Siirry sisältöön

Kevään yhteishaku on päättynyt – Diakiin ensisijaisesti hakeneiden määrä kasvoi lähes 50 prosenttia

Kevään toinen korkeakoulujen yhteishaku päättyi 30.3.2023. Diakissa oli haussa 524 aloituspaikkaa AMK- ja YAMK-koulutuksiin Helsingissä, Porissa, Oulussa, DiakHub Itä-Suomessa ja verkossa.

Yhteishaussa Diakiin haki yhteensä 4 577 hakijaa, joista 1 425 haki ensisijaisesti Diakiin.

Diakin vetovoimaisimmaksi koulutukseksi kaikkien hakijoiden osalta nousi uusi täysin verkossa toteutettava sosionomi (AMK) -koulutus. Suosituimpiin hakukohteisiin kuuluivat myös Helsingissä järjestettävät sairaanhoitaja- ja sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutukset.

Kevään yhteishaun hakijamäärä kasvoi viime vuoden hakijamäärästä noin 18 prosenttia. Ensisijaisten hakijoiden osalta hakijamäärä nousi 48 prosenttia verrattuna vuoteen 2022.

– Olemme valtavan ilahtuneita hakijamäärän kasvusta. Diakista valmistuvat hyvinvointiyhteiskunnan ammattilaiset ja uudistajat ovat korvaamattoman tärkeitä tässä ajassa. Hieno hakijatulos kertoo alojemme merkityksellisyydestä ja kiinnostavuudesta, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.

Opiskelijavalinnat

Kevään toinen yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti AMK-valintakokeen ja todistusvalinnan perusteella.

Diakin sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Diak tarjoaa AMK-valintakokeen suorituspaikkoja Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla. Hakijat ovat valinneet kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli olet valinnut tekeväsi kokeen Diakissa.

Lähihoitajataustaisille suunnattu sairaanhoitaja (AMK) -koulutus sekä tulkkauksen alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset eivät ole mukana AMK-valintakokeissa, vaan niillä on omat valintakokeet tai valintakurssit. Lähihoitajataustaisille suunnatun sairaanhoitajakoulutuksen valintakurssista voi lukea lisää täältä ja tulkkauksen alan valintakokeista täältä.

Suomenkielisissä sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa 40 % opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla. Todistusvalinta ei ole käytössä Diakin tulkki (AMK) ja sairaanhoitaja (AMK), lähihoitajataustaisille -tutkintoihin johtavissa koulutuksissa eikä YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa.

YAMK-koulutusten opiskelijavalinnat tehdään valintatehtävän perusteella.

Lue lisää valintakokeista Diakin sivuilla.

Valinnan tulokset

 Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 29.5.2023. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 7.7.2023. Kerromme verkkosivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise verkossa.

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Opintopolku-palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse.

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää.

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 14.7.2023 klo 15 mennessä.

Lisätiedot

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 (ma-to 10–11 ja 12–14) tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi.

Hakijalle-sivut