Siirry sisältöön

Diak alkaa kouluttaa sosiaali- ja kirkon alojen asiantuntijoita Jyväskylässä ja Varkaudessa

Diakonia-ammattikorkeakoulu aloittaa diakonien, kirkon nuorisotyönohjaajien ja varhaiskasvatuksen sosionomien kouluttamisen Jyväskylässä ja Varkaudessa. Koulutuksiin voi hakea korkeakoulujen yhteishaussa 13.–27.3.2024.

Sosiaali- ja terveysalalla on kaikkialla työvoimapula. Varhaiskasvatuksen tilanne on koko Suomessa hälyttävä, ja kirkon piiristä on viestitty ilmenneistä rekrytointivaikeuksista. Erityisesti Jyväskylässä ja Varkaudessa sekä niiden ympäristökunnissa on ennakoitu tarvetta sosiaali- ja kirkon alojen asiantuntijoille.

Diak haluaa tuoda panoksensa työvoimapulan helpottamiseksi liikkuvan koulutus- ja kehittämisyksikkö DiakHub Itä-Suomen avulla. DiakHub Itä-Suomi kouluttaa Itä- ja Keski-Suomessa uusia sosiaali-, terveys- ja kirkon alojen ammattilaisia.

– Tämä tarkoittaa sitä, että tuomme laadukasta korkeakoulutusta ja tutkimus- ja kehittämistoimintaa sinne, missä sille on tarvetta työelämän toiveiden mukaan, kertoo Diakin koulutuspäällikkö Merja Ylönen.

DiakHub Itä-Suomen koulutusyksikkö mahdollistaa sen, että ensi syksynä Jyväskylässä alkavat sosionomi (AMK), diakoniatyö ja sosionomi (AMK), kirkon nuorisotyö -koulutukset ja Keski-Savoon rantautuu uusi sosionomi (AMK), varhaiskasvatus -koulutus, jonka muutamat lähipäivät toteutetaan Varkaudessa. Koulutuksiin voi hakea kevään toisessa yhteishaussa 13.–27.3.2024.

Teoriaa joustavasti etänä – käytäntöä paikan päällä oppien

DiakHub Itä-Suomen koulutukset ovat verkkopainotteisia monimuotokoulutuksia.

− Teoriaopinnot voi siis suorittaa etänä ja käytäntö opitaan laadukkaasti oppien paikan päällä joko alueen oppilaitoksissa tai työelämän aidoissa ympäristöissä, Ylönen kuvailee.

Koulutusten toteutustapa vahvistaa opetuksen työelämälähtöisyyttä, yhteisöllisyyttä ja ammatillista kasvua opintojen aikana.

− Tavoitteenamme on, että opiskelijat ja alalla työskentelevät kohtaavat toisensa. Näin myös työnantajilla on mahdollisuus rakentaa hyviä suhteita tulevien ammattilaisten suuntaan jo opintojen aikana ja sitouttaa heitä jatkossa töihin omille alueillensa sekä organisaatioihin.

Itä- ja Keski-Suomen koulutus- ja työvoimatarpeita on mietitty yhdessä mm. kaupunkien, hyvinvointialueiden, seurakuntien ja hiippakuntien kanssa. Uudella koulutusmallilla pyritään turvaamaan tulevaisuuden diakoniatyöntekijät, kirkon nuorisotyönohjaajat ja varhaiskasvattajat Itä- ja Keski-Suomessa.

− Tärkeintä on, että haluamme kouluttaa alueelle kohtaamisen ammattilaisia, jotka tekevät työtään laadukkaasti ja kohtaavat asiakkaat hyvin, Ylönen tiivistää.

Kirkon alan koulutuksista saa aina kaksoiskelpoisuuden, joten opiskelijoilla on laajat mahdollisuudet työllistyä. Varhaiskasvatuksen sosionomiksi opiskelevat suorittavat opinnoissaan sosionomin tutkinnon, joka sisältää varhaiskasvatuksen suuntaavat opinnot. Myös tällä tutkinnolla opiskelijoilla on mahdollisuus hakeutua laajasti erilaisiin työtehtäviin.

Lisätietoa yhteishausta löytyy täältä.