Siirry sisältöön

DiakHub Itä-Suomen ensimmäiset koulutukset alkavat Pieksämäellä ja Joensuussa syksyllä 2023

nuori nainen katsoo viistosti alaspäin läppärin ruutua
Diakonia-ammattikorkeakoulun uusi koulutus- ja kehittämisyksikkö DiakHub Itä-Suomi aloittaa toimintansa syksyllä 2023. Ensimmäiset koulutukset uudella liikkuvalla koulutusmallilla aloitetaan Pieksämäellä ja Joensuussa.

Diakin uudistettu sairaanhoitajakoulutus alkaa Pieksämäellä syksyllä 2023. Samaan aikaan käynnistetään sairaanhoitaja-diakonissakoulutus Joensuussa DiakHub Itä-Suomen uudella liikkuvalla koulutusmallilla. Koulutuksiin haetaan kevään yhteishaussa 15.–30.3.2023, ja ne alkavat syksyllä 2023.

− DiakHub Itä-Suomen koulutukset ovat verkkopainotteisia monimuotokoulutuksia. Teoriaopinnot on mahdollista tehdä etänä ja vastaavasti käytäntö opitaan laadukkaasti lähiopetuksessa joko alueen oppilaitoksissa tai työelämän aidoissa ympäristöissä, terveysalan lehtori Mari Pulkkinen sanoo.

Pieksämäellä lähiopetus järjestetään Diakin tutuissa tiloissa Huvilakadulla. Joensuussa lähiopetus järjestetään alueen oppilaitosten ja Joensuun seurakuntien tiloissa.

Tulevat koulutukset suunnitellaan hyvinvointialueiden ja seurakuntien kanssa

DiakHub Itä-Suomi on Diakonia-ammattikorkeakoulun liikkuva koulutus- ja kehittämisyksikkö, joka toimii Pieksämäeltä käsin. Yksikkö kouluttaa jatkossa liikkuvalla koulutusmallilla ja verkkopainotteisesti sosiaali-, terveys- ja kirkon alojen ammattilaisia.

− Pyrimme kuuntelemaan tarkasti seurakuntien ja hyvinvointialueiden esiin nostamia tarpeita. DiakHub Itä-Suomen tarkoitus on jatkossa tuoda sosiaali-, terveys- ja kirkon alan tutkintokoulutusta, avoimen ammattikorkeakoulun opintoja ja räätälöityjä tilauskoulutuksia eri puolille Itä- ja Keski-Suomea, vararehtori ja koulutusjohtaja Pirjo Hakala Diakonia-ammattikorkeakoulusta sanoo.

Tavoitteena on käynnistää vuorovuosina sosiaalialan ja terveysalan koulutus, joihin kumpaankin voidaan liittää kirkon alan pätevyyden (diakoni, nuorisotyöntekijä, diakonissa) tuovat osiot. Tulevien koulutusten paikkakunnat suunnitellaan yhteistyössä hyvinvointialueiden ja seurakuntien kanssa.

Pienryhmät tukevat oppimista

DiakHub Itä-Suomen koulutusmallissa aiempaa laajempien verkko-opintojen rinnalle tuodaan alueelliset pienryhmät, joissa opiskelijat ja samalla alalla työskentelevät kohtaavat. Tämä vahvistaa opetuksen työelämälähtöisyyttä, yhteisöllisyyttä ja ammatillista kasvua opintojen aikana.

Myös työnantajilla on mahdollisuus rakentaa hyviä suhteita tulevien ammattilaisten suuntaan jo opintojen aikana ja sitouttaa heitä jatkossa töihin omaan organisaatioon. Työyhteisöjen kehittämistarpeisiin voidaan vastata oppimistehtävillä, opinnäytetöillä ja räätälöidyillä kehittämishankkeilla.

− Haluamme kouluttaa sosiaali- ja terveysalalle kohtaamisen ammattilaisia, jotka tekevät työtään laadukkaasti ja kohtaavat potilaat tai asiakkaat hyvin. Tästä pidämme kiinni edelleen, Pulkkinen tiivistää.

DiakHub Itä-Suomessa tehdään myös työelämän tarpeisiin räätälöityä TKI- eli tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Kehittämishankkeita on mahdollista lähteä rakentamaan alueilta nostettujen tarpeiden pohjalta.

Lisätietoja

  • terveysalan lehtori ja opinto-ohjaaja Mari Pulkkinen, puh. 040 185 0997, mari.pulkkinen@diak.fi
  • vararehtori ja koulutusjohtaja Pirjo Hakala, puh. 040 869 6001, pirjo.hakala@diak.fi
  • Tutustu DiakHub Itä-Suomeen ja yksikön toimintaa esitteleviin videoihin Diakin verkkosivuilla.