Siirry sisältöön

Kevään yhteishaku on päättynyt – Diakin AMK- ja YAMK-koulutuksille riittää kysyntää

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 27.3.2024. Diakissa oli tarjolla 489 aloituspaikkaa AMK- ja YAMK-koulutuksiin Helsingissä, Oulussa, Porissa, Jyväskylässä, Varkaudessa ja verkossa.

Yhteishaussa Diakiin haki yhteensä 3 413 hakijaa, joista 1 134 haki ensisijaisesti Diakiin.

Eniten hakijoita oli Helsingissä järjestettävään sosionomi (AMK) -koulutukseen. Siihen haki 666 hakijaa, joista 143 haki ensisijaisesti Diakiin. Diakin vetovoimaisin koulutus oli Jyväskylässä järjestettävä sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutus. Vetovoimaisimmassa koulutuksessa on korkein hakijamäärä suhteutettuna aloituspaikkoihin.

Suosituimpiin hakukohteisiin kuuluivat myös Helsingin sairaanhoitaja (AMK) -koulutus ja Porin terveydenhoitaja (AMK) -koulutus.

Diakin tuoreessa Master Schoolissa oli tarjolla ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja. YAMK-koulutusten hakijamäärät kasvoivat edellisistä vuosista. Suosituin YAMK-koulutus oli monialainen ja yhteensovittava johtaminen (YAMK).

– On ilo huomata, että Diakin arvomaailma ja työllistymistä tukevat koulutusohjelmat puhuttelevat hakijoita. Tämä näkyy hienona hakijamääränä. Suomessa on jatkuva tarve uusille kohtaamisen asiantuntijoille, sanoo Diakin toimitusjohtaja-rehtori Elina Juntunen.

Opiskelijavalinnat

Kevään toinen yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti AMK-valintakokeen ja todistusvalinnan perusteella.

Diakin sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Diak järjestää AMK-valintakokeet Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla. Hakija on valinnut kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli valitset tekeväsi kokeen Diakissa.

Poikkeuksena tähän ovat Oulun-kampuksen lähihoitajille suunnattu sairaanhoitajakoulutus sekä DiakHub Itä-Suomen sosionomi (AMK), varhaiskasvatus -koulutus. Näissä koulutuksissa on käytössä valintakurssit, joista voi lukea lisää täältä.

Tulkkauksen alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset eivät ole mukana AMK-valintakokeissa, vaan niillä on omat valintakokeet. Tulkkauksen alan valintakokeista voit lukea lisää täältä.

Sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa 40 % opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla lukuun ottamatta sairaanhoitaja (AMK), lähihoitajataustaisille -koulutusta ja sosionomi (AMK), varhaiskasvatus -koulutusta. Todistusvalinta ei myöskään ole käytössä Diakin tulkki (AMK) -tutkintoon johtavissa koulutuksissa eikä YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa.

YAMK-koulutusten opiskelijavalinnat tehdään valintaopintojakson perusteella. Lue lisää YAMK-koulutusten valintaopintojaksosta.

Valinnan tulokset

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 27.5.2024. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 4.7.2024. Kerromme verkkosivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise verkossa.

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Oma Opintopolku -palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse.

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää.

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 11.7.2024 klo 15 mennessä. Opiskelupaikan voi saada varasijalta vielä 6.8.2024 saakka.

Lisätiedot

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 (ma-to 10–11 ja 12–14) tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi.

Hakijalle-sivut