Saavutettavuusseloste ja tietosuoja-asiat

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut ja mobiilisovellukset sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan. Lue Diakin saavutettavuusseloste.


Tietosuoja

Tietosuojalla tarkoitetaan henkilötietojen suojaa ja asianmukaista käsittelyä. Tarkoituksena ei ole tiedon suojaaminen, vaan ohjaaminen hyviin käytäntöihin henkilötietojen käsittelyssä. Jos henkilötietoa kerätään, se pitää säilyttää huolella.

Diak noudattaa EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) 25.5.2018 alkaen. Asetus koskee tietoja, joista henkilö on joko suoraan tai välillisesti tunnistettavissa. Erityistä huomiota on kiinnitettävä arkaluontoisen tiedon säilyttämiseen ja salassapitoon. Näitä ovat esimerkiksi terveystiedot sekä uskonnollista, poliittista ja seksuaalista suuntautumista koskevat tiedot.

Tietosuojavastaava

Tietosuoja-asetuksen mukaan korkeakoululla tulee olla nimetty tietosuojavastaava. Hänen tehtävänään on seurata henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuutta ja auttaa korkeakoulua toteuttamaan tietosuojaan liittyvät tehtävät.

Tietosuojavastaava toimii valvontaviranomaisen yhteyspisteenä ja henkilökunnan sekä rekisteröityjen tukena henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä.

Yhteystiedot

tietosuojavastaava Liisa Leppänen
tietosuojavastaava@diak.fi


Diakin tietosuojapolitiikka sitoo henkilöstöä ja opiskelijoita


Tietosuojailmoitukset

Tietosuojailmoituksissa kerromme tarkemmin tietosuojakäytännöistämme henkilötietojen käsittelyssä ja sisältävät tietoa Diakin tekemistä henkilötietojen profiloinneista.  Jos haluat lisätietoa profiloinneista tai kieltää profilointisi tietojesi perusteella, ota yhteyttä suoraan tietosuojavastaavaan (yhteystiedot sivun alalaidassa). Tee yhteydenotto ensisijaisesti Diakin sähköpostiosoitteella, jos sinulla on sellainen.


Asiakaspalvelu

Haluatko tarkastaa, korjata tai poistaa henkilötietosi Diakin rekistereistä? Toimi alta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Jos pyyntösi koskee Diakin kirjaston rekistereitä, katso toimintaohjeet kirjasto- ja tietopalveluiden nettisivuilta.  Jos olet opiskelija, niin pääset itse tarkistamaan ja muokkaamaan sinusta rekisteröityjä tietoja MyDiakissa.

 1. Täytä asiointilomake, allekirjoita ja tulosta se:
 2. Postita lomake allaolevaan osoitteeseen:
  • nykyiset ja entiset opiskelijat:
   Diakonia-ammattikorkeakoulu
   Pia Juusela, tietosuoja
   PL 12, 00511 Helsinki
  • nykyinen ja entinen henkilöstö:
   Diakonia-ammattikorkeakoulu
   Päivikki Rentola-Hemmi, tietosuoja
   PL 12, 00511 Helsinki
  • muut:
   Diakonia-ammattikorkeakoulu
   ICT-palvelut, tietosuoja
   PL 12, 00511 Helsinki
 3. Vastaamme pyyntösi 30 päivän sisällä lomakkeen saapumisesta.