Siirry sisältöön

Opiskele työnohjaajaksi Diakin monialaisessa ja eettisessä koulutuksessa

Haluatko työskennellä työnohjaajana? Tarvitsetko työssäsi ohjaus- ja kehittämisosaamista? Tule opiskelemaan työnohjaajaksi! Haku alkaa 1.5.2024.

Työnohjaajakoulutus (70 op) syventää ohjaus- ja kehittämistaitojasi sekä antaa sinulle työkaluja johtamiseen ja ohjaustyöhön Diakin kokeneiden kouluttajien avulla. Koulutuksemme noudattaa Suomen työnohjaajat ry:n (STOry) koulutussuositusta. 

– Diakin työnohjaajakoulutuksen kivijalat ovat dialogisuus, eettisyys, voimavarakeskeisyys ja monialaisuus. Niiden pohjalta on rakennettu koulutuksen opetussuunnitelma, kertoo Diakin kehityspäällikkö Ilse Vogt, joka on yksi työnohjaajaopintojen kouluttajista.

Monialaisuus näkyy niin, että Diakin työnohjauskoulutuksiin on osallistunut opiskelijoita eri aloilta: sote- ja koulutusalojen lisäksi esimerkiksi insinöörejä, hallinnon ammattilaisia ja it-ammattilaisia.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, josta 10 opintopistettä on verkko-opintoina. Työnohjaajakoulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa. Koulutuksen lähiopetuspäiviä on 25 ja ne pidetään Diakin modernilla Helsingin-kampuksella Kalasatamassa (Kyläsaarenkuja 2). Lisäksi koulutukseen sisältyy pienryhmätyöskentelyä erikseen sovittujen aikataulujen mukaan.

Syksyn 2024 ja kevään 2025 lähipäivät näet työnohjaajakoulutuksen sivuilta. Loput lähipäivät sovitaan koulutuksen alkaessa.

Kenelle 

Olet ammattilainen tai esihenkilö, joka haluaa työnohjaajaksi tai tarvitsee työssään ohjaus- ja kehittämisosaamista. Sinulla on vähintään ammattikorkeakoulututkinto tai opistoasteen tutkinto. Lisäksi sinulta löytyy kokemusta työnohjaukseen osallistumisesta.

Aku Korhonen valmistui työnohjaajaksi Diakista vuonna 2020. Hän työskentelee IT-alalla asiantuntijatehtävissä, mutta tekee nyt myös sivutoimisesti työnohjausta.

– Työn merkityksellisyys, työssä jaksaminen ja työn järjestäminen mietityttävät työntekijää millä tahansa alalla, ja työnohjaus auttaa näiden käsittelyssä, Aku kertoo haastattelussa. 

Koulutuksen hinta 

Koulutuksen hinta on 6850 € + alv. 24 %, jonka voi maksaa useammassa kuin yhdessä erässä. Hinta sisältää myös koulutukseen liittyvän työnohjauksen työnohjauksen (toto). 

Seuraava 70 opintopisteen laajuinen työnohjaajakoulutus käynnistyy 24.10. 2024 ja päättyy lokakuussa 2026. Hakuaika koulutukseen on 1.5.–31.5.2024. 

Hakulinkki aukeaa 1.5.2024. Valintahaastattelut toteutetaan ryhmähaastatteluina viikoilla 23 ja 24.

Löydä itsellesi uusi ammatillinen suunta ja hae koulutukseen!

Lue lisää työnohjaajakoulutuksesta ja hae mukaan koulutuksen sivuilla.