Siirry sisältöön

OKM myönsi Diakille strategiarahaa toiminnan kehittämiseen Itä-Suomessa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on kohdentanut 500 000 euroa Diakonia-ammattikorkeakoulun strategiseen kehittämiseen. Lisätuki suunnataan Diakin uuden DiakHub-toimintamallin kehittämiseen sekä alueellisen palvelurakenteen ja vaikuttavuuden vahvistamiseen Itä-Suomen alueella.

Diak kouluttaa Pieksämäellä sosionomeja ja sairaanhoitajia yhteiskunnan ja kirkon tarpeisiin. Kampuksella tehdään myös sosiaali- ja terveysalan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyötä (TKI).

Pieksämäelle kehitetään Diakin TKI-toimintaan keskittynyt DiakHub-yksikkö, jonka kautta tehdään myös koulutustoimintaa Itä-Suomen alueella.

– Ministeriön myöntämä strategiatuki käytetään Diakin toiminnan kehittämiseen yhä vaikuttavammaksi. Se on hyvä lähtökohta tulevaisuuden rakentamiselle Itä-Suomessa. Olemme kiitollisia ministeriön tuesta ja kannustuksesta, kertoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.

Diak kehittää toimintaansa tiukan rahoituksellisen tilanteen edessä. Nyt myönnetty rahoitus auttaa Diakia etenemään tavoitteissaan ja suunnitelmissaan Itä-Suomessa.

– Diak on tehnyt päätöksen, että haluamme toimia ja palvella aluetta. Teemme kaikkemme, että tulemme löytämään vaikuttavan toimintamallin ja palvelemaan entistä paremmin Itä-Suomen koulutus- ja TKI-tarpeita omilla osaamis- ja vahvuusalueillamme. Yhteistyö- ja kumppanuus alueen toimijoiden kanssa on meille erittäin tärkeää, Juntunen sanoo.

Lisätietoa