Siirry sisältöön

Saavutettavuusseloste ja tietosuoja-asiat

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut ja mobiilisovellukset sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan. Lue Diakin saavutettavuusseloste.


Tietosuoja

Tietosuojalla tarkoitetaan henkilötietojen suojaa ja asianmukaista käsittelyä. Tarkoituksena ei ole tiedon suojaaminen, vaan ohjaaminen hyviin käytäntöihin henkilötietojen käsittelyssä. Jos henkilötietoa kerätään, se pitää säilyttää huolella.

Diak noudattaa EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) 25.5.2018 alkaen. Asetus koskee tietoja, joista henkilö on joko suoraan tai välillisesti tunnistettavissa. Erityistä huomiota on kiinnitettävä arkaluontoisen tiedon säilyttämiseen ja salassapitoon. Näitä ovat esimerkiksi terveystiedot sekä uskonnollista, poliittista ja seksuaalista suuntautumista koskevat tiedot.

Tietosuojavastaava

Tietosuoja-asetuksen mukaan korkeakoululla tulee olla nimetty tietosuojavastaava. Hänen tehtävänään on seurata henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuutta ja auttaa korkeakoulua toteuttamaan tietosuojaan liittyvät tehtävät.

Tietosuojavastaava toimii valvontaviranomaisen yhteyspisteenä ja henkilökunnan sekä rekisteröityjen tukena henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä.

Yhteystiedot

tietosuojavastaava@diak.fi


Diakin tietosuojapolitiikka sitoo henkilöstöä ja opiskelijoita


Omien tietojen tarkastuspyyntö

Haluatko tarkastaa, korjata tai poistaa henkilötietosi Diakin rekistereistä? Täytä verkkolomake. Vastaamme pyyntöösi 30 päivän sisällä sen saapumisesta.

Jos pyyntösi koskee Diakin kirjaston rekistereitä, katso toimintaohjeet kirjasto- ja tietopalveluiden nettisivuilta.  Jos olet opiskelija, niin pääset itse tarkistamaan ja muokkaamaan sinusta rekisteröityjä tietoja MyDiakissa.


Tietosuojaselosteet

Tietosuojaselosteissa kerromme tarkemmin tietosuojakäytännöistämme henkilötietojen käsittelyssä ja sisältävät tietoa Diakin tekemistä henkilötietojen profiloinneista.  Jos haluat lisätietoa profiloinneista tai kieltää profilointisi tietojesi perusteella, ota yhteyttä suoraan tietosuojavastaavaan (yhteystiedot sivun alalaidassa). Tee yhteydenotto ensisijaisesti Diakin sähköpostiosoitteella, jos sinulla on sellainen.

1. Yleishallinnon ja talouden rekisterit

2. HR:n henkilörekisterit

3. Tila- ja turvallisuusasioiden henkilörekisterit

4. IT:n henkilörekisterit

5. Markkinoinnin ja viestinnän henkilörekisterit

6. Kansainvälisen toiminnan henkilörekisterit

7. Koulutuksen ja opiskelijapalveluiden henkilörekisterit

8. Kirjaston, julkaisutoiminnan ja avoimen tieteen ja tutkimuksen henkilörekisterit

9. TKI-toiminnan henkilörekisterit

10. Diakin hallinnoimien hankkeiden tietosuojaselosteet