Siirry sisältöön

Päivitys Diakin koronalinjauksiin: tammikuun tenttejä ja opetusta siirretään etätoteutuksiksi

Diakin valmiusryhmä on päättänyt, että kampuksilla toteutuviksi suunniteltua opetusta ja tenttejä siirretään suunniteltua laajemmin etätoteutuksiksi tammikuussa.

Muutosten syynä on vaikeutunut koronatilanne. Diak seuraa linjauksissaan opetus- ja kulttuuriministeriön suositusta toteuttaa opetus verkossa tammikuussa niin laajasti kuin mahdollista.

Samalla huoli opiskelijoiden henkisestä jaksamisesta pitkittyneen pandemian aikana on suuri. Etäopetus on monelle opiskelijalle haastavaa. Diak pyrkii palaamaan laajemmin lähiopetukseen heti, kun se on mahdollista. Arvioimme helmikuun opetuksen toteuttamismuotoa myöhemmin tammikuussa.

Jos tarvitset tukea jaksamiseen, löydät yhteystiedot Diakin tukipalveluihin nettisivuilta: diak.fi/tukipalvelut. Jos et tiedä, keneen olla yhteydessä, lähetä meille yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä.

Opetus tammikuussa

Kampuksilla toteutetaan taitopaja- ja simulaatio-opetusta ja osa uusien opiskelijoiden orientoivista opinnoista. Mikäli opetusryhmällä on lähiopetusta, voidaan kampuksilla järjestää muutakin opetusta samana päivänä kyseiselle opetusryhmälle edestakaisen siirtymisen välttämiseksi. Kaikki uudet opiskelijat aloittavat opintonsa lähiopetuksessa kampuksella. Kampuksilla voi olla myös sellaista tulkkikoulutusten opetusta, jota ei ole mahdollista toteuttaa etänä.

Opetusryhmiä pyritään mahdollisuuksien mukaan jakamaan eri tiloihin, jotta opetustilanteet saadaan pidettyä väljinä. Opetustilanteissa Diak tarjoaa kaikille opiskelijoille FFP2-maskit.

Noudata Diakin turvallisuusohjeita kampuksilla liikkuessasi. Meillä jokaisella on vastuu turvallisen opiskelun toteutumisesta.

Lukujärjestyksiin tehdään muutoksia viikon 2 alkupuolella. Muista aina tarkistaa lukkarisi ennen opetuksen alkua, sillä muutoksia voi tulla lyhyellä varoitusajalla!

Helmikuun opetuksen toteutusta valmiusryhmä arvioi myöhemmin tammikuussa.

Tentit tammikuussa

Yleiset ja opintojaksojen yhteydessä järjestettävät tentit toteutetaan etätentteinä tammikuussa lukuun ottamatta lääkelaskennan tenttejä, jotka toteutetaan valvotusti kampuksilla.

Tenttiin ilmoittaudutaan sähköisesti sähköisesti e-lomakkeella. Linkit e-lomakkeeseen löytyvät yleisten tenttien nettisivuilta.

Kampuksella toteutuvissa lääkelaskutenteissä käytetään maskeja. Diak tarjoaa tenttiin osallistuville FFP2-maskit. Jos kuulut riskiryhmään etkä terveydellisistä syistä voi käyttää maskia tentissä, ilmoita siitä tentti-ilmoittautumisen yhteydessä. Tällöin varataan erillinen tila, jossa tentin voi suorittaa.

Lue sähköisen tentin suorittamisesta sivulta Yleiset tentit ja rästitehtävät.

Helmikuun tenttien toteutusta valmiusryhmä arvioi myöhemmin tammikuussa.

Kirjasto- ja ravintolapalvelut

Diakin kirjastot ja kampusten ravintolat ovat toistaiseksi avoinna. Seuraathan kirjastojen ja ravintoloiden omaa tiedotusta.

Lisätietoa

  • Diakin ajan tasaiset koronalinjaukset löytyvät aina nettisivulta diak.fi/korona.
  • Opiskelijoiden ajankohtaistiedotteet julkaistaan Tuudon ja Diaklen uutisosioissa.
  • Jos sinulla on kysyttävää tai palautetta Diakin koronalinjauksista, laitathan valmiusryhmälle sähköpostia: korona@diak.fi.