Siirry sisältöön

Hae nyt mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutukseen

Laajenna sote-alan osaamistasi ja opiskele mielenterveys- ja päihdetyön ammattilaiseksi. Hakuaika erikoistumiskoulutukseen on 2.4.–19.5.2024.

Diakonia-ammattikorkeakoulussa alkaa syksyllä 2024 Mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus (30 op). Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka tarvitsevat työssään mielenterveys- ja päihdetyön taitoja.

Koulutuksessa perehdytään laajasti ongelmien tunnistamiseen, hoidon suunnitteluun ja menetelmiin sekä asiakkaan kohtaamiseen ja tämän osallisuuden vahvistamiseen.

Sairaanhoitajataustainen Tuomas Piippo suoritti mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutuksen Diakissa. Hän kuvailee koulutusta monipuoliseksi ja aiempia opintoja täydentäväksi.

– Koulutus täydensi ja laajensi perusopintojani sekä työelämän käytännön kokemustani. Koska en ole aiemmin työskennellyt psykiatrian puolella, koulutus nivoi yhteen pienemmät palaset laajempiin kokonaisuuksiin, kuten psykiatrian ja päihdehoitotyön puolen menetelmät ja palvelujärjestelmät.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinnon tai AMK-tutkintoa edeltäneen opistoasteen tutkinnon suorittaneelle.

Ammatillisen toisen asteen tutkinto (esim. sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja) ei anna hakukelpoisuutta erikoistumiskoulutukseen.

Sisältö

Koulutus koostuu kuudesta opintokokonaisuudesta.

  • Mielenterveyden, mielenterveys- ja päihdetyön kokonaisuuden hahmottaminen laaja-alaisesti sekä ammatillisena asiantuntijana toimiminen (5 op)
  • Asiakaslähtöisyyden ja osallisuuden varmistaminen ja vahvistaminen (5 op)
  • Mielenterveys- ja/tai päihdeongelmien tunnistaminen, hoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi yhteistyössä asiakkaan, läheisten ja verkostojen kanssa (5 op)
  • Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmäosaaminen (5 op)
  • Mielenterveys- ja päihdetyön palvelujärjestelmä- ja palveluohjausosaaminen (5 op)
  • Mielenterveys- ja päihdetyön ja oman ammatillisen osaamisen kehittämisosaaminen (5 op)

Koulutuksen suunnittelussa ovat olleet mukana Diakonia-, Novia-, Savonia- ja Xamk- ammattikorkeakoulut sekä Oulun, Satakunnan, Tampereen ja Turun ammattikorkeakoulut.

Toteutus

Erikoistumiskoulutus toteutetaan verkkokoulutuksena. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Hakeminen

Koulutuksen hinta on 1 500 euroa (alv 0 %), jonka voi maksaa yhdessä tai kahdessa erässä.

Hae koulutukseen Opintopolussa!

Lue lisää koulutuksesta.