Ilmoittautuminen läsnä tai poissa olevaksi

Ensimmäisen lukuvuoden opiskelijat: ks. uuden opiskelijan info.

Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi

Läsnä olevaksi ja/tai poissa olevaksi ilmoittaudutaan kerralla koko lukuvuodeksi. Lukuvuoden 2018–2019 ilmoittautumisajat päivitetään tälle sivulle myöhemmin.

Muista huolehtia siitä, että olet ilmoittautunut läsnä tai poissa olevaksi lukuvuoden molemmille lukukausille ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä. Jos valmistut syyslukukauden aikana, jätä kevätlukukauden ilmoittautumistieto tyhjäksi.

Voit muuttaa läsnä- tai poissaoloilmoitustasi myös kesken lukukauden mutta vain perustelluista syistä. Diakin tutkintosäännön mukaan perusteltuja ovat ainoastaan terveydelliset tai perhesyyt. Näihin ei kuitenkaan kuulu esim. varusmiespalvelus tai raskaus.

Seuraava ilmoittautumisaika on huhtikuussa 2018. Ilmoittaudu MyDiakissa.

Jos et jostain perustellusta syystä pysty ilmoittautumaan MyDiakissa, voit käyttää paperilomaketta, joka on lomakkeet-sivulla. Palauta paperiset ilmoittautumislomakkeet kampuksesi opintotoimistoon.


Jos ilmoittaudut poissa olevaksi

Ennen kuin ilmoittaudut poissa olevaksi, muista seuraavat seikat:

  • Poissaoloaikana sinulla ei ole opiskeluoikeutta. Opiskeluoikeusaikasi ei kuitenkaan kulu poissaolon aikana.
  • Jos sinulla on opintosuoritusrästejä ennen poissa olevaksi ilmoittautumista, sovi opinto-ohjaajasi kanssa niiden suorittamisesta.
  • Diak ei sitoudu järjestämään sinulle vastaavia opintoja, jos niitä ei ole tarjolla poissaolosi jälkeen.
  • Poissaolosi aikana et ole oikeutettu opintotukeen. Muista siis perua tuki viimeistään ensimmäistä poissaolokuukautta edeltävän kuukauden 15. päivänä. Näin vältyt takaisinperinnältä.
  • Poissaoloaikanasi et voi saada opiskelijakorttia etkä vuosileimaa korttiin. Et voi saada myöskään ateriaetua, matka-alennuksia tai muita opiskelijalle kuuluvia etuuksia.

Jos unohdit ilmoittautua

Jos et ilmoittaudu läsnä tai poissa olevaksi määräaikaan mennessä, menetät opiskeluoikeutesi, ja sinun on haettava sen palauttamista erillisellä lomakkeella. Hakemuksen käsittelymaksu on 50 euroa.

Lisää tietoa asiasta on sivulla Opinto-oikeus.

Muistathan, että määräaikaan ilmoittautumatta jättäneille ei voida taata osallistumisoikeutta opintokokonaisuuteen.