelupaikassa, joihin kuuluu esimerkiksi yhdistyksiä, kansainvälisiä sairaaloita, merimieskirkkoja ja muita yhteistyökumppaneita. Harjoittelun vähimmäispituus on kaksi kuukautta.

Vaihto-opintoja pohtiessaan kannattaa miettiä ainakin seuraavia kysymyksiä:

  • Mikä työala minua kiinnostaa?
  • Haluanko parantaa kielitaitoani ja missä kielessä?
  • Mikä kulttuuri minua kiinnostaa?
  • Haluanko työskennellä jonkin tietyn asiakasryhmän kanssa?

Kv-vaihdossa opit tavoitteellisesti

Kansainvälisen opiskelijavaihdon sisällössä yhdistyvät opintojen ammatilliset tavoitteet ja henkilökohtaiset yksilön kasvuun liittyvät tavoitteet.

Kansainvälisessä opiskelu- ja harjoitteluympäristössä taitosi kasvavat, ja opit uutta myös opintojen ulkopuolella.

Opintojen virallisten tavoitteiden täyttymisen lisäksi saat itseluottamusta työhösi. Monikulttuurisuuden ja vähemmistöaseman eläminen todeksi antaa työkaluja tulevalle urallesi.

Opiskelijan roolissa ei tarvitse osata ja tietää kaikkea, vaan voit turvallisesti luoda omalle ammatillisuudellesi pohjan, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen.

Opintojen ammatilliset tavoitteet selviävät tutustumalla opintojen toteutussuunnitelmiin, jotka saat MyDiakista.

Aseta tavoitteet!

Vaihdon onnistumisen kannalta on tärkeää sovittaa omat ammatilliset tavoitteesi vaihtokohteen tarjoamiin sisältöihin. Useimmissa Diakin tutkinnoissa vaihtoon voi lähteä monen eri lukukauden aikana.

Yhteen tutkintoon on mahdollista sisällyttää kaksi ulkomaanvaihtojaksoa.

Vaihdon esteitä voivat olla terveydelliset syyt, opintojen hidas eteneminen tai rästiopinnot.


Matkakertomuksia

Diakista lähtee vuosittain vaihtoon n. 100 opiskelijaa ympäri maailmaa!

Tuoreimpiin vaihtokokemuksiin voi tutustua Vaihtokokemuksia-sivustollamme. Aiempia vaihtokokemuksia on koottu myös Diakin opiskelijoiden Diak Exchange -blogiin.

Seuraa sosiaalisessa mediassa hashtagilla #Diakexchange opiskelijoiden jakamia vaihtokokemuksia ja liity Diak Exchange -yhteisöön!